szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Veronica Lario a legfelsőbb bíróságon még fellebbezhet. Elszegényedni valószínűleg akkor sem fog, ha volt férje tényleg nem fizet tovább neki.

Silvio Berlusconinak nem kell többé tartásdíjat fizetnie volt feleségének, sőt visszakövetelheti azt a 60 millió eurót, amelyet eddig folyósított Veronica Lario egykori színésznőnek – így döntött csütörtökön egy milánói fellebbviteli bíróság.

A bíróság figyelembe vette a legfőbb olasz bírói testület, a semmítőszék májusi állásfoglalását, miszerint válás esetén a családfenntartó házastárs nem köteles a korábbival azonos életszínvonalat biztosítani volt hitvesének, csak olyat, amely anyagi függetlenséget biztosít neki.

A volt olasz miniszterelnök és felesége 2009-ben szakított, de formálisan csak 2014-ben vált el. A bíróság előbb havi 3 millió, majd 1,4 millió euró tartásdíjat ítélt meg az exfeleségnek, akivel a most 81 éves milliárdos vállalkozó és politikus 22 éven át élt házasságban.

A milánói fellebbviteli bíróság úgy ítélkezett, hogy a 61 éves exfeleség nem szorul eltartásra, mert 16 millió eurója van bankban, tulajdonosa egy 78 millió eurót érő ingatlancégnek, és nála vannak a családi ékszerek is.

A bíróság ítélete nem vonatkozik arra a havi 2 millió euróra, amelyet Berlusconi 2009-es szétköltözésük és 2014-es válásuk között fizetett ideiglenes nőtartásként nejének, akitől három gyermeke született 1984 és 1988 között.

Silvio Berlusconi öt éve Francesca Pascale volt televíziós show girllel él együtt, aki 49 évvel fiatalabb nála.

Veronica Lariónak újból fellebbezhet, ezúttal a legfelsőbb bírói fórumhoz. Ha megteszi, a milánói bíróság döntése felfüggesztésre kerül. Az asszony egyelőre nem jelezte, mi a szándéka.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha új Mac gépe van, töltse le rá az új VLC lejátszót

Ha új Mac gépe van, töltse le rá az új VLC lejátszót

Meghalt Walter Bernstein

Meghalt Walter Bernstein

Ausztriában 200 millió eurót költenek a távoktatásban tanulókra, hogy behozzák a lemaradást

Ausztriában 200 millió eurót költenek a távoktatásban tanulókra, hogy behozzák a lemaradást