szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Maoista lázadók telepítette taposóakna megölt legkevesebb 20 rendőrt a kelet-indiai Orisza szövetségi államban - jelentették be hivatalosan.

Az állam rendőrfőkapitánya elmondta, hogy az akna a rendőrök gépjárműve alatt robbant föl. Az eset után tűzpárbaj alakult ki a lázadók egy csoportjával a helyszínen, Bhuvanesvar székvárostól 600 kilométerrel délre.

A maoista lázadók több mint három évtizede harcolnak a hatóságok ellen több indiai államban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Kétszázezer maoista tüntetett Katmanduban

Kétszázezer maoista szimpatizáns tüntetett pénteken a nepáli fővárosban Gianendra király elleni jelszavakat skandálva és alkotmányozó gyűlés összehívását követelve.

MTI Világ

Maoista térnyerés Nepálban

A volt maoista lázadók növekvő fölényét mutatták a nepáli alkotmányozó gyűlési választásokról hétfőn nyilvánosságra hozott újabb hivatalos részeredmények.

MTI Világ

Egykori maoista lázadók győztek Nepálban

Az egykori maoista lázadók jelentős győzelmet arattak az áprilisi választásokon – közölte az összes leadott szavazat feldolgozása után a választási bizottság illetékese.

MTI Világ

Maoista gerillák gyilkoltak Nepálban

Legalább tizenkilenc rendőr és katona vesztette életét mára virradóra Nepálban, amikor maoista gerillák megtámadták a himalájai királyság nyugati részén fekvő Palpa városát.

MTI Világ

Maoista halottak a nepáli választás előtt

Legkevesebb hat maoista meghalt, öt társuk pedig megsebesült Nepál nyugati részén egy nappal a választások előtt, amikor a rendőrség tüzet nyitott a Nepáli Kongresszus Párt hívei és maoisták közötti összecsapás beszüntetésére.

A járványban az államé lett a Zuglói Filharmónia

A járványban az államé lett a Zuglói Filharmónia

A világ egyik legnagyobb drogbáróját fogták el Amszterdamban

A világ egyik legnagyobb drogbáróját fogták el Amszterdamban

És akkor Trump örülhet, hogy kap nyugdíjat az elnöki évek után

És akkor Trump örülhet, hogy kap nyugdíjat az elnöki évek után