szerző:
hvg.hu

Hirtelen állt be a csend, ahogy a nap elbújt.

Kiterjedt megfigyelésnek vetették alá a méheket a Missouri Egyetem, amiben egy sereg általános iskolás gyerek is részt vett. A tavaly augusztus 21-én végzett kísérlet során pendrive méretű mikrofonokat helyzetek el a méhlegelőkön, valamint egy sor műszert, amelyek a hőmérsékletet és a fényerőt rögzítették.

A kutatók azt várták, hogy a méhek fokozatosan hallgatnak el majd a sötétedéssel, de nem ez történt. A rovarok egész nap, és a részleges napfogyatkozás alatt is vidáman zümmögtek, a teljes sötét beálltakor azonban mind elhallgattak. A 16 állomás összesen egyetlen zümmentést rögzített az elsötétülés ideje alatt.

Azt még nem tudják, miért viselkednek így. Korábbi kutatások során kiderült, hogy a kabócák is abbahagyják ilyenkor a ciripelést. Még érdekesebb a pókok viselkedése: a nappal elkezdett hálót visszabontják a sötétség beálltakor, majd a nap visszatérésekor megint építeni kezdik. (New York Times)

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Brutális baleset Veszprémnél, két halott

Brutális baleset Veszprémnél, két halott

Elmaradhat a Brexit-szavazás a brit parlamentben

Elmaradhat a Brexit-szavazás a brit parlamentben

Huawei-ügy: Kína az igazgató szabadon bocsátását követeli

Huawei-ügy: Kína az igazgató szabadon bocsátását követeli

Igazi ritkaság is lesz a mai Mikulás-ralin

Igazi ritkaság is lesz a mai Mikulás-ralin

Adventi irodalmi naptár - december 9.

Adventi irodalmi naptár - december 9.

A közmédia honlapján egy szó sincs a székház előtti tüntetésről

A közmédia honlapján egy szó sincs a székház előtti tüntetésről