szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Többezres tömeg gyűlt össze a Győzelem terén, hogy tiltakozzon Lukasenka beiktatása ellen.

Aljakszandr Lukasenka elnök beiktatása után ismét tüntetések voltak Minszkben. A fehérorosz fővárosban a rendőrség vízágyúval oszlatta a tömeget.

Külföldi tudósítók és szemtanúk elmondása szerint a hatóságok megkezdték a főváros központjában, a Győzelem terén összegyűlt többezres tömeg oszlatását, és többtucatnyi embert őrizetbe vettek.

Fehéroroszországban augusztus eleje óta tüntetnek, amióta a vitatott tisztaságú 9-i elnökválasztások után Lukasenkát hirdette ki hatodszor is győztesnek a központi választási bizottság a szavazatok több mint 80 százalékával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Világ

Tüntetők indultak Minszk központja felé, az elnöki rezidenciához, a rendőrök közbeavatkoztak

Tüntetők menetoszlopai indultak el vasárnap délelőtt a Minszk központjában lévő Függetlenség tere felé, követelve Aljakszandr Lukasenka államfő lemondását, de helyszíni tudósítások szerint a rendőrök kordonokkal zárták le a tér felé vezető utcákat, és megkezdték a letartóztatásokat. Ezért a "Béke és Igazságosság" tiltakozó menet résztvevőinek egy része elindult az elnöki rezidenciához.

Sokan nem viseltek maszkot a szombati FTC-UTE meccsen

Sokan nem viseltek maszkot a szombati FTC-UTE meccsen

Nem tetszik a dunaújvárosi kórház főigazgatójának, hogy néhányan tiltakoznak az új egészségügyi törvény ellen

Nem tetszik a dunaújvárosi kórház főigazgatójának, hogy néhányan tiltakoznak az új egészségügyi törvény ellen

1000 helyett 1200 lóerős lehet a Mercedes hiperautója

1000 helyett 1200 lóerős lehet a Mercedes hiperautója