szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A NATO tüzérséggel és légierő bevetésével kombinált támadást intézett pakisztáni területen lévő célpontok ellen, ahonnan provokáció érte - közölték katonai források szerdán Kabulban.

Az afganisztáni-pakisztáni határ mentén feszült a helyzet, mivel Kelet-Afganisztánban megszaporodtak a Pakisztán területéről induló támadások. A NATO afgán illetékesekkel együtt úgy véli, hogy ennek az lehet az oka, hogy a pakisztáni hadsereg gyakorlatilag tűzszünetet tart az északnyugati határvidék öntörvényű harcias törzseivel.

A határon fekvő Kunár tartományban vasárnap tálib felkelők megrohantak egy előretolt állást, és kilenc amerikai katonát megöltek, ami évek óta a legnagyobb amerikai harctéri veszteség Afganisztánban.

"Az ISAF-erőket többször is rakétatámadás érte Pakisztánon belül lévő fegyveresektől. A katonák azonosították a támadás kiinduló pontját, és önvédelemből helikopterek és tüzérségi erők kombinált csapásával válaszoltak" - közölték a kabuli nyilatkozatban.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Pakisztán hadműveletet indított a tálibok ellen

Pakisztán hadműveletet indított a tálib fegyveresek ellen, akik az ország északnyugati részének egyik nagyobb városát fenyegetik - közölte szombaton a helyi kormányzat egyik tisztviselője.

Závecz: Gyengült a Fidesz vidéken, sok körzet pár száz szavazaton múlhat

Závecz: Gyengült a Fidesz vidéken, sok körzet pár száz szavazaton múlhat

Észtországban megalakult az új kormánykoalíció

Észtországban megalakult az új kormánykoalíció

Romániában sokan ügyeskedve oltatták be magukat

Romániában sokan ügyeskedve oltatták be magukat