szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Huszonhétre emelkedett az előző nap délutáni égei-tengeri földrengés halálos áldozatainak a száma, miközben folytatódott a romok átkutatása.

A nyugat-törökországi Izmirben, ahol legalább húsz épület összedőlt, 25 halottat számláltak össze, és több mint 800 ember sérült meg a 7-es fokozatú földrengésben. Izmirtől légvonalban 80 kilométerre nyugatra, a Görögországhoz tartozó Számosz szigetén két fiatal vesztette életét a tegnapi földrengésben.


A török kormány közlése szerint eddig mintegy száz embert mentettek ki, szombat délelőtt még kilenc épületben folyt a kutató-mentő művelet a török nagyvárosban.


A mentésben mintegy ötezer ember vesz részt, és 20 keresőkutyát is bevetettek. Eddig 750 sátrat állítottak föl, és mobil konyhákon 50 ezer embernek biztosítják az ellátását.


Számosz szigetén újabb erős rengéstől tartva sokan sátrakban vagy az autójukban töltötték az éjszakát. Péntek éjjel és még szombat reggel is voltak 4-es fokozatú utórengések.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jól jött ki a járványból a debreceni Globus gyár

Jól jött ki a járványból a debreceni Globus gyár

Dacia árban jöhet a legolcsóbb elektromos Volkswagen

Dacia árban jöhet a legolcsóbb elektromos Volkswagen

Fekete Mikulás miatt kapott névtelen rasszista levelet egy amerikai férfi

Fekete Mikulás miatt kapott névtelen rasszista levelet egy amerikai férfi