Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Putyin indíthatja el az ukrán államcsődöt?

Államcsőddel fenyeget Ukrajnában a hrivnya rekordmértékű leértékelődése. A nemzeti valuta mélypontja miatt komoly finanszírozási válsággal szembesülnek az ukrán kereskedelmi bankok, ha pedig a tulajdonosok nem képesek feltőkésíteni a pénzintézeteket, akkor a feladat az amúgy is sok sebből vérző központi költségvetésre hárul. A kiürülő államkasszánál elsőként Oroszország kopogtathat a pénzéért.

hvg.hu

Kitiltási botrány: Harrach Péter pár erős mondattal mindent helyretesz

Kitiltási botrány: Harrach Péter pár erős mondattal mindent helyretesz

A KDNP-s frakcióvezető szerint: 1. összehangolt támadás folyik Magyarország ellen. 2. A támadás politikai oka, hogy egyesek nem tudják elviselni a választási vereséget. 3. Az IMF megszorító javaslataival szembe kell szállni. 4. Az Alkotmánybíróság ne akarja kisajátítani a törvényhozást, mert az az övék.

MTI

Készenléti hitelt kaphat Szerbia az IMF-től

Hároméves készenléti hitelről tárgyal Szerbia a Nemzetközi Valutaalappal, kedden kezdtek egyeztetni. Ezzel a megállapodással Szerbia vonzóbbá válhatna a befektetőknek, és a kétéves minimumon álló dinár is stabilizálódhatna – mondta korábban Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök.

MTI

Még mindig biztonsági hálóra lehet szükségük a görögöknek

Görögországnak nem szabad biztonsági háló nélkül kilépnie a nemzetközi pénzügyi mentőcsomag védelme alól - vélte hétfőn egy magas rangú európai uniós tisztségviselő, aki rendkívül valószínűtlennek tart egy ilyen forgatókönyvet, tekintettel az utóbbi hetekben tapasztalt heves piaci mozgásokra.

MTI

Christine Lagarde: Túlreagálták a piacok a világgazdasági aggodalmakat

Christine Lagarde: Túlreagálták a piacok a világgazdasági aggodalmakat

Az IMF általában nem kommentálja a piaci fejleményeket, különösen nem rövid távon - mondta az IMF vezérigazgatója. A szélsőséges árfolyam-ingadozások láttán úgy gondolja, a piac kissé túlreagálta az aggodalmakat.

Itt az újabb görög összeomlás?

Itt az újabb görög összeomlás?

Meredek esésbe kezdett a görög tőzsde és egyre magasabb szintre kúsznak fel az államkötvényhozamok, miután a kormány és a parlament úgy döntött, nem kíván a jövőben az EU és az IMF segítségére támaszkodni. A kormány az ellenzék vitorlájából fogná ki a szelet, ám a lépés visszaüthet.

hvg.hu

Az IMF-et elhajtották, a KGST egyik bankjához közelednek Orbánék

A "nemzetközi szocialista munkamegosztást" hivatott hitelekkel megolajozni a moszkvai székhelyű bank, cél a népgazdasági tervek koordinációja is. Tagságunk megújítását szeretné az Orbán-kormány.

Kijjebb húzná az hurokból a fejét Lengyelország

Lengyelország csökkentené az IMF-nél meglévő rugalmas hitelkeretét A különböző külső kockázatok nem növelték meg a hiteltörlesztési költségeket, Lengyelország ezért a Nemzetközi Valutaalapnál (IMF) megnyitott rugalmas hitelkeret (felxible credit line, FCL) csökkentésére készül - közölte Mateusz Szczurek pénzügyminiszter a lengyel PAP hírügynökséggel.

MTI

IMF: a gazdasági növekedés ösztönzése mindennél fontosabb

Hathatós gazdaságösztönző intézkedésekre szólította fel tagállamait a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a globális gazdasági fellendülés megindítása érdekében, egyúttal figyelmeztette a kormányokat, hogy ne gyengítsék túlzott költségvetési megszorításokkal a kilábalás esélyeit.

MTI

Működik a magyar modell az IMF szerint is - reagált a kormány

A Nemzetközi Valutalap (IMF) is kénytelen elismerni, hogy a magyar modell működik és megszorítások nélkül is lehetséges a tartós gazdasági növekedés, csökken a munkanélküliség és nő a pénzügyi stabilitás - reagált Kurucz Éva kormányszóvivő kedden az IMF friss jelentésére.

MTI

Javított a magyar előrejelzésén az IMF

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) javította az idei és a jövő évi magyar GDP-növekedési prognózisát. A szervezet a kedden nyilvánosságra hozott World Economic Outlook (WEO) jelentésben azzal számol, hogy a magyar gazdaság 2014-ben 2,8 százalékkal, 2015-ben 2,3 százalékkal bővülhet.

MTI
Hirdetés

A lovak közé csapna az IMF vezérigazgatója

A Nemzetközi Valutaalap vezetője arra figyelmeztetett, hogy a világgazdaság hosszú időre megrekedhet egy lanyha növekedési pályán, miközben az országok igyekeznek szabadulni a múltból származó magas államadósságtól és munkanélküliségtől.

MTI

Porosenko pénzt kér a hrivnya stabilizálásához

Petro Porosenko ukrán államfő további támogatást kér a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) és a Nyugattól részben a nemzeti valuta, a hrivnya stabilizálásához.

MTI

Ukrajna 2,5 milliárd dollár hitelt kapott a Világbanktól

A Világbank 2,5 milliárd dollár hitelt folyósított Ukrajnának abból a 3,5 milliárd dollárból, amire még márciusban tett ígéretet - jelentette be az ENSZ washingtoni központú globális fejlesztési szervezete.

MTI
Hirdetés

Ukrajna megkapta a második adag hitelt is

Ukrajna megkapta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) hitelcsomagjának második, 1,39 milliárd dolláros részletét - jelentette be az ukrán pénzügyminisztérium csütörtökön.

MTI

IMF: még bőven kellhet pénz Ukrajnának

A legrosszabb forgatókönyv szerint 2015-ben se szűnnek meg a harcok Ukrajna területén, az IMF számításai szerint ekkor további 19 milliárd dollárnyi támogatásra lesz szüksége Kijevnek 2015 végéig. Ha nem oldódik meg a gázszállítási vita Oroszországgal, az tovább növelheti az ukrán gazdaság terheit.

MTI

1,4 milliárd dolláros hitelt ad Ukrajnának az IMF

A Nemzetközi Valutaalap pénteken nagyösszegű kölcsön folyósításáról döntött Ukrajna javára.

hvg.hu

Eljárás indult az IMF-vezér, Christine Lagarde ellen

Eljárás indult az IMF-vezér, Christine Lagarde ellen

Chritsinte Lagarde nem mond le tisztségéről és fellebez a francia köztársasági bíróság határozata ellen. Az IMF vezetőjét egy üzletembernek nyújtott, 2008-as kártalanítás ügyében vették elő, hanyagsággal vádolják. Lagarde akkor még a francia gazdasági minisztérium vezetője volt.

MTI

Ukrajna egyszerre két segélyrészletet kér az IMF-től

Kijev egy összegben szeretné megkapni az Ukrajnának jóváhagyott IMF-segélycsomag harmadik és negyedik részletét, még az év vége előtt – mondta szerdán Olekszandr Slapak ukrán pénzügyminiszter.

MTI

Mindenkit elnyomnak a gazdagok?

Mindenkit elnyomnak a gazdagok?

Alig pár tucat ember kezében van a világ vagyonának fele, a leggazdagabb 85-nek pedig annyi, mint a legszegényebb 3,5 milliárdnak. Eközben egyre többen élnek olyan országokban, ahol nő a különbség a gazdagok és szegények között. A gazdasági válság rendesen odacsapott a nyugati társadalmaknak, míg a nagy feltörekvő államokban tömegek emelkedtek ki a szegénységből. Magyarországon egyelőre nincs esély a jövedelmi, társadalmi osztályok közötti olló záródására – és ennek nemcsak a gazdasági válság, hanem a politika is az oka.

Hirdetés
123490

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X