szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Omdia elemzőcég elkészítette a 2020 első negyedévére vonatkozó állapotjelentését a világon elérhető 5G-hálózatokról. Kiderült: messze még a Kánaán.

Annak ellenére, hogy lassan már a legolcsóbb telefonok is 5G-képesek lesznek, még mindig csak a technológia bevezetésének elejénél járunk. Az Omdia elemzőcég szerint mindez azt jelenti, hogy egyelőre kevés országnak van egyáltalán a felhasználók fogadására kész hálózatuk, és az 5G-képes eszközök száma is viszonylag alacsony.

A cég legfrissebb elemzéséből idézett most a GSMArena, amiből kiderült, továbbra is Dél-Koreáé a vezető a szerep a hálózat kiépítettségét és a technológia bevezetését tekintve. A tavaszi állapothoz képest viszont a második helyen már nem Kuvait, hanem Svájc áll – derül ki a jelentésből. A mérések 2020 első negyedévének állapotát tükrözik.

©

További érdekesség, hogy az Egyesült Államok a negyedik helyre került a rangsorban, megelőzve a hatodik helyen található Kínát. Az Omdia ugyanakkor emlékeztet: hiába nagy a lefedettség, az embereknek egyelőre kevés 5G-képes eszköz áll a rendelkezésükre. Dél-Koreában például jelenleg 5,88 millió ilyen van, ami az összes eszköz 10 százalékát jelenti.

Az európai országok közül Svájc után az Egyesült Királyság van a második legjobb helyzetben, amit Finnország és Németország követ. Magyarország nem került bele az Omdia 22 ország állapotát mutató grafikája közé.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Samsung Galaxy S21 lehet a telefon, amelynek most kiszivárogtak a teszteredményei

A Samsung Galaxy S21 lehet a telefon, amelynek most kiszivárogtak a teszteredményei

A magyar sportág újabb lépéssel közelebb került ahhoz, hogy olimpiai szám legyen

A magyar sportág újabb lépéssel közelebb került ahhoz, hogy olimpiai szám legyen

Pártot alapított Bencsik János Polgári Válasz néven

Pártot alapított Bencsik János Polgári Válasz néven