szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Apple még 2013-ban állított fel egy speciális egységet, hogy elejét vegye a szivárogtatásoknak. A nyomozásuk során igencsak meglepte őket, amit az egyik kínai gyárban találtak.

Az, hogy a bemutatás előtt álló okostelefonokról a leleplezés előtt gyakorlatilag szinte minden kiszivárog, nem jelenti azt, hogy a cégek ne védenék az általuk szabadalmaztatott technológiákat. Nincs ez másként az Apple-nél sem, ahol kényesen ügyelnek arra, hogy semmi se szivárogjon ki a telefonokról. Ezt ma már kevésbé sikerül megoldani – elég csak a kinyomtatott iPhone 11-re gondolni –, ám korábban is történtek incidensek. Az egyik ilyen pedig gyakorlatilag forgatókönyvért kiált.

A MacRumors beszámolója szerint amikor 2013-ban az iPhone 5c érkezése kapcsán szinte minden fontos részlet kiszivárgott, az Apple egy új "egységet" állított fel. Ennek feladata az volt, hogy a leginkább féltett alkatrészek kínai beszállítóit monitorozzák, ezzel kerülve el egy hasonló esetet. Ekkor derült fény arra, hogy az egyik kínai gyár néhány munkása

egy alagutat ásott a cég egyik csarnokának sarkába, hogy alkatrészeket csempésszenek ki rajta.

A gödröt sokáig nem fedezte fel senki, mert azt egy jókora gép mögött ásták, így tulajdonképpen észrevétlenül tudtak dolgozni/csempészni.

A munkások az alkatrészek elrejtésében is igen leleményesek voltak. Az iPhone részeit többek között szűk helyekre, zsebkendősdobozokba, cipőkbe, övekbe és fehérneműkbe tömködték, hogy senki ne vegye észre azokat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Mi lett volna, ha a Microsoft fejleszti ki az Androidot?

Túl sok gyakorlati értelme nincs a „mi lett volna, ha…” kérdésnek, azonban időnként izgalmas eljátszani a gondolattal, hogyan alakulhattak volna a dolgok, ha más irányba fordulnak. Például ha az Androidot ma nem a Google, hanem a Microsoft jegyezné.

Őrültség volt Budapesten Szuperkupa-döntőt szervezni?

Őrültség volt Budapesten Szuperkupa-döntőt szervezni?

Rekordbevételt hozott tavaly a debreceni stadion

Rekordbevételt hozott tavaly a debreceni stadion

Folytatódó kormányválság Libanonban

Folytatódó kormányválság Libanonban