szerző:
hvg.hu

Ötven iskola jelentkezett a Ferrari pályázatára, most hirdették ki a győztes koncepciót.

Még tavaly írta ki a Top Design School Challenge pályázatát a Ferrari, ahová főiskolai és egyetemi mérnöki csapatok jelentkezhettek. A feladat az volt, hogy készítsenek el három-három koncepciót, melyben megmutatják, ők hogyan képzelik el a Ferrari autóit 2040-ben.

©

A felhívásra 50 pályamű érkezett be, amiből december elején négy döntőst választottak ki. A zsűri olyan nevekből állt, mint Sebastian Vettel, Paolo Pininfarina, Jay Kay, Andrea Militello, Nick Mason, Flavio Manzoni, Rodolfo Gaffino Rossi, Aldo Colonnetti, Franco Cimatti és Nicola Boari.

©
©
©

A Carscoops beszámolója szerint a győztes végül a szöuli Hongik Egyetem hallgatói csapata lett, akik nemcsak az autó külsejét, de az utasterét, futóművét, valamint a különleges ajtónyitó mechanizmusát is megtervezték. A többi döntős autóit ide kattintva lehet megnézni.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!