szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A chilei légierő tábornoka szerint a Chile C-130 Hercules típusú repülőgép pilótája tapasztalt volt, az időjárási körülmények pedig megfelelőek a repüléshez.

Kifogyhatott az üzemanyag abból a chilei katonai repülőgépből, amely 38 emberrel a fedélzetén tartott az Antarktisz felé – nyilatkozta Eduardo Mosqueira, a chilei légierő tábornoka a BBC-nek. Mint mondta, vészjelzés nem érkezett a repülőgépből, mielőtt az eltűnt volna a radarokról, így azt gyanítják, az egyébként tapasztalt pilótának kényszerleszállást kellett végrehajtani.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az eltűnt, Chile C-130 Hercules típusú teherszállító repülőgépen 17 fős személyzet és 21 utas volt. A BBC beszámolója szerint a gép nagyjából 720 kilométert tehetett meg az 1230 kilométeres útból.

A kényszerleszállást a Drake-átjárónál végezhette el a pilóta. Ez Dél-Amerika legdélebbi pontja, a Horn-fok és az Antarktisz legészakibb pontja közötti átjárót jelöli. A chilei légierő szerint az időjárási körülmények jók voltak a repüléshez.

Ha tudni szeretne a fejleményekről, kövesse a a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Folytatja a nyomozást a rendőrség a Feneketlen tavi ingatlanmutyi miatt, Lázár Jánost is meghallgatták

Folytatja a nyomozást a rendőrség a Feneketlen tavi ingatlanmutyi miatt, Lázár Jánost is meghallgatták

Végre felújítják a régóta elhanyagolt budai Malom-tó környezetét

Végre felújítják a régóta elhanyagolt budai Malom-tó környezetét

210-zel száguldó SUV-t kaptak el a rendőrök

210-zel száguldó SUV-t kaptak el a rendőrök