Kalapáccsal verték össze a hongkongi tüntetések egyik vezetőjét

Kalapáccsal verték össze a hongkongi tüntetések egyik vezetőjét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Öten estek neki kalapáccsal a 32 éves férfinak. Az Civil Human Rights Front szerint kormányközeli csoportok állhatnak a támadás mögött.

Öt kalapácsos férfi támadt rá Jimmy Shamre, a Civil Human Rights Front nevű hongkongi ellenzéki csoport egyik vezetőjére az utcán. A BBC a CHRF-re hivatkozva azt írja, hogy fejsérülésekkel szállították kórházba Shamet, azt is hozzátették, hogy eszméleténél volt, amikor a mentők elvitték.

Az ellenzéki szervezet szerint a támadás mögött a kormányközeli agresszív csoportok állnak, akik már többször is tüntetőkre támadtak Hongkongban. Mint mondták, nem nehéz ezt az esetet összekötni a terjedő politikai terrorral, aminek a célja, hogy gátolják a törvényes jogok gyakorlását.

©

Az Amnesty International azt kéri a hatóságoktól, hogy indítsanak vizsgálatot a Sham elleni támadás ellen.

Egyébként nem ez volt az első támadás a az ellenzéki vezető ellen. Augusztus végén egy kávézóban rontott rá, illetve az asszisztensére két maszkos férfi. Sham asszisztense akkor zúzódásokat szenvedett, miközben megpróbált felettese védelmére kelni a támadókkal szemben.

18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.

Hozzászólások