szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egységes digitális pénztárca jöhet az EU-ban, amellyel a vásárlások részleteit és hivatalos iratokat lehetne tárolni, valamint szolgáltatásokhoz adna könnyebb hozzáférést.

Az Európai Unió arra készül, hogy digitális pénztárcát biztosít minden uniós polgárnak, aki ezt kéri – írja a Financial Times. A terv részleteit csütörtökön mutatják be, egyelőre annyit lehet tudni, hogy az applikáció segítségével minden felhasználó tárolhatná a kifizetései részleteit, de egyben több hivatalos irat – például jogosítványok – tárolását is ez tenné lehetővé, és különböző szolgáltatásokhoz is könnyebb lenne ezzel hozzáférni.

A digitális pénztárca használatát nem teszik kötelezővé, de aki ezt használná, annak nagyobb digitális biztonságot ígérnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!