szerző:
hvg.hu

Ez a Skoda 105-ös nagyobb, mint egy Maybach.

A 70-es, 80-as évek nálunk is igen gyakori járműve került olyan kézbe, amely valami egészen más minőséget hozott létre.

A Skoda 105 volt az egyik legjellemzőbb autó mifelénk évtizedeken át, az 1.3 literes farmotoros jószágra sokan emlékeznek, mindenféle nyavalyája miatt is, amelyeket persze alaposan megszépít az idő. Ennek eleve egy elegánsabb változata volt a 105 L, vagyis Luxe, díszlécekkel és fém első hátsó szélvédő kerettel.

©

Van azonban, aki ezt a retrohangulatot nem csak megőrizni akarja, hanem jelentősen fel is dobni. Két cseh fiatal, Martin Jinek és Jaroslav Valenta csináltak a 105-ösből egy limuzint, amely nagyobb, mint egy mai Maybach.

A kocsiban tényleg minden van, minibár, hűtőszekrény, tetőtükör és csillagos égbolt hatás. Őrült ötlet volt, de működik, remekül fest a negyvenéves Mlada Boleslav-i járgány. Csak kár, hogy nem narancssárga, az lenne az igazi.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!