szerző:
hvg.hu

Újabb változattal rukkolt ki a nagy visszatérésre készülő orosz márka. Első ránézésre nem is rossz ez a divatos kombiterepes.

Minden bizonnyal az év egyik legnagyobb híre volt, hogy visszatér a hazai autópiaci körfogásba is az orosz márka, novembertől újra forgalmaznak Ladákat. Első körben a Kalina, a Granta és a Niva lesz a kínálatban, de pár hónap múlva a Vesta limuzinváltozata is megérkezik, 2,5 millió forintos ár környékéről indulva.

A togliatti gyártó nem lassít a tempón, és a legformásabb modelljéből, a Vestából máris bemutatták a Cross Concept változatot.

Mivel ez koncepció, még van néhány túlzó részlet a kocsin, a méretes kerekek például az orosz rögvalóság útjain biztosan nem lennének túl praktikusak, és a várhatóan 1.6 literes benzinmotor 87 lóereje nem is tudná igazán megforgatni őket. De a filigrán terepkombi nem fest rosszul, az orr-rész ugyanaz, mint a szedáné, a hátsó rész pedig hozza azokat a kötelező divatterepes jegyeket, amiket a piac elvár: az ezüstszínű koptatót a hátsórész alján, a műanyag kerékjárat-szegélyeket és természetesen az emelt hasmagasságot.

©

Mindenesetre a törekvés látszik, a Volvo és a Mercedes korábbi tervezőjének leigazolása Steve Mattin személyében nem jött rosszul. Hogy milyen új karriert fog befutni a Lada mifelénk, azért nagy kérdés továbbra is. A Dacia meg tudta csinálni, hogy ügyesen elhelyezett piaci részvétellel a Renault sikermárkája lett, de hogy a szintén a franciák tulajdonában lévő másik szoci márkával képesek-e ugyanazt a receptet sikerre vinni, kiderül. A jövő évi Lada Vesta fogadtatásán sok múlik majd.

©
©
©
©

További friss autós hírekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!