szerző:
hvg.hu

A német márka luxusmodelljének, a Phaetontnak a karrierjét ugyan bizonytalan időre felfüggesztették, de a kínai vevőket nem lehet hosszított lábterű luxusmodell nélkül hagyni.

A német márka a Genfi Autószalonon mutatta be az Audi A6-os platformján nyugvó, és tulajdonképpen a jelenleg még eldöntetlen jövőjű Volkswagen csúcsmodell a Phaeton megfelelőjét, a Phideont.

A kocsi megjelenésének megfejtése az lehet, hogy közös gyártmány a Volkswagen kínai testvérvállalatával, a SAIC-kal (Shanghai Automotive Industry Corporation), ahol még szükség volt egy a Passatnál nagyobb nyújtott modellre.

Az 5050 milliméteres és 3 méteres tengelytávot kínáló nagy limuzin októbertől lesz elérhető a távol-keleti vevők számára. A VW dizájnrészlegének vezetője, Klaus Bischoff elmondta, hogy az újdonság megelőlegezi a közeljövő Phaeton modelljének külsejét is.

©

A most bemutatott modellben egy 3.0 literes V6-os benzines turbómotor van 300 lóerő feletti teljesítménnyel és 440 Nm-es nyomatékkal, összkerékhajtással. A hírek szerint az újdonságból lesz hibrid változat is, amelyet majd áprilisban a Pekingi Autószalonon mutatnak be.

©
©
©
©
©

Ha nem szeretne lemaradni a Genfi Autószalon legfrissebb híreiről, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!