szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Csak az elmúlt 24 órában majdnem 1200 új fertőzöttet regisztráltak.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

A stratégiai kommunikációs törzs szerdai jelentése szerint az utóbbi 24 órában 1182 embernél mutatták ki a koronavírust, tehát Romániában nyolcadik napja meghaladja az ezret a napi esetszám - írja az MTI.

Szerdán újabb harminc halálesetet jelentettek, és meghaladta a 19 500-at az ismert aktív esetek száma, közülük majdnem hétezren vannak kórházban, 377 koronavírus-fertőzött pedig intenzív ápolásra szorul.

Mivel a járvány főleg a fővárosban és a Bukarest északi szomszédságában található megyékben terjed, ezekben a térségekben helyhiány alakult ki a koronavírusos betegek számára elkülönített kórházak intenzív terápiás részlegein.

Nelu Tataru egészségügyi miniszter szerint a súlyos állapotban lévő betegek utaztatása kockázatos lenne, ezért inkább a fertőzési gócokban igyekeznek növelni a kezelési kapacitást az újonnan épített moduláris kórházak beüzemelésével, és a meglévő férőhelyek Covid-19-es kórházzá minősítésével. A miniszter elmondása szerint egyelőre nem a műszaki felszerelésben, tehát a lélegeztető gépekben, intenzív terápiás ágyakban, hanem a speciális felszereléseket működtető szakszemélyzetben van hiány.

Tataru szerint már a héten megkezdik az egészségügyi személyzet rendeleti úton történő ideiglenes, legfeljebb 30 napos áthelyezését, de kiemelte, a járványt nem a kórházakban, hanem a fertőzés terjedését megakadályozó óvintézkedések fegyelmezett betartásával lehet csak legyőzni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szuperszonikus utasszállító gyártásába kezd a Virgin Galactic

Szuperszonikus utasszállító gyártásába kezd a Virgin Galactic

18 embert kellett kimenteni a Balatonból a hétvégén

18 embert kellett kimenteni a Balatonból a hétvégén

Kis híján halálra zúzott két embert egy hosszúszárnyú bálna

Kis híján halálra zúzott két embert egy hosszúszárnyú bálna