szerző:
hvg.hu

Hétfő után kedden is leszakadt egy felsővezeték Rákosrendezőnél. A MÁV-Start szerint késő délutánra állhat helyre a forgalom.

A hét első napjának reggelén teljesen leállt a vonatközlekedés a Nyugati pályaudvar és Rákosrendező között, miután a szakaszon leszakadt egy felsővezeték. Az arra közlekedőknek azonban a keddjük sem indult könnyen, mert hasonló hiba miatt öt órán át csak egy vágányon közlekedtek a szerelvények (erről a Nyugatiban nemigen kaptak kielégítőnek mondható tájékoztatást).

A MÁV-Start közlése szerint Rákosrendezőn nem sokkal hajnali 5 után letört egy személyvonat áramszedője, ami vezetékszakadást okozott. Emiatt a veresegyházi vonal S71-es járatai ideiglenesen csak Rákospalota-Újpestig szállították az utasokat, illetve onnan is indultak Veresegyházán át Vác felé. Rákospalota-Újpest és Nyugati között a vasúttársaság a Budapest–Vác–Szob-vonalon közlekedő vonatokat ajánlotta, és figyelmeztetett: várhatóan 20-70 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk a váci és veresegyházi vonalon utazóknak. Leállították a váci helyi vonatokat is, helyettük a szobi szerelvények mindenhol megálltak.

Röviddel 10 óra előtt aztán a MÁV-Start bejelentette, hogy sikerült helyreállítani a vezetéket, így mindkét pályán újraindulhatott a közlekedés. "A menetrendszerű közlekedés fokozatosan, várhatóan késő délelőttre áll helyre a váci és a veresegyházi vonalon. Az S71-es járatok újra a teljes útvonalukon igénybe vehetőek utazásra" – írták.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

Felsővezeték-szakadás: tájékoztatásban nem álltak a helyzet magaslatán a Nyugatiban

Hétfőn és kedden is leszakadt a felsővezeték Rákosrendezőnél, emiatt sok vonat nem érintette a Nyugatit. Tapasztalataink szerint a Nyugati pályaudvaron tanácstalan tömegek álltak, mert a vasúttársaság nem informálta az utasokat arról, hogy a járatok vagy azok egy része máshonnan indul, a MÁV-Start szerint azonban folyamatosan tájékoztattak. Ön mit tapasztalt az utastájékoztatásról?