szerző:
hvg.hu

Megfelelő útvonalválasztással és óvatos pedálkezeléssel sikerült elérni ezt az igen komoly hatótávolságot.

A Tesla Model S-nél kisebb és olcsóbb Tesla Model 3 a hivatalos gyári specifikációk szerint 310 mérföldet, vagyis átszámítva mintegy 500 kilométert képes megtenni egy teljes feltöltéssel. Ez persze adott esetben lehet kevesebb és több is. Esetünkben konkrétan jelentősen több lett.

Történt ugyanis, hogy a Denver Tesla Club elnöke, Sean M. Mitchell új hatótávolság rekordot állított fel egy hátsókerék-hajtású Model 3-mal. Emberünk Denverből indult, majd pedig 18 órányi vezetést követően érkezett meg Topekába, miközben töltés nélkül 515,7 mérföldet, vagyis mintegy 830 kilométeres távolságot hagyott maga mögött.

Ez körülbelül annyi, mint a Budapest–Würzburg-távolság.

©

A gyárinál 66 százalékkal nagyobb hatótávolság elérésében sokat segített a megfelelő útvonalválasztás, illetve az igen szerény, de nagyon stabil 45 km/h átlagsebesség. A rekorder szerint a Model 3 ennél többre is képes, ugyanis a megérkezéskor még mintegy 10 kWh tartalék volt a telepekben.

Mitchell hamarosan újabb rekorddöntésre készül, és azt állítja, hogy a kis Teslával akár 600 mérföldet, vagyis 965 kilométert is meg lehet tenni egy feltöltéssel. Megjegyzendő, hogy egy Tesla Model S-sel tavaly nyáron 1078 kilométert vezettek le töltés nélkül.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!