szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szerb férfi holttestére egy elhagyatott farmépületben találtak rá. A Blic szerint ő segíthetett D. Csabának a menekülésben.

Brutális módon kivégezték a 26 esztendős Nebojsa Karant, akinek holttestére egy Szabadkához közeli, elhagyatott farm épületében találtak rá még februárban – írja a Blikk.

A lap idézi a Blic információit, ezek szerint Karan holttestét sebhelyek borították, még a fejét is több, vágástól származó sérülés torzította.

Karan lehetett állítólag, aki segíthetett a szerbiai magyar bérgyilkos, D. Csabának a menekülésben, mielőtt a férfit márciusban Prágában elfogták.

A magyar rendőrség azért adott ki európai és nemzetközi elfogató parancsot a férfi ellen, mert a gyanú szerint Rákospalotán a Szilas-pataknál megölt egy sikeres építési vállalkozót. D. azonban nemcsak Magyarországon, hanem Hollandiában és Szerbiában is hidegvérrel gyilkolt.

A róla készült portrénkban azt írtuk: a szerb rendőrség szerint a bérgyilkos eddigi utolsó áldozata az ismert kábítószercsempész Alekszandar Sarac sógora, a 37 éves Nebojsa Markovics volt, akinek valószínűleg azért kellett meghalnia, mert a bérgyilkos megrendelői az ártatlan, éppen egy babakocsit autójából kiemelő ember lelövetésével akartak üzenni Saracnak.

D. Csaba jelenleg is Prágában várja, hogy ügyében döntés szülessen. Úgy hírlik, akár hazánknak is kiadhatják, mert a magyar hatóságok adták be elsőként a vonatkozó kérelmet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!