szerző:
hvg.hu

A Hupnos-féle légzőmaszk nem csak kényelmes, hatásos segítség azok számára, akik rendszerint horkolnak. Már több mint 600-an jelezték, hogy érdekli őket.

Számos horkolásgátlót láthattunk már az évek során, köztük egy karpántot is, ám egyik sem bizonyult annyira hatásosnak, mint a Hupnos. A CES 2019-es szakkiállításon is bemutatott, de egy Indiegogo-kampány keretében már elérhető készülék egy különleges szemfedő, amely képes érzékelni a horkolást, ilyen helyzetben pedig finom rezgéssel figyelmeztet. Ez elvileg nem ébreszti fel az embert, de van annyira hatásos, hogy önkéntelenül is a másik oldalára forduljon át használója.

Az eszköz természetesen – és épp ebben rejlik nagyszerűsége – akkor is tesz a horkolás ellen, ha a rezgés hatására mégsem váltana pozíciót az ember. Ilyenkor lezárja a kis kilégző szelepeket, így a légutakban jelentkező nyomás (vagyis az ún. EPAP, más néven kilégzési pozitív légúti nyomás) nő, a horkolás pedig megszűnik.

A találmányt egy Curt Ray nevű, komoly horkolási panaszokkal küzdő férfi és csapata készítette, és már több mint 600-an rendeltek belőle. A Hupnoshoz egy mobilapp is tartozik, amely elemzi az alvásminőséget, és egyéb adatokat is jelez tulajdonosának.

A maszk nagyjából 20 óráig használható, ami a gyártó szerint három alvásra elegendő, utána micro-USB-n át lehet tölteni. Az ára 179 dollár, vagyis durván 50 ezer forint, de az Indiegogón most 30 százalékkal olcsóbban, 125 dollárért lehet hozzájutni. Egyelőre azonban csak Egyesült Államok területére szállítanak belőle.

A CES 2019 szakkiállítás többi bejelentését itt találja. Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Eltűnt egy férfi a VII. kerületből

Eltűnt egy férfi a VII. kerületből

Szomorú vég: androidos mobilt és iPhone-t ajánl felhasználóinak a Microsoft

Szomorú vég: androidos mobilt és iPhone-t ajánl felhasználóinak a Microsoft

6,5 milliárd forint értékű élelmiszert mentett meg tavaly az Élelmiszerbank

6,5 milliárd forint értékű élelmiszert mentett meg tavaly az Élelmiszerbank

64 magos processzort ad ki a Huawei, csak úgy emlegetik: szuperchip

64 magos processzort ad ki a Huawei, csak úgy emlegetik: szuperchip

590 millió forint nem sok egy 335 lóerős japán autóért?

590 millió forint nem sok egy 335 lóerős japán autóért?

Súlyos érvek: milliókat spórolhatna az állam, mégsem teszi

Súlyos érvek: milliókat spórolhatna az állam, mégsem teszi