szerző:
hvg.hu

Feketén-fehéren kiderült, mit néznek az amerikaiak, ha megfosztják őket kedvenc videomegosztójuktól, a YouTube-tól.

Október 16-én éjjel (magyar idő szerint 17-én hajnalban) történetének legnagyobb, az egész világra kiterjedő leállását szenvedte el a YouTube – a részletekről itt olvashatnak. Több millió ember kezdett unatkozni, nem tudta, mit kezdjen magával, vagy mégis?

Ami a video-megosztó számára óriási blama volt, az egy másik oldal számára látogatói csúcsot jelentett: több millió felhasználó gépelte be böngészőjébe a Pornhub (felnőtt tartalmakat sugárzó) oldal URL-jét. Amikor a YouTube-leállást a legszélesebb körben jelentették, akkor 12 százalékkal nőtt meg az oldal tartalma, egy órával később pedig már 21 százalékkal.

©

De nem csupán a forgalom növekedésével kapcsolatos adatokat osztotta meg a Pornhub, hanem a webhelyen tapasztalt keresési csúcsokat is a YouTube leállása idején (olykor bizarr tartalommal). A YouTube szót tartalmazó keresések száma 183 százalékkal nőtt meg, de voltak, aki a Pornhubon kerestek a Fortnitre vagy a Minecraftre, illetve celebekre is. Az ASMR-re (Autonomous Sensory Meridian Response – hanghatásokkal kialakított érzéki élmény, agyi orgazmusnak is nevezik) történő keresések száma 201 százalékkal növekedett, ami nem túl meglepő, hiszen a YouTube-on is rengetegen keresnek rá.

Hogy a Pornhubnál tapasztalt forgalmi kiugrás nem volt véletlen, azt jelzi, hogy a YouTube helyreállása után a forgalom a normális szint alá esett. Úgy tűnik, a felhasználók visszatértek a vizisíző mókusok és a gördeszkázó kutyák közé – jegyzi meg viccesen a Mashable, óvatosan hozzátéve, nem bizonyított, hogy ok-okozati összefüggés volna a YouTube leállása és a Pornhub tündöklése között.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Mészároséké lett a ZÁÉV is

Mészároséké lett a ZÁÉV is

Zuhanni kezdtek az Est Média részvényei Andy Vajna halálának hírére

Zuhanni kezdtek az Est Média részvényei Andy Vajna halálának hírére

Halálra sebzett egy orvvadászt egy vaddisznó Romániában

Halálra sebzett egy orvvadászt egy vaddisznó Romániában

Családapák új álma: 825 lóerős kombi Mercedes E-osztály

Családapák új álma: 825 lóerős kombi Mercedes E-osztály

Gigászi bírságot kapott az EU-tól a MasterCard

Gigászi bírságot kapott az EU-tól a MasterCard

Videókkal bizonyítaná az Apple: az új iPad Próval minden más

Videókkal bizonyítaná az Apple: az új iPad Próval minden más