szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A YouTube lehetőséget ad arra, hogy az androidos alkalmazásában beállítsuk az alapértelmezett felbontást, így azzal kezdi majd el betölteni az összes lekattintott videót.

A YouTube rendszere régóta képes felismerni, hogy az adott felhasználó milyen internetkapcsolattal rendelkezik, és ahhoz állítja be a megtekinteni kívánt videó felbontását. Ha például azt érzékeli, hogy a jel gyenge, akkor alacsony felbontásra kapcsol át – így generálva kisebb adatforgalmat –, míg az erős jel esetében magasabb felbontást választ.

Csakhogy ez a felhasználóknak nem minden esetben jó. Például ha valaki szeretne spórolni a mobilnetével, akkor jó eséllyel alacsonyabb felbontásban tekinti majd meg a videókat. Eddig ezt minden egyes videónál kézzel kellett beállítani, hamarosan azonban külön menüpont lesz erre az androidos alkalmazásban.

Az Android Police beszámolója szerint a cég a nyár óta teszteli a funkciót. A Beállítások menüben a Video quality preferences (magyarul valószínűleg: Alapértelmezett felbontás) részt kell majd keresni, ahol beállíthatjuk, hogy továbbra is a rendszerre bízzuk a minőséget, esetleg nagyobb vagy alacsonyabb felbontásban szeretnénk, hogy betöltse a videókat. Ráadásul mindezt külön beállíthatjuk a wifis és a mobilnetes kapcsolathoz is.

©

A YouTube emellett egyszerűsítette is azt, hogy milyen leírással találkozhatnak a felhasználók a felbontás beállításánál. Ahelyett, hogy 480, 720, 1080 és hasonló számokat adnak meg, olyan elnevezéseket használnak, amiből mindenki ért: magas képminőség vagy takarékos üzemmód. Azoknak viszont, akik értik a fenti számok jelentését, továbbra is lehetőségük lesz arra, hogy ezekkel állítsák be a felbontást.

©

A YouTube egyelőre csak néhány videónál tette elérhetővé a fenti választás lehetőségét, és az alapértelmezett beállítás sem érkezett még meg az appba. Hogy mikor adja ki a Google, egyelőre nem tudni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Toroczkai László 30 napos elzárást kapott

Toroczkai László 30 napos elzárást kapott

2008 óta nem volt ilyen nagymértékű erdőirtás Amazóniában

2008 óta nem volt ilyen nagymértékű erdőirtás Amazóniában

Illegális szexpartin vett részt egy EP-képviselő

Illegális szexpartin vett részt egy EP-képviselő