szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Robert O'Brien egy családi rendezvényen fertőződhetett meg.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Pozitív lett a koronavírustesztje Donald Trump amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadójának, Robert O'Briennek – írta meg az Independent. Az 54 éves jogász egy családi rendezvényen vett részt, azután észlelte magán a fertőzés tüneteit, ezért egyből karanténba vonult, otthonról végezte a munkát.

O'Brien Trump negyedik nemzetbiztonsági tanácsadója, 2019 óta dolgozik az elnök mellett. Diagnózisáról először a Bloomberg Fehér Házban dolgozó újságírója, Jennifer Jacobs számolt be.

Trump sokáig tagadta a maszkhasználat fontosságát, egy ízben azt nyilatkozta, hogy még a sál is jobban véd a koronavírus ellen. Július közepén már maszkban is lehetett látni, a múlt héten pedig már azt mondta, hogy kezdi megszokni a védőeszközt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vándor Éva Élet+Stílus

Egy nárcisztikus szörnyeteg törékeny egóval – Donald Trump unokahúga kiszórta a családi titkokat

Mary Trump kegyetlen és ijesztő memoárban fejti fel azokat a családi mintákat, amelyek megteremtették a nagybátyját, Donald Trumpot. Az Egyesült Államok épp újraválasztásért kampányoló elnökének az unokahúga hazafias küldetésnek tekinti, hogy megbuktassa „Donaldot”, és ehhez attól sem riad vissza, hogy a rejtegetni való titkokat kiteregesse. Elolvastuk a könyvet, amelynek a megjelenését a Fehér Ház mindenáron meg akarta akadályozni.

hvg.hu Világ

Trump legbizarrabb mondatai – a CNN szerint

Donald Trump amerikai elnöknek immár szokásává vált, hogy betelefonál a Fox News csatorna egyik beszélgetős műsorába. Ezt tette nemrég is, a harmadik alkalommal, a CNN pedig kigyűjtött 32 groteszk beszólást.

Két napig várt otthon a koronavírustesztre, aztán felhívták, hogy várjon még

Két napig várt otthon a koronavírustesztre, aztán felhívták, hogy várjon még

Olyan ez az okosóra, mintha a jövőből jött volna

Olyan ez az okosóra, mintha a jövőből jött volna

A világlapok nem eresztik a magyar sajtószabadság ügyét

A világlapok nem eresztik a magyar sajtószabadság ügyét