szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új, kiterjesztett valósággal összeköthető játékcsaládot mutatott be a Lego. Nagy fordulat ez a játékgyártó történetében, most először dobnak piacra szolgáltatásként egy játékot. A készletek felépítése után a gyerekeknek szellemről szellemre haladva kell visszaváltoztatniuk a kísértetjárta világot normálissá. A cég állítja, ez az egyetlen olyan játék a piacon, amely zökkenőmentesen és teljes mértékben ötvözi a kiterjesztett valóságot (AR) a fizikai építéssel, új világot mutatva ezzel a gyerekeknek.

A Lego Hidden Side szériája első körben nyolc kísértetjárta építőszettet kínál, melyekhez egy alkalmazást is fejlesztett a vállalat. Az ingyenes mobilos app segítségével a modellek életre kelnek.

„Évekig tartó kísérletezéseink azt tanították nekünk, hogy a gyerekek olyan, izgalmas játékélményeket várnak, amelyek zökkenőmentes átjárást biztosítanak a fizikai és a digitális világ között. Ez az, amit kiterjesztett játéknak nevezünk” – idézi a Lego közleménye Tom Donaldsont, a gyártó kreatív játékokon dolgozó laboratóriumának alelnökét. „Szakítunk az AR elsődleges játékformáival, hogy új típusú játékot hozzunk létre, ahol valójában a fizikai valóság befolyásolja az AR világot, nem pedig fordítva” – mondta a szakember.

Mindegyik készlet felépíthető úgy, ahogyan az adott dolgot – például iskolaépületet, buszt vagy temetőt – a mindennapokban láthatjuk, de emellett átalakíthatók saját maguk kísértetjárta változatává is.

A szettekhez tartozó, androidos készülékekre és iPhone-okra is letölthető alkalmazás lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy a két karakter – Jack vagy Parker – valamelyikének saját szemszögéből fedezzék fel szülővárosukat, Newburyt, mobiltelefonjaik segítségével pedig megnézhetik és megoldhatják a felszín alatt megbújó paranormális rejtélyeket. A játék arra buzdítja a gyerekeket, hogy tartsák telefonjaikat az építmények és figurák elé, és lépjenek kapcsolatba a különböző elemekkel, vagy a „megszállott pontokkal”, amelyek kiszabadítják a virtuális szellemeket, akiket a gyerekeknek el kell kapniuk ahhoz, hogy megállítsák a kísértetjárást az AR-játékban.

Donaldson szerint „egy olyan, magával ragadó játékélmény érhető el két világban is, amely még sosem volt tapasztalható”.

Emellett az alkalmazás több rövid digitális játékot is tartalmaz, amelyekkel a gyerekek a készletektől függetlenül is játszhatnak.

©

A Lego közleménye kitér rá, hogy a Hidden Side bevezetése a vállalat történetében az első alkalom, amikor az egyik termékcsaládot szolgáltatásként mutatják be. A későbbiekben ugyanis az alkalmazás tovább bővül majd új szellemekkel, új kihívásokkal és a játékmenetek véletlenszerű variálásával, így a gyerekek számára minden játék új élményt jelent majd.

A Lego Hidden Side készletek 2019 nyarától lesznek elérhetők világszerte. A kapcsolódó alkalmazást ingyen lehet majd letölteni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Halálos balesetet okozott az autópálya-felhajtónál tolató idős sofőr

Halálos balesetet okozott az autópálya-felhajtónál tolató idős sofőr

Találtak egy teljesen újfajta bolygót, egy év 19 óráig tart rajta

Találtak egy teljesen újfajta bolygót, egy év 19 óráig tart rajta

A Lidl alapítója jelenleg a leggazdagabb német

A Lidl alapítója jelenleg a leggazdagabb német