szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Hupnos-féle légzőmaszk nem csak kényelmes, hatásos segítség azok számára, akik rendszerint horkolnak. Már több mint 600-an jelezték, hogy érdekli őket.

Számos horkolásgátlót láthattunk már az évek során, köztük egy karpántot is, ám egyik sem bizonyult annyira hatásosnak, mint a Hupnos. A CES 2019-es szakkiállításon is bemutatott, de egy Indiegogo-kampány keretében már elérhető készülék egy különleges szemfedő, amely képes érzékelni a horkolást, ilyen helyzetben pedig finom rezgéssel figyelmeztet. Ez elvileg nem ébreszti fel az embert, de van annyira hatásos, hogy önkéntelenül is a másik oldalára forduljon át használója.

Az eszköz természetesen – és épp ebben rejlik nagyszerűsége – akkor is tesz a horkolás ellen, ha a rezgés hatására mégsem váltana pozíciót az ember. Ilyenkor lezárja a kis kilégző szelepeket, így a légutakban jelentkező nyomás (vagyis az ún. EPAP, más néven kilégzési pozitív légúti nyomás) nő, a horkolás pedig megszűnik.

A találmányt egy Curt Ray nevű, komoly horkolási panaszokkal küzdő férfi és csapata készítette, és már több mint 600-an rendeltek belőle. A Hupnoshoz egy mobilapp is tartozik, amely elemzi az alvásminőséget, és egyéb adatokat is jelez tulajdonosának.

A maszk nagyjából 20 óráig használható, ami a gyártó szerint három alvásra elegendő, utána micro-USB-n át lehet tölteni. Az ára 179 dollár, vagyis durván 50 ezer forint, de az Indiegogón most 30 százalékkal olcsóbban, 125 dollárért lehet hozzájutni. Egyelőre azonban csak Egyesült Államok területére szállítanak belőle.

A CES 2019 szakkiállítás többi bejelentését itt találja. Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Látványos karácsonyi díszbe öltözött egy pomázi tűzoltóautó

Látványos karácsonyi díszbe öltözött egy pomázi tűzoltóautó

Érzelmes beszédben búcsúzott a Honortól a Huawei alapítója

Érzelmes beszédben búcsúzott a Honortól a Huawei alapítója

Soha nem adott még el ennyi telefont a Xiaomi

Soha nem adott még el ennyi telefont a Xiaomi