Újraindítják a privatizációt Görögországban

Janisz Varufakisz görög pénzügyminiszter bejelentette a privatizációs program újraindítását. Közben a görög kormány egyik illetékese a Reuters hírügynökségek csütörtökön megerősítette, hogy Görögország átutalta a Nemzetközi Valutaalap hitelének áprilisi, 450 millió eurós törlesztő részletét.

MTI

Kiábrándító globális jóslat érkezett az IMF-től

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint nem várható jelentősebb globális gazdaságnövekedés a következő években, és ennek alapján arra lehet számítani, hogy a jegybanki alapkamatok egyelőre alacsonyan maradnak – áll az IMF félévente frissülő úgynevezett World Economic Outlook (Világgazdasági kilátások) kiadványának kedden ismertetett első fejezetében.

MTI

A görögök állítják, tudnak fizetni

A görög pénzügyminiszter azt mondja, hogy Athén ki tudja fizetni áprilisi IMF-törlesztőrészleteit.

MTI

IMF: Eredményes az orbáni gazdaságpolitika, de bankot nem kellett volna venni

IMF: Eredményes az orbáni gazdaságpolitika, de bankot nem kellett volna venni

Elkészült a soros IMF-felülvizsgálat összefoglalója, miután a Nemzetközi Valutaalap képviselői a közelmúltban egyeztettek a magyar kormánnyal. Az IMF pozitívan értékeli a tavalyi gazdasági növekedést és a jelentős folyó fizetési mérlegtöbbletet, amelynek eredményeként csökkent Magyarország sérülékenysége. Javítottak a GDP-előrejelzésen is. A növekvő állami szerepvállalás – például a bevásárlás a bankszektorban – azonban már aggasztja a szakértőket.

hvg.hu

Portugália előtörlesztett a Nemzetközi Valutaalapnak

Portugália előtörlesztette a Nemzetközi Valutaalaptól négy éve kapott kölcsön egy részét. A portugál adósságkezelő csütörtökön közölte, hogy múlt héten több részletben összesen 6,6 milliárd eurót, azaz a valutaalaptól kapott hitel összegének 22 százalékát utalták át.

MTI

Az oroszok is beszállnak az ukrán IMF-hitelbe

13 millió dollárral száll be Oroszország az Ukrajnának szánt nemzetközi pénzügyi segélycsomaghoz.

MTI

Ukrajna megkapta az IMF-hitel első részletét

Ukrajna megkapta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) által szerdán jóváhagyott 17,5 milliárd dolláros hitel első, ötmilliárd dolláros részletét – jelentette be az ukrán jegybank pénteken.

MTI

Csilingelhet a héten az ukrán államkassza

Az ukrán kormány arra számít, hogy március 15-éig megkapja a 17,5 milliárd dolláros IMF-kölcsön első, 5 milliárd dolláros részletét.

MTI

5 milliárd dollárra számít Ukrajna az IMF-től

Ukrajna arra számít, hogy amikor szerdán este az IMF igazgatótanácsa dönt a Kijevnek nyújtandó segélycsomagról, arról is határoz, hogy 5 milliárd dollárt rögtön átutal - jelentette ki Natalija Jareszko ukrán pénzügyminiszter.

MTI

Két héten belül megkaphatja Ukrajna az IMF-segély első részét

Ukrajna még márciusban hozzájuthat a Nemzetközi Valutaalap által beígért pénzügyi támogatás első, jelentős részletéhez, ha Kijev addig teljesíti a kölcsönnyújtás feltételeit.

MTI

Görög kormányfő: nem kell harmadik mentőcsomag

Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök pénteken tagadta, hogy országa harmadik nemzetközi mentőcsomagért folyamodna, miután lejár a jelenleg futó hitelprogram négy hónapos meghosszabbítása.

MTI

Már elküldte a reformjavaslatokat a görög kormány

A görög kormány megküldte a reformjavaslatait az IMF-nek és az eurócsoportnak. Az EB azt közölte "átfogóak" a javaslatok.

MTI

Triplájára nő a gáz ára Ukrajnában, magával rántja az inflációt

Ukrajnában 280 százalékkal emelkedik a lakossági gázár és 60 százalékkal a távhő ára - közölte Valerija Hontareva, az ukrán jegybank elnöke, aki szerint ez következik egyebek között abból az emlékeztetőből, amit az ukrán kormány kötött a Nemzetközi Valutaalappal (IMF).

MTI

"Strauss-Kahn tisztában volt azzal, hogy a szexpartnerei prostituáltak voltak"

"Strauss-Kahn tisztában volt azzal, hogy a szexpartnerei prostituáltak voltak"

Fordulat, bár nem meglepő fordulat állt be a volt IMF-főigazgató szexpartijai ügyében. A vádhatóság kérte Dominique Strauss-Kahn felmentését, és a felperes prostituáltak ügyvédjei is visszavonták a vádat.

MTI

Újabb kérései voltak az IMF-nek Romániához

A Nemzetközi Valutaalap a román állami vállalatok hatékonyságának növelését kéri a bukaresti kormánytól valamint az állami segélynyújtások beszüntetését. Erről Mihai Tudose román gazdasági miniszter nyilatkozott csütörtökön.

MTI

Nem kérnek orosz segítséget a görögök

Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök nem kér segítséget Oroszországtól és folytatni kívánja a tárgyalásokat európai partnereivel egy új hitelmegállapodásról.

MTI

Üzent az IMF a jegybanknak

A Magyar Nemzeti Banknak a tartós dezinflációs nyomás miatt fontolóra kellene vennie a további óvatos monetáris lazítást - állapította meg a Nemzetközi Valutaalap az (IMF) a Magyarországra vonatkozó rendes éves felülvizsgálati jelentésében, amelyet pénteken közölt.

MTI

Megszakította a tárgyalásokat az új görög kormány a hitelezőkkel

Az új görög kormány pénzügyminisztere közölte, nem működnek együtt tovább az IMF-fel, az EKB-val és az eurózónával.

MTI

Már Romániában van az IMF

Megkezdte romániai látogatását a Nemzetközi Valutaalap (IMF), amely a frankhitelesek megsegítéséről tervezett román intézkedésekről és az állami vállalatok helyzetéről folytat megbeszéléseket a bukaresti hatóságokkal.

MTI

Nem lehet szó a görög adósság újratárgyalásáról

Az IMF és az Eurózóna is kizárta a görög adósságcsomag újratárgyalásának lehetőségét az új kormány megalakulása után.

MTI
1234593

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X