szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A csernobili sugárzást túlélt gombák után pár üveg kozmetikumot is felküldenek az ISS-re. Ezt viszont nem kísérletezgetésre használják majd az űrhajósok.

Még szeptemberben 10 üvegnyi bőrápolót szállítanak a Nemzetközi Űrállomásra (ISS), hogy az űrhajósok azokat használva reklámfilmet készítsenek. A szpotot a minőségi (és igen drága) kozmetikumokat gyártó Estée Lauder rendelte meg – írta a CNN.

Az űrhajósok a súlytalanság állapotában próbálgatják majd a kencét, miközben videókat rögzítenek egymásról. Az így születő reklámanyagokat különféle kampányokban hasznosítja majd a cég, de részleteket egyelőre nem közöltek.

Bár az ISS nagyon szigorú körülmények közt működő laboratórium is, nem először adnak lehetőséget űrbéli reklámfilm készítésére. Az asztronautáknak küldött ellátmányban voltak már többek közt Adidas-termékek is, melyeket ugyancsak promóciós céllal juttattak fel az űrállomásra.

Az ISS egyébként hosszú ideje nemcsak az űrhajósok bázisa, hiszen az űrbéli körülmények kiváló lehetőséget nyújtanak a különféle technológiák vizsgálatára is. A legutóbb a csernobili sugárzást elnyelő növényeket, illetve gombákat küldtek ide, mert egy elmélet szerint azok sugárpajzsként is hasznosíthatók.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A YouTube is odavág a QAnon szélsőséges mozgalomnak, törlik a videókat, sőt a csatornákat is

A YouTube is odavág a QAnon szélsőséges mozgalomnak, törlik a videókat, sőt a csatornákat is

1474-en fertőződtek és 33-an haltak meg a koronavírus miatt

1474-en fertőződtek és 33-an haltak meg a koronavírus miatt

Őrizetbe vették a lefejezett francia tanár iskolájának négy diákját is

Őrizetbe vették a lefejezett francia tanár iskolájának négy diákját is