szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az állami szíriai hírügynökség alaptalannak és teljesen valótlannak nevezte azt a videofelvételt, amelyet két napja mutatott be az Irakíja állami televízió.

A képkockákon állítólag Szíriában kiképzett, Irakban elfogott ellenséges ügynökök, terroristák vallanak saját "szíriai megbízóik" bűneiről. Elmondták: a szíriai titkosszolgálat képezte ki őket Latakíja városában robbanóanyagok készítésére és használatára merényleteik elkövetéséhez, s a szíriai titkosszolgálat finanszírozta terrorakcióikat. A vallomások hitelességét eddig semmilyen független forrásból nem erősítették meg.

A szíriai válasz hangoztatja: a Damaszkusznak érdeke, hogy a szomszédos államban biztonságos és stabil legyen a helyzet, és a közel-keleti ország nem avatkozik be Irak belügyeibe.

Bagdad már hónapok óta azzal vádolja Szíriát, hogy Szaddám Huszein megbuktatott diktátor-elnök híveinek nyújt menedéket, és lehetővé teszi, hogy felforgató elemek szivárogjanak be iraki területre a két ország közös határán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Szíria kész kivonni katonáit Libanonból

Az amerikai és francia nyomástól szorongatott Szíria jelezte, szándékában áll kivonni csapatait a szomszédos Libanonból, de nem közölte, hogy mikor. A libanoni kormány feje úgy vélekedett, hogy destabilizálná hazáját, ha olyan gyors ütemben vonnák ki onnan a szíriai csapatokat, amilyenben az Egyesült Államok követeli.

MTI Világ

Újabb amerikai figyelmeztetés Iránnak és Szíriának

Figyelmeztetést intézett Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter vasárnap Iránhoz és Szíriához: az előbbit atomprogramjával kapcsolatban, ez utóbbit pedig többek között a terrorizmus támogatásával kapcsolatban "feddte meg".

MTI Világ

Beláthatatlan fejleményektől tart a szíriai értelmiség

A Libanonban állomásozó szíriai csapatok kivonására szólította fel Bassár el-Aszad elnököt szíriai értelmiségiek egy csoportja, hogy - mint megfogalmazták - el lehessen kerülni bizonyos "veszélyes, beláthatatlan fejleményeket".

MTI Világ

Oroszország rakétákat adna el Szíriának?

Oroszország harcászati rakéták eladását fontolgatja Szíriának egy moszkvai lap szerint, amely ennek tulajdonítja az orosz-izraeli viszonyban érzékelt válságjeleket.

Világ

Orosz-szíriai közeledés

Az aktív közel-keleti orosz szerepvállaláshoz való visszatérés jeleként értékelték elemzők Basar Aszad elnök minapi...

MTI Világ

Szíriának nem volt érdeke a Hariri elleni merénylet?

Londoni szakértői vélemény szerint Szíriának, amelyet várhatóan sokan felelősnek fognak nevezni Rafik Hariri volt libanoni kormányfő hétfői meggyilkolásért, most nem állt érdekében egy ilyen merénylet, de az biztos, hogy a támadás nem egyéni merénylő, hanem titkosszolgálat műve volt.

MTI Világ

Kofi Annan: Szíria vonuljon ki!

Kofi Annan ENSZ-főtitkár csütörtökön felszólította Szíriát egy televíziós interjúban, hogy áprilisig vonja ki csapatait Libanonból.

Ötven helyre riasztották a tűzoltókat a vihar miatt

Ötven helyre riasztották a tűzoltókat a vihar miatt

Ed Sheeran apa lesz

Ed Sheeran apa lesz

Koronavírusos a Wizz Air egyik budapesti dolgozója

Koronavírusos a Wizz Air egyik budapesti dolgozója