szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csak Kaliforniában 7000 új koronavírusos esetet jegyeztek fel az utóbbi 24 órában.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Több mint két hónapja nem volt olyan magas az új koronavírusos esetek száma az Amerikai Egyesült Államokban, mint az elmúlt huszonnégy órában. Április 24-én 36 291 megbetegedésről számoltak be a hatóságok, az elmúlt egy napban viszont 37 077 új fertőzöttet regisztráltak, ami új rekord – közölte a CNN.

Három nagy államban is nagyon magas volt az újonnan megfertőződöttek száma, Kaliforniában hét-, Floridában és Texasban pedig ötezer-ötezret regisztráltak egyetlen nap alatt.

Utóbbi állam kormányzója, Greg Abbott szerint, ha folytatódik a tendencia, „apokaliptikus” állapotok alakulhatnak ki Texasban.

Az Egyesült Államokban már több mint 2,4 millióan fertőződtek meg a koronavírussal, és 122 481 ember halt bele az általa okozott COVID-19 betegségbe. Ezek csak a regisztrált esetek voltak, a bejelentett betegségeket regisztráló és a járványügyi bejelentéseket ellenőrző központ, az amerikai Centers for Disease Control and Prevention szerint viszont az országban akár 20 millió fertőzött is lehet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!