Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Feltárulkozik a bolgár bankrendszer az IMF előtt

Bankrendszere átvilágítására kérte fel a Nemzetközi Valutaalapot Bulgária, hogy helyreállítsa a befektetői bizalmat a legutóbbi pénzügyi válság után.

MTI

Rontott a világ idei gazdaságnövekedési kilátásán az IMF

Az eddig vártnál szerényebb idei globális gazdasági növekedéssel számol az IMF.

MTI

Csak nyár végén juthat újra IMF-pénzhez Ukrajna

A Nemzetközi Valutaalap várhatóan csak augusztus végén, a nyári szabadságolások után dönt az Ukrajnának megajánlott segélycsomag második részletének átutalásáról – jelentette be a pénzintézet szóvivője csütörtökön.

MTI

Megint pénzt kaphat Ukrajna az IMF-től

A Nemzetközi Valutaalap várhatóan heteken belül dönt az Ukrajnának ajánlott segélycsomag második részletének átutalásáról – jelentette be a pénzintézet kijevi képviseletének vezetője pénteken. Nikolaj Georgiev szerint az 1,4 milliárd dolláros hitelrészlet folyósításáról hivatalosan szeptemberig kell döntenie az IMF végrehajtó tanácsának, de már heteken belül megszülethet a határozat.

MTI

Megtörnék a Világbank egyeduralmát

Megtörnék a Világbank egyeduralmát

A BRICS néven emlegetett vezető fejlődő országok – Brazília, Oroszország, India, Kína, Dél-Afrika – külön nemzetközi bankot hoztak létre, amely az Új Fejlesztési Bank nevet viseli.

hvg.hu

Megkapják a következő az IMF-segély részletet az ukránok

Arszenyij Jacenyuk, ukrán miniszterelnök szerint biztosra vehető, hogy Ukrajna megkapja a Nemzetközi Valutaalap (IMF) 17 milliárd dolláros segélycsomagjának újabb részletét.

MTI

Olyat tenne a román kormány, amire nem bólintott rá az IMF

A román kormány a Nemzetközi Valutaalap jóváhagyása nélkül tervezi csökkenteni októbertől a munkáltatók társadalombiztosítási járulékát – derült ki csütörtökön Victor Ponta román miniszterelnök bejelentéséből.

MTI

Elismerésnek tartja az IMF-jelentést az NGM

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) legfrissebb jelentésének megállapításai azt mutatják, hogy immár a szervezet is elismeri a magyar kormány erőfeszítéseinek jól látható eredményeit, például a növekedési fordulatnak köszönhetően a gazdaság erősödését, az ország recesszióból való kilábalását, az állandósult folyó fizetési mérleg aktívumot, valamint a fegyelmezett költségvetési politikát - mondta Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adó- és pénzügyekért felelős államtitkára.

MTI

Itt az IMF országjelentése: kockázatokat is látnak

A magyar gazdaság kikerült a 2012-es recesszióból és főleg a kormányzati beruházásnak, fogyasztásnak és nettó exportnak köszönhetően tavaly 1,1 százalékos növekedést produkált, ám továbbra is jelentős kockázatot jelent a bizonytalan globális környezet, a még mindig magas államadósság, a nagy finanszírozási igény és a külföldi finanszírozásra való széleskörű támaszkodás - állapította meg a Nemzetközi Valutaalap (IMF) pénteken kiadott éves országjelentésében.

MTI

IMF-vezér: "van állásom, nem vagyok jelölt az EB élére"

IMF-vezér: "van állásom, nem vagyok jelölt az EB élére"

Christine Lagarde szeretné kitölteni 2016-ig szóló megbízatását az IMF élén, ezért nem tekinti magát jelöltnek az EB élére.

MTI

Strauss-Kahn feldühödött és perel

Bár az alkotók jelezték, hogy a produkció részben fikció, és jogi nyilatkozatot is fűztek a filmhez, Strauss-Kahn ügyvédje, Jean Veil közölte, hogy az alkotás megrágalmazza ügyfelét, mivel a volt IMF-vezérrel szembeni vádakat eleveníti fel.

MTI
Hirdetés

Utalt az IMF Ukrajnának

A Nemzetközi Valutaalap átutalta az Ukrajnának jóváhagyott 17 milliárd dolláros segélycsomag első részletétét. Az ukrán központi bank szerdán közölte, hogy megérkezett a 3,2 milliárd dolláros átutalás.

MTI

Megszorítások jöhetnek Szerbiában

Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök szerint júliusig meg tudják kötni a hitelmegállapodást a Nemzetközi Valutaalappal. Előtte azonban csökkenteni kell a szerb államháztartás hiányát, és megszorítások jöhetnek.

MTI

IMF: Nem kezelhetetlen Ukrajna államadóssága

A Nemzetközi Valutaalap azért hajlandó pénzügyi támogatást adni Ukrajnának, mert meglátása szerint finanszírozható az ország államadóssága. Erről Reza Moghadam, az IMF európai ügyosztályának igazgatója nyilatkozott pénteken.

MTI
Hirdetés

Lagarde május elejére ígéri az IMF-döntést az ukrán programról

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatótanácsa április végén, legkésőbb május első napjaiban dönt az együttműködési programról Ukrajnával - jelentette be Christine Lagarde, a nemzetközi pénzügyi szervezet vezetője csütörtökön.

MTI

Egy megdöbbentő adat a világ leggazdagabbjairól

A világ hatvanhét leggazdagabb embere akkora vagyon fölött rendelkezik, mint a Föld lakosságának szegényebbik fele - derül ki az Oxfam Washingtonban közzétett szerdai jelentéséből.

MTI

Bizonytalannak látja az ukrán IMF-program végrehajtását a Fitch

A Fitch Ratings szerint ugyan jót tesz Ukrajnának az IMF-hitelmegállapodás, ám ennek végrehajtásában már nem olyan biztos a nemzetközi hitelminősítő.

MTI

Rábólintottak Kijevben az IMF által kért megszorításokra

Második nekifutásra ugyan, de megszavazta az ukrán parlament csütörtökön azokat a gazdasági intézkedéseket, amelyeket a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a csőd szélén álló országnak folyósítandó hitel feltételeként szabott meg.

MTI

Egymás tenyerébe csapott az IMF és Ukrajna

Két évre 14-18 milliárd dollár készenléti hitelt bocsát Ukrajna rendelkezésére a Nemzetközi Valutaalap és megállapodtak az ukrán kormánnyal egy gazdasági reformprogramról is. A megállapodás hírére kéthavi mélypontra süllyedt Londonban az ukrán csődkockázatot jelző CDS-árazás.

436 millió dollár érkezik Románia számlájára az IMF-től

Folyósítja Romániának a Nemzetközi Valutaalap az első, 436 millió dolláros hitelrészletet. Románia többek között a veszteséges állami vállalatok átszervezésére, az ipari létesítmények megadóztatására és a gázár liberalizációjának felgyorsítására vállalt kötelezettséget hitelezőivel szemben.

MTI
Hirdetés
1234590

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X