Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Megszorítások jöhetnek Szerbiában

Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök szerint júliusig meg tudják kötni a hitelmegállapodást a Nemzetközi Valutaalappal. Előtte azonban csökkenteni kell a szerb államháztartás hiányát, és megszorítások jöhetnek.

MTI

IMF: Nem kezelhetetlen Ukrajna államadóssága

A Nemzetközi Valutaalap azért hajlandó pénzügyi támogatást adni Ukrajnának, mert meglátása szerint finanszírozható az ország államadóssága. Erről Reza Moghadam, az IMF európai ügyosztályának igazgatója nyilatkozott pénteken.

MTI

Lagarde május elejére ígéri az IMF-döntést az ukrán programról

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatótanácsa április végén, legkésőbb május első napjaiban dönt az együttműködési programról Ukrajnával - jelentette be Christine Lagarde, a nemzetközi pénzügyi szervezet vezetője csütörtökön.

MTI

Egy megdöbbentő adat a világ leggazdagabbjairól

A világ hatvanhét leggazdagabb embere akkora vagyon fölött rendelkezik, mint a Föld lakosságának szegényebbik fele - derül ki az Oxfam Washingtonban közzétett szerdai jelentéséből.

MTI

Bizonytalannak látja az ukrán IMF-program végrehajtását a Fitch

A Fitch Ratings szerint ugyan jót tesz Ukrajnának az IMF-hitelmegállapodás, ám ennek végrehajtásában már nem olyan biztos a nemzetközi hitelminősítő.

MTI

Rábólintottak Kijevben az IMF által kért megszorításokra

Második nekifutásra ugyan, de megszavazta az ukrán parlament csütörtökön azokat a gazdasági intézkedéseket, amelyeket a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a csőd szélén álló országnak folyósítandó hitel feltételeként szabott meg.

MTI

Egymás tenyerébe csapott az IMF és Ukrajna

Két évre 14-18 milliárd dollár készenléti hitelt bocsát Ukrajna rendelkezésére a Nemzetközi Valutaalap és megállapodtak az ukrán kormánnyal egy gazdasági reformprogramról is. A megállapodás hírére kéthavi mélypontra süllyedt Londonban az ukrán csődkockázatot jelző CDS-árazás.

436 millió dollár érkezik Románia számlájára az IMF-től

Folyósítja Romániának a Nemzetközi Valutaalap az első, 436 millió dolláros hitelrészletet. Románia többek között a veszteséges állami vállalatok átszervezésére, az ipari létesítmények megadóztatására és a gázár liberalizációjának felgyorsítására vállalt kötelezettséget hitelezőivel szemben.

MTI

FT: csütörtökön meglesz az ukrán IMF-csomag

Az IMF szinte azonnal 1 milliárd dolláros gyorssegélyt folyósít Kijevnek, a 15 milliárd dolláros hitelcsomagot pedig holnap jelentik be a Financial Times értesülése szerint.

MTI

Brutális gázáremelés jön Ukrajnában

Ukrajnában a lakosság eddig jóval a beszerzési ár alatt kapta a földgázt, most azonban 50 százalékkal többet kell fizetniük. A dotáció fokozatos megszüntetése volt az egyik feltétele annak, hogy a Nemzetközi Valutaalap pénzügyi támogatást nyújtson Kijevnek.

MTI

IMF: lenne min javítania Magyarországnak

IMF: lenne min javítania Magyarországnak

A beruházások és a lakossági fogyasztás bővülésének köszönhetően két százalékos növekedést vár az IMF, ám az ország középtávú növekedési kilátásait visszafogottak tartja a Nemzetközi Valutaalap. Az IMF javaslatokat is megfogalmazott hazánk számára.

Az első orosz cég már elhagyta Ukrajnát

Az ukrán kormány és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) között két hete tartó kijevi tárgyalások új szakaszba értek, miközben bejelentették, hogy kivonul az ukrán piacról az első orosz cég.

MTI

Feljelentés lett Matolcsy kiszivárogtatási ügyéből

Feljelentés lett Matolcsy kiszivárogtatási ügyéből

Az Együtt-PM ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, miután a gyanú szerint – amelyet egykori kabinetfőnökének könyve megerősít – Matolcsy György 2011 őszén gazdasági miniszterként bennfentes információkat árult el a Goldman Sachs bankárainak arról, hogy Magyarország felvette a kapcsolatot a Nemzetközi Valutaalappal.

MTI

Varga az IMF-fel konzultált Budapesten

Varga az IMF-fel konzultált Budapesten

Ez az első hivatalos tárgyalássorozat azóta, hogy Magyarország a lejárat előtt, 2013-ban visszafizette az IMF-nek a 2008-ban felvett 20 milliárd eurós hitelt, és az IMF budapesti irodája is bezárt. Az IMF a konzultáció eredményéről zárónyilatkozatot ad ki, melyet az IMF igazgatótanácsa fogad el és hoz nyilvánosságra.

MTI

Megint bíróságra kell mennie az IMF-vezérnek

Megint bíróságra kell mennie az IMF-vezérnek

Ismét beidézte Christine Lagarde-ot, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) jelenlegi főigazgatóját, volt francia gazdasági és pénzügyminisztert a francia köztársasági bíróság a Bernard Tapie üzletembernek 2008-ban nyújtott nagy összegű kártalanítás ügyében.

MTI

"Matolcsynak le kell mondania, ez azonban nem elég"

A baloldali összefogás szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek tisztáznia kell, tudott-e arról, hogy Matolcsy György 2011 novemberében "bennfentes információkat szivárogtatott ki" a Goldman Sachs bankárainak, illetve hogy utasította-e erre az akkori gazdasági minisztert.

MTI

Megszólalt az IMF is a Matolcsy-ebéd ügyében

Az IMF-nél létezik egy megállapodás, amely szerint a hatóságokkal folytatott tárgyalásokkal kapcsolatos információkat bizalmasan kezelik – közölte washingtoni sajtótájékoztatóján Gerry Rice, az IMF nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója arra a kérdésre válaszolva, amely a Matolcsy György elhíresült ebédjéről, illetve az ott elhangzottakról is beszámoló könyvre vonatkozott.

hvg.hu

Matolcsy nem fecsegte ki az IMF-titkot a volt államtitkár szerint

Nem igaz, hogy Matolcsy György bennfentes információt adott volna át a Goldman Sachs pénzintézet képviselőinek 2011 novemberében - mondta az Origónak Pleschinger Gyula, az NGM egykori államtitkára.

hvg.hu

IMF-szóvivő: eddig minden rendben volt az ukrajnai tárgyalásokon

A Nemzetközi Valutalap küldöttségének tagjai jó tárgyalásokat folytattak ukrán tisztviselőkkel, és az IMF munkatársai akár már pénteken visszautazhatnak Washingtonba – ezt mondta Gerry Rice, az IMF szóvivője csütörtökön.

MTI

Ukrajna áprilisra várja az első IMF-hitelrészletet

Ukrajna áprilisra várja az IMF első hitelrészletét, ami már csak azért is sürgős, mert az ország devizatartaléka nem elegendő az idén esedékes valamennyi adósság teljes rendezésére.

MTI
123489

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X