szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elhunyt csak 40 éves volt, a rokonság a dolgozókat is megfenyegette.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

15–20 fős tömeg ostromolt meg egy kórházat Bukarestben csütörtök este, miután az intézmény értesítette őket arról, hogy rokonuk meghalt koronavírusban. Az áldozat 40 éves volt, de a Marius Nasta Intézet szerint túlsúlya miatt volt számára végzetes a fertőzés – írja a Főtér.ro.

A kórház előtt összegyűlt rokonság gyorsan megrohamozta az épületet, félresodorták a bejáratnál álló két biztonsági őrt, majd elindultak az intenzív osztály felé. Menet közben randalíroztak a folyosókon, és szidták, illetve veréssel fenyegették a dolgozókat.

Az intenzív osztályt a személyzet zárta le, a társaság ezek után az ablakokon próbált bejutni, ezt végül a kiérkező rendőrök akadályozták meg.

Az elkövetők ellen feljelentést tettek, miután a társaság nem csak riadalmat okozott, de a betegeket is veszélyeztették.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Akár 12 fok is lehet ma, egy megyében mégis havazásra figyelmeztetnek

Akár 12 fok is lehet ma, egy megyében mégis havazásra figyelmeztetnek

Szeretne úgy kinézni a valóságban, mint filterekkel felturbózott fotóján?

Szeretne úgy kinézni a valóságban, mint filterekkel felturbózott fotóján?

Az indiai kormány kezdi felfogni, hová fajulhat az agrárreform elleni parasztmozgalom

Az indiai kormány kezdi felfogni, hová fajulhat az agrárreform elleni parasztmozgalom