szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A pénzügyi siker meghatározó az üzleti életben, azonban ugyancsak fontos a társak tiszteletének kivívása. A Fortune minden évben összeállítja a vállalatok rangsorát az elismertség szerint. Az élen technológiai cégek végeztek, persze ebben a világjárvány is szerepet játszott.

Nem született túl nagy meglepetés azon a listán, amelyen a világ legelismertebb vállalatait gyűjtötte csokorba egy – 3800, különböző iparágakban dolgozó vállalatvezető, igazgató és elemző véleménye által készített – felmérést követően a Fortune. Az értékelési szempontok között olyan jellemzők szerepeltek, mint a termékek minősége, az emberek irányítása, a pénzügyi helyzet megalapozottsága vagy például a társadalmi felelősségvállalás.

Az első helyre – mint az elmúlt 14 év mindegyikében – ezúttal is az Apple került. A dobogó második és harmadik fokát is technológiai cég foglalhatta el, az Amazon és a Microsoft.

©

Mindez persze logikusan következik egy olyan világban, amelyben mostanság vagyunk kénytelenek élni, ugyanis felértékelődnek azok a technológiavezérelt termékek (és velük párhuzamosan gyártójuk, fejlesztőjük), amelyek segítik a mindennapokat a koronavírusos időkben.

„Egy év után, amikor az emberek minden eddiginél erősebben támaszkodtak a technológiai óriásokra (hogy kapcsolatba léphessenek, szórakozhassanak, vásároljanak, sőt még egyenek is az elszigeteltség idején) illendő, hogy az Apple, az Amazon és a Microsoft foglalja el az első három helyet azon a listán, amely a vállalati reputáció alapján készült” – magyarázza a Fortune.

A Walt Disney és a Starbucks került a negyedik és ötödik helyre, míg a Google anyavállalata, az Alphabet a hetedik helyet szerezte meg. A fentiek értelmében pedig az is logikus, hogy a streamelő óriás Netflix is visszatért a top 10-be. Új szereplők is érkeztek a top 50-be, például az Nvidia chipgyártó, az Abbott Laboratories orvosi beszállító és a PayPal. Kis érdekesség: a Facebook nem került be az első tíz közé.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Civil Közoktatási Platform: Táppénzt a szülőknek, oltást a pedagógusoknak!

Civil Közoktatási Platform: Táppénzt a szülőknek, oltást a pedagógusoknak!

2022-től a saját járműve buktathatja le a szabálytalan autóst

2022-től a saját járműve buktathatja le a szabálytalan autóst

Megindult az orosz dezinformáció a nyugati vakcinák ellen

Megindult az orosz dezinformáció a nyugati vakcinák ellen