szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Óriási hátrányt mértek több kulcsállamban.

Biden nyert, Trump még küzd - amerikai elnökválasztás 2020
November 3-án elnökválasztást tartottak az Amerikai Egyesült Államokban. A republikánus Donald Trump és demokrata kihívója, Joe Biden közti verseny több államban nagyon szoros volt, így végül csak november 7-én derült ki: Joe Biden lesz az USA 46. elnöke. Kövesse az elhúzódó elnökválasztás fejleményeit és lehetséges következményeit a hvg.hu-n.
Friss cikkek a témában

Jelentős hátránnyal indulna Donald Trump amerikai elnök legalább hat kulcsfontosságú tagállamban a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint – írja a CNN.

A regnáló elnök népszerűsége Michigan, Wisconsin, Pennsylvania, Észak-Karolina, Arizona és Florida államokban is lényegesen elmarad Joe Biden demokrata jelöltétől. Egyes államokban a különbség meghaladja a tíz százalékot.

Trump ezen államok mindegyikében nyert 2016-ban, vagyis ennyi elég lenne, hogy elbukja a választást. A mennyiben a többi állam a négy évvel ezelőtti eredményt hozná, Biden száznál több elektorral kapna többet, vagyis simán elvinné a győzelmet.

Az Egyesült Államokban idén november 3-án választanak elnököt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy Gábor hvg360

Joe Biden vezet, de Trump nem akarja elhinni

A demokrata elnökjelöltnek tekinthető Joe Biden növekvő előnyét mutatják a közvélemény-kutatások, amire Donald Trump az adatokat kétségbe vonó dühvel reagált.