szerző:
hvg.hu

Az új autókat vásárlók közül sokakat nem igazán képesek meggyőzni az elektromos autók.

Mostanság szinte még a csapból is az folyik, hogy a villanyautó-eladások szinte egymás után döntik meg a korábbi rekordokat. Ennek egyrészt örülhetnek a gyártók, másrészt viszont megjegyzendő, hogy az egyelőre még éppen csak szárnyait bontogató szektornak bőven van hova fejlődnie, és a mostani kezdeti időkben még könnyen lehet látványos növekedést produkálni.

Ezúttal azonban kivételesen nem növekedésről, hanem éppen ellenkezőleg, visszaesésről számolhatunk be villanyautó fronton. Történt ugyanis, hogy az Egyesült Királyságban idén eddig még kevesebb, mint 1000 tisztán elektromos hajtásláncú személyautót adtak el, ami 33,7 százalékos visszaesést jelent a tavaly ilyenkor regisztrált eladási adatokhoz képest.

Az e-autó-eladások ráadásul tovább csökkenhetnek, ugyanis a jövő hónapban véget fog érni a kormányzati támogatás, mely eddig 4500 fonttal tette olcsóbbá az elektromos autókat, és amelynek a jövője egyelőre még igencsak homályos.

Szakértők szerint a vásárlókat elsősorban a magas ár, a rövid hatótávolság, illetve a töltési nehézségek riasztják el a tervek szerint hamarosan Magyarországon is gyártandó villanyautóktól. Érdekesség, hogy az Egyesült Királyságban található Európa legnagyobb töltőhálózata, mely több mint 11500 nyilvános töltőponttal és 900 villámtöltővel rendelkezik.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!