szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyelőre még híre-hamva sincs a Qualcomm következő lapkakészletének – az aktuális csúcstelefonokban még a Snapdragon 855 dolgozik –, azonban már van, aki a Snapdragon 865-ről szállít információkat.

A Qualcomm általában az év második felében, annak is a vége felé mutatja be új lapkakészletét, hogy aztán a rákövetkező év (esetünkben 2020) első negyedének csúcstelefonjai azzal villoghassanak. Nincs ez másként a soron következő Snapdragon 865 esetében sem, azonban egy jól értesült tipster néhány jellemzőt már tudni vél.

Roland Quandt szerint a Qualcomm SM8250-nek (Snapdragon 865) kétféle változata jelenhet meg, Mindkettő támogatja az LPDDR5 memóriát (ez nagyobb memória-sávszélességet jelent a korábbinál) és az UFS 3.0-t, és az egyikre 5G modem is integrálva lesz. A két változat kódneve Kona és Huracan, de hogy melyik az 5G-s, azt nem tudni. Az 5G chip integrálása logikus (és már nagyon várt) lépés, tekintettel az 5G-képes okostelefonok számának várható növekedésére.

A Qualcomm nem sokat árult el idei lapkakészletéről, azonban már vannak értesülések, amelyek szerint visszatérhet a Samsunghoz a chipset tömeggyártása érdekében. A TSMC-t cserélné le, miután állítólag a Qualcomm fejlettebbnek tartja a dél-koreai gyártó 7 nm-es technológiáját a TSMC-énél. Ezt az értesülést egyelőre egyik érintett fél sem erősítette meg.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az EU-ban sehol sem szálltak el az árak úgy, mint Magyarországon

Az EU-ban sehol sem szálltak el az árak úgy, mint Magyarországon

Idegesíti egy hang? Lehet, hogy csak nem aludt eleget

Idegesíti egy hang? Lehet, hogy csak nem aludt eleget

Újabb utazás a Fehér Házba: év végén a HVG Könyvek gondozásában jelenik meg Barack Obama memoárja

Újabb utazás a Fehér Házba: év végén a HVG Könyvek gondozásában jelenik meg Barack Obama memoárja