szerző:
T. R.
Tetszett a cikk?

Egy fogyatékkal élő tinédzsernek és a családjának le kellett szállnia az Emirates járatáról szerdán, mert a fiú epilepsziás és autista. Hiába volt orvosi igazolása volt arról, hogy repülhet.

Az esetről beszámoló Euronews azt írja, a leszállított Eli a lap újságírójának, Isabelle Kumarnak a fia, családjával Dubaiból utazott volna Franciaországba, ez lett volna, hosszú Új-Zélandból induló útjuk utolsó repülése. A repülő személyzete látni akarta az fiú orvosi igazolását.

Elmondtuk az Emiratesnek, az utazás minden lépésénél, hogy Eli epilepsziás (és autista), de mikor egy olyan ülést kértünk, ami mellett van egy üres ülés, arra az esetre, ha rohama lenne, akkor hirtelen látni akarták az orvosi igazolást – mondta a lapnak az anya.

Az újságíró megmutatta az orvosi igazolást, és felhívta a család orvosát Franciaországban, hogy erősítse meg, hogy Eli repülhet, de a légiutas-kísérők megtagadták, hogy beszéljenek vele. Azt mondták, hogy az igazolást a földi személyzetnek kellett volna bemutatni.

A családot ezt követően leparancsolták a gépről.

Az emberség hiánya volt számunkra az, amit a legmegrázóbbnak éreztünk. A személyzet egy többszörösen fogyatékos gyerekkel állt szemben, és ennek ellenére azzal fenyegettek minket, hogy hívják a rendőrséget, ha nem szállunk le, miközben a csomagjaink még a gépen voltak. Volt rá lehetőségük, hogy ne legyenek ennyire hajthatatlanok – mondta az anya.

Miután leszállították őket a repülőről, a légitársaság személyzete elismerte a családnak, hogy Eli repülhetett volna, de nem engedték meg nekik, hogy visszaszálljanak a gépre. Elit nagyon felzaklatták a történtek, anyja szerint nagyon lehangolt volt, az ikrek sírtak, megszégyenítve érezték magukat. Többórás reptéri zűrzavar után végül találtak megoldást, a család elindulhatott hazafelé csütörtökön, Genfen keresztül. Már fel is szálltak a repülőre.

Az Emirates egy szóvivője azt mondta az Euronews-nak, hogy a légitársaság „nagyon sajnálja, ha bármilyen szenvedést vagy kényelmetlenséget okoztak Kumarnak és a családjának”.

Az ilyen helyzetek általában nehezen értékelhetők a személyzet számára, azt választották, hogy úgy cselekszenek, ami a legjobb az utasaink biztonsága szempontjából, és az orvosi csapatunk tanácsa szerint is. Ügyfélszolgálatunk kapcsolatba lépett a családdal, és felajánlott nekik ingyenes szállodát, amíg nem utazhatnak tovább, és feltették őket egy másik, július 26-án induló járatra – közölték az esetről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Érkezik a horrorfilm, amiben egy farmernadrág gyilkolja az embereket

Érkezik a horrorfilm, amiben egy farmernadrág gyilkolja az embereket

"Repülő" hajót fényképeztek Anglia partjainál

"Repülő" hajót fényképeztek Anglia partjainál

„Ha a kerékpárszervizek bezárnának, abból botrány lenne”

„Ha a kerékpárszervizek bezárnának, abból botrány lenne”