szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Állítólag bombával fenyegetőzött, de a rendőrök alig egy kilométerre a börtöntől körbezárták, majd őrizetbe vették. Peter Madsent 2018-ban ítélték életfogytig tartó börtönre egy svéd újságíró megölése miatt.

Rövid időre sikerült megszöknie a börtönből a Kim Wall svéd újságírónő megölése miatt elítélt Peter Madsen dán feltalálónak kedden. A dán Copenhagen Post szerint úgy jutott ki az Albertslundban található Herstedvester börtönből, hogy elhitette az őreivel: bombát erősített a testére, amit felrobbant, ha nem engedelmeskednek neki. A lap szerint túszul is ejtette egyiküket.

Nem jutott azonban messzire: a börtöntől körülbelül egy kilométerre körbezárták a rendőrök. Az Ekstra Bladet dán bulvárlap videóján látható, amint a fűben ülő férfit több, tőle 20-30 méternyire hasaló mesterlövész is célba vette.

A dán rendőrség a Twitteren közölte, hogy őrizetbe vettek egy férfit, aki szökést kísérelt meg a börtönből.

A hazájában jól ismert feltalálót, Peter Madsent 2018-ban ítélték életfogytig tartó börtönre Wall meggyillkolása miatt. Az ítélet szerint a 30 éves nőt egy interjú ígéretével csalta a saját maga által épített tengeralattjáró fedélzetére 2017 augusztusában, ahol különös kegyetlenséggel, megölte, feldarabolt holttestének darabjait pedig a tengerbe dobta. A férfi, bár a bírósági eljárás alatt végig tagadta, hogy szándékosan ölte volna meg a nőt, egy idén sugárzott dokumentumfilmben végül elismerte, hogy ő a bűnös.

Dániában az életfogytig tartó büntetés alapesetben 16 év börtönt jelent, amit indokolt esetben meghosszabbíthatnak. A dán Copenhagen Post szerint Madsennek 20 évet kell leülnie. Az Ekstra Bladet szerint a férfit a közelmúltban helyezték át magánzárkába, miután megneszelték, hogy szökni próbál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy Gábor hvg360

Egy nem politikai gyilkosság anatómiája

Vérgőzös skandináv krimit írt a valóság Dániában, ahol egy öntörvényű feltaláló a bíróság ítélete szerint meggyilkolt és feldarabolt egy újságírónőt. A HVG 2018 májusi cikkét azért közöljük újra, mert Peter Madsen egy most sugárzott dokumentumfilmben először vallotta be, hogy valóban ő ölte meg Kim Wallt. Alább Madsen előéletét ismerhetik meg részletesen.

Exkluzív, kifinomult és trendi: így néz ki az autózás fine diningja

Exkluzív, kifinomult és trendi: így néz ki az autózás fine diningja

Több mint 160 sportolót csapott be hamis sportorvosi igazolásokkal egy budapesti férfi

Több mint 160 sportolót csapott be hamis sportorvosi igazolásokkal egy budapesti férfi

Eljönnek a magyarok gyerekeiért – fenyegetőzött Beregszászon egy maszkos férfi

Eljönnek a magyarok gyerekeiért – fenyegetőzött Beregszászon egy maszkos férfi