IMF: mérsékelt és egyenlőtlen a globális növekedés

Bár a 2008-as gazdasági válságból való kilábalás folytatódik, a globális növekedés üteme mérsékelt és egyenlőtlen, középtávon pedig egyre nagyobb kihívássá válik a növekedési képesség csökkenése - közölte szombati nyilatkozatában a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Kormányzótanácsának tanácsadó testülete, a Nemzetközi Monetáris és Pénzügyi Bizottság (IMFC).

MTI

Számos bizonytalanság leselkedik a globális gazdaságra

A globális gazdaság állapotáról és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vontatott kvóta- és döntéshozatali reformjáról szól elsősorban a világ 20 legnagyobb fejlett és felzárkózó ipari országa (G20) pénzügyminiszterének és jegybanki elnökének üléséről kiadott közlemény, az IMF/Világbank szombat hajnalig tartó első munkanapján.

MTI

Varga: régen született ilyen kedvező IMF-jelentés az országról

Varga: régen született ilyen kedvező IMF-jelentés az országról

A nemzetgazdasági miniszter, aki az IMF és a Világbank tavaszi közgyűlésén vesz részt, azt mondta: az IMF misszióvezetőjével tekintette át a valutaalap legutóbbi magyar országjelentését, véleménykülönbségünk pedig nem volt.

MTI

Lagarde: az IMF nem ad haladékot Athénnak

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) kormányzótanácsa az utóbbi harminc évben egyszer sem engedélyezett hiteltörlesztési halasztást - jelentette ki pénteken Washingtonban Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója azzal a lehetőséggel kapcsolatban, hogy Görögország esetében ez elképzelhető lenne-e.

MTI

Állami segélyt kap az IMF-alkut meghiúsító román cég

Állami segélyt ad a román kormány a CN Hunedoara energetikai központnak, amely szénkitermeléssel és energiatermeléssel foglalkozik. Más mellett az állami cégnél tervezett szerkezeti átalakítások képezték az egyik okát annak, hogy Románia februárban nem állapodott meg a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) a jelenleg még érvényben lévő hitelmegállapodás folytatásának feltételeiről.

MTI

Az IMF 2,7 százalékos magyar növekedést vár idén

Az IMF javított Magyarország gazdasági előrejelzésén tavaszi prognózisában.

MTI

Újraindítják a privatizációt Görögországban

Janisz Varufakisz görög pénzügyminiszter bejelentette a privatizációs program újraindítását. Közben a görög kormány egyik illetékese a Reuters hírügynökségek csütörtökön megerősítette, hogy Görögország átutalta a Nemzetközi Valutaalap hitelének áprilisi, 450 millió eurós törlesztő részletét.

MTI

Kiábrándító globális jóslat érkezett az IMF-től

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint nem várható jelentősebb globális gazdaságnövekedés a következő években, és ennek alapján arra lehet számítani, hogy a jegybanki alapkamatok egyelőre alacsonyan maradnak – áll az IMF félévente frissülő úgynevezett World Economic Outlook (Világgazdasági kilátások) kiadványának kedden ismertetett első fejezetében.

MTI

A görögök állítják, tudnak fizetni

A görög pénzügyminiszter azt mondja, hogy Athén ki tudja fizetni áprilisi IMF-törlesztőrészleteit.

MTI

IMF: Eredményes az orbáni gazdaságpolitika, de bankot nem kellett volna venni

IMF: Eredményes az orbáni gazdaságpolitika, de bankot nem kellett volna venni

Elkészült a soros IMF-felülvizsgálat összefoglalója, miután a Nemzetközi Valutaalap képviselői a közelmúltban egyeztettek a magyar kormánnyal. Az IMF pozitívan értékeli a tavalyi gazdasági növekedést és a jelentős folyó fizetési mérlegtöbbletet, amelynek eredményeként csökkent Magyarország sérülékenysége. Javítottak a GDP-előrejelzésen is. A növekvő állami szerepvállalás – például a bevásárlás a bankszektorban – azonban már aggasztja a szakértőket.

hvg.hu

Portugália előtörlesztett a Nemzetközi Valutaalapnak

Portugália előtörlesztette a Nemzetközi Valutaalaptól négy éve kapott kölcsön egy részét. A portugál adósságkezelő csütörtökön közölte, hogy múlt héten több részletben összesen 6,6 milliárd eurót, azaz a valutaalaptól kapott hitel összegének 22 százalékát utalták át.

MTI

Az oroszok is beszállnak az ukrán IMF-hitelbe

13 millió dollárral száll be Oroszország az Ukrajnának szánt nemzetközi pénzügyi segélycsomaghoz.

MTI

Ukrajna megkapta az IMF-hitel első részletét

Ukrajna megkapta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) által szerdán jóváhagyott 17,5 milliárd dolláros hitel első, ötmilliárd dolláros részletét – jelentette be az ukrán jegybank pénteken.

MTI

Csilingelhet a héten az ukrán államkassza

Az ukrán kormány arra számít, hogy március 15-éig megkapja a 17,5 milliárd dolláros IMF-kölcsön első, 5 milliárd dolláros részletét.

MTI

5 milliárd dollárra számít Ukrajna az IMF-től

Ukrajna arra számít, hogy amikor szerdán este az IMF igazgatótanácsa dönt a Kijevnek nyújtandó segélycsomagról, arról is határoz, hogy 5 milliárd dollárt rögtön átutal - jelentette ki Natalija Jareszko ukrán pénzügyminiszter.

MTI

Két héten belül megkaphatja Ukrajna az IMF-segély első részét

Ukrajna még márciusban hozzájuthat a Nemzetközi Valutaalap által beígért pénzügyi támogatás első, jelentős részletéhez, ha Kijev addig teljesíti a kölcsönnyújtás feltételeit.

MTI

Görög kormányfő: nem kell harmadik mentőcsomag

Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök pénteken tagadta, hogy országa harmadik nemzetközi mentőcsomagért folyamodna, miután lejár a jelenleg futó hitelprogram négy hónapos meghosszabbítása.

MTI

Már elküldte a reformjavaslatokat a görög kormány

A görög kormány megküldte a reformjavaslatait az IMF-nek és az eurócsoportnak. Az EB azt közölte "átfogóak" a javaslatok.

MTI

Triplájára nő a gáz ára Ukrajnában, magával rántja az inflációt

Ukrajnában 280 százalékkal emelkedik a lakossági gázár és 60 százalékkal a távhő ára - közölte Valerija Hontareva, az ukrán jegybank elnöke, aki szerint ez következik egyebek között abból az emlékeztetőből, amit az ukrán kormány kötött a Nemzetközi Valutaalappal (IMF).

MTI

"Strauss-Kahn tisztában volt azzal, hogy a szexpartnerei prostituáltak voltak"

"Strauss-Kahn tisztában volt azzal, hogy a szexpartnerei prostituáltak voltak"

Fordulat, bár nem meglepő fordulat állt be a volt IMF-főigazgató szexpartijai ügyében. A vádhatóság kérte Dominique Strauss-Kahn felmentését, és a felperes prostituáltak ügyvédjei is visszavonták a vádat.

MTI
1234593

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X