szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendőrség egy rablót agyonlőtt, társait még keresik.

Hajtóvadászatot indítottak Albániában, miután kedden álarcos fegyveresek elraboltak egy pénzszállítmányt Tirana nemzetközi repülőterén. A helyszínre érkező rendőrök üldözőbe vették az elkövetőket, és egyiküket agyonlőtték.

A rablók egy tűzoltóknak fenntartott kaput áttörve hatoltak be a reptér betonjára, a készpénzszállítmány közelébe, majd zsákmányukkal egy autón elmenekültek. A rendőrség a repülőtértől egy kilométerre beérte őket, és tűzharcba keveredett velük, amelynek során az egyik rabló életét vesztette, a többiek azonban továbbmenekültek.

A halott férfinál gépkarabélyt, gránátot és több tár lőszert találtak - adta hírül a rendőrség.

©

A többi tettest még keresik. Az elkövetők legalább hárman lehettek. Felderítésükben helikopteres egység is részt vesz.

A zsákmány az első tájékoztatás szerint kétmillió euró (mintegy 640 millió forint) lehet. Később ennek ötszöröséről is szóltak a helyi híradásokban.

A BBC szerint az Austrian Airlines utasai már a felszállásra vártak a Teréz anyáról elnevezett repülőtéren, amikor a banda AK-47-es gépkarabélyokkal felfegyverkezve, egy fehér furgonban megérkezett. Kipattantak az autóból, és arra kényszerítették az őröket, hogy nyissák ki a csomagterét, ahol a pénzt tárolták. A nyomozók szerint valószínű, hogy a rablók előre tudtak a pénzszállítmányról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hűtőházat kap a miniszámítógép: új modul jött ki a Raspberry Pi 4-hez

Hűtőházat kap a miniszámítógép: új modul jött ki a Raspberry Pi 4-hez

Meglátogatta Orbán Viktort a Roszatom vezérigazgatója

Meglátogatta Orbán Viktort a Roszatom vezérigazgatója

Már harmincan akarják kizárni Deutsch Tamást az Európai Néppártból

Már harmincan akarják kizárni Deutsch Tamást az Európai Néppártból