szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mihail Hodorkovszkij volt olajmágnás szülei Dmitrij Medvegyev elnökhöz fordultak fiuk szabadon bocsátása érdekében. Egyes források szerint erre már októberben sor kerülhet.

Hodorkovszkij. Ott túl a rácson
© AP
Az egykori Jukosz olajtröszt csalás és adóelkerülés vádjával bebörtönzött vezérének édesanyja a Novaja Gazeta csütörtöki számának adott interjúban kérte az új orosz államfőtől: ajándékozza meg őt és férjét azzal, hogy október eleji aranylakodalmuk idején már fiuk is a családi asztalnál ülhessen.

Az Eho Moszkvi rádió egyik újságíró vendége jól informált forrásokra hivatkozva azt mondta, Hodorkovszkij októberre szabad lehet. Ennek egyetlen feltétele, hogy lemondjon a politikai tevékenységről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Újabb vádirat Hodorkovszkij ellen

Mihail Hodorkovszkij ellen újabb vádat emeltek - közölték a Yukos (Jukosz) volt főrészvényesének ügyvédei honlapjukon hétfőn azzal a megjegyzéssel, hogy a 145 oldalas iratban semmi újat nem találtak.

MTI Világ

Éhségsztrájkba kezdett Hodorkovszkij

Éhségsztrájkot kezdett Mihail Hodorkovszkij, az egykori Jukosz olajbirodalom börtönben lévő tulajdonosa, de nem saját ügyében, hanem a konszern volt alelnökének, Vaszilij Alekszanjannak az érdekében, aki HIV-fertőzött, nem utalják be szakkórházba és a börtönben sem kap megfelelő kezelést.

MTI Világ

Hodorkovszkij már hajlandó enni

Mihail Hodorkovszkij, a feldarabolt Jukosz olajbirodalom börtönben lévő volt főnöke hétfőn hivatalosan bejelentette, hogy befejezte éhségsztrájkját.

MTI Világ

A Hodorkovszkij-menet: borzongás és rabkoszt

500 dollárt, azaz százezer forintot kell annak fizetnie, aki egy éjszakára Hodorkovszkij, a nyolc évi szabadságvesztésre ítélt volt orosz olajmágnás "bőrébe" szeretne bújni.

MTI Világ

Hodorkovszkij folytatja éhségsztrájkját

Az orosz legfőbb ügyészség nem tekinti törvénysértésnek a súlyosan beteg Vaszilij Alekszanjannak, a "feldarabolt" Jukosz olajcég volt alelnökének az őrizetben tartását, ami ellen tiltakozásként Mihail Hodorkovszkij, az egykori Jukosz-birodalom tulajdonosa szerda óta éhségsztrájkot folytat. Az ügyészség kitart amellett, hogy a vádlott a fogházban megfelelő orvosi kezelésben részesül.

MTI Itthon

Újabb vádak Hodorkovszkij ellen

Az orosz ügyészi szervek hétfőn újabb vádemeléssel éltek Mihail Hodorkovszkij és egykori üzlettársa, Platon Lebegyev ellen. A Kreml pedig elejét veheti annak, hogy a két vele szembekerült oligarcha feltételes szabadlábra helyezését kérelmezhesse még a 2008-as elnökválasztás előtt.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Hodorkovszkij az FT-nek: „Politikai fogoly vagyok”

Politikai fogolynak nevezte magát csütörtökön Londonban közölt lapnyilatkozatában Mihail Hodorkovszkij, az orosz Yukos olajtársaság sikkasztás vádjával bebörtönzött volt elnöke, aki szerint az oroszországi államfőváltás után sem lehet bízni az eddigi folyamatok megváltozásában.

A kapus félelme szabadrúgásnál: nem mindig kell sorfal

A kapus félelme szabadrúgásnál: nem mindig kell sorfal

Mégis életben maradhat a fertőzésveszély miatt halálra ítélt galamb

Mégis életben maradhat a fertőzésveszély miatt halálra ítélt galamb

Újra alternatív valóságba került a kormánymédia, amikor Orbán Gáspár ügyével kell foglalkozniuk

Újra alternatív valóságba került a kormánymédia, amikor Orbán Gáspár ügyével kell foglalkozniuk