szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Rendbontásba torkollott a sárgamellényes tüntetéssorozat egyéves évfordulójának alkalmából rendezett párizsi megmozdulás 2019. november 16-án. Káosz képekben.

A francia fővárosban a tüntetők kukákat gyújtottak fel, torlaszokat emeltek, macskakövekkel és palackokkal dobálták meg a rendvédelmi szervek tagjait.

©

Parkoló autót is felborítottak, több rendőrautót is a feje tetejére állítottak. A szombati felforgásról bővebben itt írtunk, most inkább képeket mutatunk.

©

A sárgamellényesek tavaly november 17. óta tüntetnek rendszeresen szombatonként Emmanuel Macron elnök és centrista kormányának reformintézkedései ellen. 

©

A sárgamellényes mozgalom szociális és intézményi követeléseiről rendezett nemzeti vitasorozat és a május végi európai parlamenti választások után Edouard Philippe francia miniszterelnök módszerváltást, az energetikai átállás felgyorsítását és adócsökkentést ígért az országnak.

©

 A tüntetések 2018 végi csúcspontjához képest, amikor mintegy 300 ezren vonultak az utcákra, egyre apad a sárgamellényesek - nemritkán erőszakba forduló - megmozdulásain résztvevők száma.

©
©
©
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tovább használhatják a rakpartot hétvégenként a gyalogosok és a kerékpárosok

Tovább használhatják a rakpartot hétvégenként a gyalogosok és a kerékpárosok

Marabu Féknyúz: Nyuszika és a sapka

Marabu Féknyúz: Nyuszika és a sapka

Egyelőre kivárnak a Sziget Fesztivállal

Egyelőre kivárnak a Sziget Fesztivállal