szerző:
hvg.hu

Új, kiterjesztett valósággal összeköthető játékcsaládot mutatott be a Lego. Nagy fordulat ez a játékgyártó történetében, most először dobnak piacra szolgáltatásként egy játékot. A készletek felépítése után a gyerekeknek szellemről szellemre haladva kell visszaváltoztatniuk a kísértetjárta világot normálissá. A cég állítja, ez az egyetlen olyan játék a piacon, amely zökkenőmentesen és teljes mértékben ötvözi a kiterjesztett valóságot (AR) a fizikai építéssel, új világot mutatva ezzel a gyerekeknek.

A Lego Hidden Side szériája első körben nyolc kísértetjárta építőszettet kínál, melyekhez egy alkalmazást is fejlesztett a vállalat. Az ingyenes mobilos app segítségével a modellek életre kelnek.

„Évekig tartó kísérletezéseink azt tanították nekünk, hogy a gyerekek olyan, izgalmas játékélményeket várnak, amelyek zökkenőmentes átjárást biztosítanak a fizikai és a digitális világ között. Ez az, amit kiterjesztett játéknak nevezünk” – idézi a Lego közleménye Tom Donaldsont, a gyártó kreatív játékokon dolgozó laboratóriumának alelnökét. „Szakítunk az AR elsődleges játékformáival, hogy új típusú játékot hozzunk létre, ahol valójában a fizikai valóság befolyásolja az AR világot, nem pedig fordítva” – mondta a szakember.

Mindegyik készlet felépíthető úgy, ahogyan az adott dolgot – például iskolaépületet, buszt vagy temetőt – a mindennapokban láthatjuk, de emellett átalakíthatók saját maguk kísértetjárta változatává is.

A szettekhez tartozó, androidos készülékekre és iPhone-okra is letölthető alkalmazás lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy a két karakter – Jack vagy Parker – valamelyikének saját szemszögéből fedezzék fel szülővárosukat, Newburyt, mobiltelefonjaik segítségével pedig megnézhetik és megoldhatják a felszín alatt megbújó paranormális rejtélyeket. A játék arra buzdítja a gyerekeket, hogy tartsák telefonjaikat az építmények és figurák elé, és lépjenek kapcsolatba a különböző elemekkel, vagy a „megszállott pontokkal”, amelyek kiszabadítják a virtuális szellemeket, akiket a gyerekeknek el kell kapniuk ahhoz, hogy megállítsák a kísértetjárást az AR-játékban.

Donaldson szerint „egy olyan, magával ragadó játékélmény érhető el két világban is, amely még sosem volt tapasztalható”.

Emellett az alkalmazás több rövid digitális játékot is tartalmaz, amelyekkel a gyerekek a készletektől függetlenül is játszhatnak.

©

A Lego közleménye kitér rá, hogy a Hidden Side bevezetése a vállalat történetében az első alkalom, amikor az egyik termékcsaládot szolgáltatásként mutatják be. A későbbiekben ugyanis az alkalmazás tovább bővül majd új szellemekkel, új kihívásokkal és a játékmenetek véletlenszerű variálásával, így a gyerekek számára minden játék új élményt jelent majd.

A Lego Hidden Side készletek 2019 nyarától lesznek elérhetők világszerte. A kapcsolódó alkalmazást ingyen lehet majd letölteni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Fotókon az M5-ösön történt komoly baleset

Fotókon az M5-ösön történt komoly baleset

Közös EP-frakcióról tárgyalt Varsóban a spanyol szélsőjobb vezére

Közös EP-frakcióról tárgyalt Varsóban a spanyol szélsőjobb vezére

6 tuti tipp a jó alváshoz az 1600-as évekből

6 tuti tipp a jó alváshoz az 1600-as évekből

12 GB RAM és ventilátor is kerülhet az ütős új androidos telefonba

12 GB RAM és ventilátor is kerülhet az ütős új androidos telefonba

Meg fog lepődni, milyen volt a legelső iPhone

Meg fog lepődni, milyen volt a legelső iPhone

Egy házépítő cég máris rárepült a kormány népesedési programjára

Egy házépítő cég máris rárepült a kormány népesedési programjára