MTI Itthon

Megvan az új pannonhalmi főapát

A posztot mostantól Hortobágyi T. Cirill főmonostori perjel tölti be, miután Ferenc pápa pénteken elfogadta a főapátválasztás január 6-i eredményét.

HVG Világ

Ferenc pápa nem akar még egy Mindszenty-ügyet

Történelmi kompromisszumra készül a Vatikán és a kommunista Kína, az egykor Magyarországon is ismert módon szabályozva a püspökök kinevezését – magyarázza el az alku lényegét az e heti HVG.

MTI Világ

Évekkel ezelőtt megírta valaki a pápának, hogyan molesztálta egy pap

Ferenc pápa 2015-ben levelet kapott a papi pedofília egy chilei áldozatától, aki azt is elmagyarázta, hogy a chilei egyházi hatóságok miként tussolták el az ügyet, noha ő és társai többször panaszt tettek – jelentette az AP hírügynökség egy exkluzív tudósításában.

hvg.hu Világ

Ferenc pápa: bűn, ha a migrációs félelmeink táplálják a gyűlöletet

Teljesen érthető, ha félünk a migrációtól, mondta Ferenc pápa a római Szent Péter-bazilikában. De az már bűn, ha ezek a félelmek "befolyásolják döntéseinket, veszélyeztessék a másik iránti tiszteletet és jóindulatot, táplálják a gyűlöletet és elutasítást". Szeptember második vasárnapja lesz ezentúl a migránsok és menekültek világnapja.

hvg.hu Élet+Stílus

Ferenc pápa a szoptatás bajnoka

Nem először állt az anyák mellé a katolikus egyházfő. Egy keresztelő most újabb alkalmat adott arra, hogy jelezze: a szoptatásnak a templomban is helye van.

hvg.hu Világ

Ferenc pápa – békét Jeruzsálemnek

Az izraeliek és a palesztinok közötti párbeszéd felújítást szorgalmazta hagyományos karácsonyi üzenetében Ferenc pápa. A katolikus egyházfő szerint az a legfontosabb, hogy helyreálljon Jeruzsálem békéje.

1 2 3 4 5 6 7
37

A címlapról ajánljuk
Akikről Putyinék inkább hallgatnának

Akikről Putyinék inkább hallgatnának

Orbán Viktor még mindig nem meri szóba hozni Vlagyimir Putyin előtt, hogy 200 ezer magyar ma is jeltelen oroszországi sírban nyugszik. A kommunizmus áldozatainak emléknapja előtt Stark Tamás történész beszélt a HVG-nek erről.