szerző:
hvg.hu

Az összeszerelő robotok ugyan nagyszerűek, de mégis egészen más szintet képvisel egy kézzel összerakott erőforrás. A Nissan csúcsmodelljében szolgáló 3.8 literes duplaturbós 24 szelepes hathengerese minden esetben egyedi kézműves munka eredménye.

Japánul úgynevezett „takumik” nyúlhatnak hozzá a GT-R-ek VR38DETT kódjelű erőforrásához építés közben, ami jelen pillanatban összesen öt embert jelent.

Az öt szaki jóval több, mint 100 évnyi motorépítő tapasztalattal rendelkezik. Az alábbi videóban látható is az a japán kézműves precizitás, amellyel összerakják a Nissan Godzillának is becézett, GT-R modelljének erőforrását.

Természetesen minden blokkra kerül egy plakett, amin az adott mesterember neve szerepel, hasonlóan ahhoz, ahogy az AMG affalterbachi műhelyében az átalakított Mercedes motorra is rákerül az építő neve.

A felfrissített, de még mindig R35-kódjelű GT-R-ben maradt a jól ismert 3,8 literes, 24 szelepes, ikerturbós V6-os motor. Az új motor azért kapott némi teljesítménytuningot, így a faceliftes modell már  565 lóerős és 633 Nm nyomatékot ad le 6800-as percenkénti motorfordulatnál szemben az előd 485 lóerős és 588 Nm-es nyomatékú motorjával.

©

A motor egy átdolgozott, 6 sebességes, duplakuplungos váltóhoz kapcsolódik, ami biztosan nem tesz rosszat az eddig is rajtolási képességéről híres GT-R modellnek. Bár menetdinamikai adatokat még nem közöltek, de a fentiek alapján várható, hogy a friss GT-R jobbat produkál majd a jelenlegi 2,7 másodperces 0-100-as állórajtos sprintben, valamint a 311 km/h-s végsebességénél.

A GT-R továbbra is 20 colos kerekeken ül, azonban a merevebb karosszériának és új felfüggesztésnek köszönhetően a japánok szerint lényegesen javult a többek közt a kocsi kanyarstabilitása.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!