szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Feketén-fehéren kiderült, mit néznek az amerikaiak, ha megfosztják őket kedvenc videomegosztójuktól, a YouTube-tól.

Október 16-én éjjel (magyar idő szerint 17-én hajnalban) történetének legnagyobb, az egész világra kiterjedő leállását szenvedte el a YouTube – a részletekről itt olvashatnak. Több millió ember kezdett unatkozni, nem tudta, mit kezdjen magával, vagy mégis?

Ami a video-megosztó számára óriási blama volt, az egy másik oldal számára látogatói csúcsot jelentett: több millió felhasználó gépelte be böngészőjébe a Pornhub (felnőtt tartalmakat sugárzó) oldal URL-jét. Amikor a YouTube-leállást a legszélesebb körben jelentették, akkor 12 százalékkal nőtt meg az oldal tartalma, egy órával később pedig már 21 százalékkal.

©

De nem csupán a forgalom növekedésével kapcsolatos adatokat osztotta meg a Pornhub, hanem a webhelyen tapasztalt keresési csúcsokat is a YouTube leállása idején (olykor bizarr tartalommal). A YouTube szót tartalmazó keresések száma 183 százalékkal nőtt meg, de voltak, aki a Pornhubon kerestek a Fortnitre vagy a Minecraftre, illetve celebekre is. Az ASMR-re (Autonomous Sensory Meridian Response – hanghatásokkal kialakított érzéki élmény, agyi orgazmusnak is nevezik) történő keresések száma 201 százalékkal növekedett, ami nem túl meglepő, hiszen a YouTube-on is rengetegen keresnek rá.

Hogy a Pornhubnál tapasztalt forgalmi kiugrás nem volt véletlen, azt jelzi, hogy a YouTube helyreállása után a forgalom a normális szint alá esett. Úgy tűnik, a felhasználók visszatértek a vizisíző mókusok és a gördeszkázó kutyák közé – jegyzi meg viccesen a Mashable, óvatosan hozzátéve, nem bizonyított, hogy ok-okozati összefüggés volna a YouTube leállása és a Pornhub tündöklése között.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bámulatos víz alatti laboratóriumot építene Jacques Cousteau unokája

Bámulatos víz alatti laboratóriumot építene Jacques Cousteau unokája

Szokatlanul lágy a 67P/Csurjumov-Geraszimenko üstökös belseje

Szokatlanul lágy a 67P/Csurjumov-Geraszimenko üstökös belseje

Szabálytalanságot gyanítanak, a GVH vizsgálatot indított Gődény videói miatt

Szabálytalanságot gyanítanak, a GVH vizsgálatot indított Gődény videói miatt