szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A megmérgezett ellenzéki aktivista szerint neki az a dolga, hogy ne féljen, és abban is biztos, Putyin áll a háttérben.

“Vlagyimir Putyin áll a bűncselekmény mögött, nincs semmilyen másik verzió arra, ami történt” - mondta a német Spiegelnek adott interjújában Alekszej Navalnij, aki két hétig volt kómában, miután novicsokkal mérgezték meg. Navalnijt Németországba kellett szállítani Oroszországból, ahol a helyi orvosok azt is letagadták, hogy mérgezés történt volna.

A 44 éves Navalnij úgy írta le a novicsok hatását, hogy “nem érzel fájdalmat, de tudod, hogy haldokolsz”, viszont az eset ellenére is biztos benne, hogy visszatér Oroszországba teljes felépülése után:

Az a dolgom, hogy az a figura maradjak, aki nem fél. És nem félek”

- mondta Navalnij.

Az újság egyébként jókedvűnek írta le Putyin egyik leghangosabb kritikusát, akinek mostanra saját bevallása szerint az álmatlanság a legnagyobb problémája.

A tevékenysége valószínűleg tényleg fáj az orosz hatalomnak, ez pedig a szeptember közepén tartott régiós választások eredményein is látszik: csak ott nem nyert a Putyint támogató Egységes Oroszországért párt, ahol a aktivista korrupciós ügyeket hozott nyilvánosságra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI / hvg.hu Világ

Moszkva jegyzékben követeli Navalnij leleteit

Az oroszok masszív dezinformációs kampányról beszélnek a Navalnij-ügy kapcsán. Közben lefoglalták az ellenzéki politikus moszkvai lakását egy bírósági ítéletre hivatkozva.

Erről tudjon, mielőtt kivetetné a gyerek manduláját

Erről tudjon, mielőtt kivetetné a gyerek manduláját

A kormány szigorítása után majdnem a felére csökkent a magántanulók száma

A kormány szigorítása után majdnem a felére csökkent a magántanulók száma

Bloomberg: A brit kormány kész feladni a Brexit-megállapodást sértő törvényt

Bloomberg: A brit kormány kész feladni a Brexit-megállapodást sértő törvényt