szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke elfogadta Tőkés Lászlónak, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnökének azt a javaslatát, hogy Bálványosfürdőn találkozzanak.

Ezt Szepessy László, az RMDSZ elnöki hivatalának igazgatója közölte. Markó három időpontot is ajánlott: csütörtököt, pénteket vagy szombatot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Tőkés: nincs erdélyi magyar szeparatizmus

Az erdélyi magyarságnak nincsenek függetlenedési szándékai, csupán olyan önrendelkezést akar, amely nem áll szemben a többségi román érdekekkel – hangsúlyozta Tőkés László európai parlamenti képviselő.

Hét nap

Helykereső Tőkés

Továbbra sem veszi fel tagjai közé Tőkés László református püspököt (képünkön Hans-Gert Pötteringgel, az Európai...

MTI Világ

Markó: „szörnyszövetségek” az RMDSZ ellen

Erdély egyes megyéiben „szörnyszövetségek” jöttek létre a Szociáldemokrata Párt (PSD), a Demokrata-Liberális Párt (PD-L), illetve a Nagy-Románia Párt (PRM) között, hogy megakadályozzák a RMDSZ helyhatósági tisztségekhez jutását – hívta fel a figyelmet a jelenségre Markó Béla, a szövetség elnöke.

MTI Világ

Markó: Koszovó nem lehet Erdély-analógia

Koszovó nem tekinthető analógiának, de összehasonlítási alapnak igen - fejtette ki hétfői bukaresti sajtóértekezletén Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke.

MTI Világ

Markó: nem a Fidesszel akarunk versenyezni

Az RMDSZ nem a Fidesszel akar versenyezni a Romániában sorra kerülő európai parlamenti választáson, hanem a román pártokkal - jelentette ki Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke.

Vélemény

Akik Tőkésen is túltesznek

Tőkés László, a magyar autonómia radikális élharcosa kínos helyzetbe került, amikor házigazdaként vendégeitől, nyugat-európai szeparatistáktól volt kénytelen elhatárolódni. Ezzel együtt a legjobbat tette, amit tehetett.

MTI Világ

Tőkés frakciójára lelt

Tőkés László püspök, erdélyi magyar európai parlamenti (EP-) képviselő minden bizonnyal a kisebbségi jogok erősítéséért fellépő Európai Szabad Szövetség (EFA), vagyis az úgynevezett regionalisták képviselőcsoportjának lesz a tagja.

Kézilabda-vb: újabb győzelem után negyeddöntős a magyar válogatott

Kézilabda-vb: újabb győzelem után negyeddöntős a magyar válogatott

Nyolc és fél milliónyi régészeti lelettel bukott le egy csempész

Nyolc és fél milliónyi régészeti lelettel bukott le egy csempész

Gyanús venezuelai dollármilliárdok Svájcban

Gyanús venezuelai dollármilliárdok Svájcban