szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A rendszerváltás óta az idén először rendeznek Romániában olyan parlamenti választást, amelyen nem indul Ion Iliescu korábbi államfő.

Iliescu ma jelentette be, hogy nem kíván pályázni újabb szenátori mandátumra. A közel nyolcvan esztendős politikus, aki 1990 és 1996, illetve 2000 és 2004 között volt államfő, jelenleg a Szociáldemokrata Párt (PSD) tiszteletbeli elnöke. Iliescu korára hivatkozva indokolta döntését, amelyben az is közrejátszott, hogy idén már nem pártlistákon, hanem egyéni választókerületeken alapuló rendszerben rendezik a parlamenti választásokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világ

Iliescu kórházba került

"Meg akarok nyugtatni mindenkit, szó sincs infarktusról" – nyilatkozta kórház ágyáról Ion Iliescu korábbi román államfő, jelenleg a parlament szenátora, akit vasárnap váratlanul beutaltak a bukaresti Elias kórházba.

Hét nap

LEVÁLTOTTÁK ILIESCUT

Saját magabiztossága áldozata lett Ion Iliescu, a romániai Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, aki a párt múlt...

MTI Világ

A magyar kormány visszautasítja Iliescu szavait

A magyar kormány kénytelen határozottan visszautasítani Ion Iliescu nyilatkozatát, amelyben - román lapok híradásai szerint - a volt román államfő a magyarokat tette felelőssé a 15 évvel ezelőtti ottani véres eseményekért - közölte László Boglár kormányszóvivő.

MTI Világ

Az RMDSZ-es szenátor szerint Iliescu hazudik

Ion Iliescu nem őszinte, tizenöt évvel a marosvásárhelyi tragédia után is megpróbálja elferdíteni a történelmi valóságot, hiszen akkori államfőként pontosan tudta, hogy nem a magyarok, hanem a Securitate emberei robbantották ki a véres konfliktust - jelentette ki Frunda György, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szenátora.

MTI Világ

Iliescu: a magyarok a felelősek 1990 "véres márciusáért"

Ion Iliescu volt román államfő szerint a magyarok a felelősek a tizenöt évvel ezelőtt Marosvásárhelyen kirobbant véres eseményekért - olvasható a pénteki romániai lapok tudósításaiban, amelyek beszámolnak Iliescu Marosvásárhelyen tartott sajtóértekezletéről.

Világ

Váratlanul kórházba került Iliescu román elnök

„Meg akarok nyugtatni mindenkit, szó sincs infarktusról” – nyilatkozta kórház ágyáról Ion Iliescu korábbi román államfő, jelenleg a parlament szenátora, akit tegnap váratlanul beutaltak a bukaresti Elias kórházba.

hvg.hu Itthon

Katonai ügyészek hallgatják ki Iliescut

A Katonai Ügyészség vádlottként hallgatja ki ma Ion Iliescu egykori román államfőt az 1990. június 13-15. között Bukarestben zajlott bányászjárás ügyében.

Itthon

Iliescu román-magyar megbékélési szoborparkot állítana fel

Egy megbékélési szoborparkot kellene felállítani Aradon, ahol a Szabadság-szobor mellett több más olyan alkotás is helyet kapna, amely a két ország közötti összekötő elemeket szimbolizálná - mondta Ion Iliescu román államfő Mádl Ferenc köztársasági elnökkel folytatott hétfői megbeszélése után Budapesten.

Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora

Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora

A kommunista párt leckézteti a legismertebb kínai milliárdost

A kommunista párt leckézteti a legismertebb kínai milliárdost

800-1000 éves érméket találtak Kínában, tízezernél is többet

800-1000 éves érméket találtak Kínában, tízezernél is többet