szerző:
hvg.hu

Jó ideje készülőben ez a négykerekű szörnyeteg, melynek most végre az árára is fény derült.

Nem éppen tegnap, hanem még a 2013-as Dubaji Autószalonon mutatkozott be az a Devel Sixteen koncepcióautó, amit a világ legerősebb sportkocsijának harangoztak be. Az idei Dubaji Autószalonon pedig végre a sorozatgyártásra érett változatról is lehullott a lepel, valamint a kocsi különböző változatainak árára is fény derült.

©

A legolcsóbb változatban a korábbi tervektől eltérően nem egy négy darab turbóval megspékelt V16-os, hanem egy szerényebb biturbó V8-as benzinmotor található, mely 2000 lóerős teljesítményt produkál. Ez a Bugatti Chironnál 500 lóerővel erősebb belépőszintű modell 1,6 millió dollárba (423 millió forint) kerül.

Akinek kevés a 2000 lóerő, annak érdemes inkább a 3000 lóerős változat felé kacsintgatnia. Ebben a modellben is egy biturbó V8-as erőforrás rejtőzik, az árcéduláján pedig 1,87 millió dolláros (495 millió forint) összeg olvasható.

©

A non plus ultra változatban már az eredetileg beígért négy turbós V16-os benzinmotor teljesít szolgálatot: a 12,3 literes lökettérfogatú egység 5000 lóerős teljesítménnyel rendelkezik. A versenypályán történő használatra szánt csúcsmodell ára 2,2 millió dollár (582 millió forint), és a korábbi ígéretek szerint 1,8 másodperc alatt gyorsul majd 0-ról 100-as tempóra.

A végsebesség 560 km/h magasságában alakulhat, már ha lesz olyan gumi, ami bírja ezt az extrém terhelést. A gyártás az ígéretek szerint hamarosan megkezdődik, mindenesetre az erősen prototípus beltér láttán ezt egyelőre nehéz elhinni.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!