Az oroszok is beszállnak az ukrán IMF-hitelbe

13 millió dollárral száll be Oroszország az Ukrajnának szánt nemzetközi pénzügyi segélycsomaghoz.

MTI

Ukrajna megkapta az IMF-hitel első részletét

Ukrajna megkapta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) által szerdán jóváhagyott 17,5 milliárd dolláros hitel első, ötmilliárd dolláros részletét – jelentette be az ukrán jegybank pénteken.

MTI

Csilingelhet a héten az ukrán államkassza

Az ukrán kormány arra számít, hogy március 15-éig megkapja a 17,5 milliárd dolláros IMF-kölcsön első, 5 milliárd dolláros részletét.

MTI

5 milliárd dollárra számít Ukrajna az IMF-től

Ukrajna arra számít, hogy amikor szerdán este az IMF igazgatótanácsa dönt a Kijevnek nyújtandó segélycsomagról, arról is határoz, hogy 5 milliárd dollárt rögtön átutal - jelentette ki Natalija Jareszko ukrán pénzügyminiszter.

MTI

Két héten belül megkaphatja Ukrajna az IMF-segély első részét

Ukrajna még márciusban hozzájuthat a Nemzetközi Valutaalap által beígért pénzügyi támogatás első, jelentős részletéhez, ha Kijev addig teljesíti a kölcsönnyújtás feltételeit.

MTI

Görög kormányfő: nem kell harmadik mentőcsomag

Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök pénteken tagadta, hogy országa harmadik nemzetközi mentőcsomagért folyamodna, miután lejár a jelenleg futó hitelprogram négy hónapos meghosszabbítása.

MTI

Már elküldte a reformjavaslatokat a görög kormány

A görög kormány megküldte a reformjavaslatait az IMF-nek és az eurócsoportnak. Az EB azt közölte "átfogóak" a javaslatok.

MTI

Triplájára nő a gáz ára Ukrajnában, magával rántja az inflációt

Ukrajnában 280 százalékkal emelkedik a lakossági gázár és 60 százalékkal a távhő ára - közölte Valerija Hontareva, az ukrán jegybank elnöke, aki szerint ez következik egyebek között abból az emlékeztetőből, amit az ukrán kormány kötött a Nemzetközi Valutaalappal (IMF).

MTI

"Strauss-Kahn tisztában volt azzal, hogy a szexpartnerei prostituáltak voltak"

"Strauss-Kahn tisztában volt azzal, hogy a szexpartnerei prostituáltak voltak"

Fordulat, bár nem meglepő fordulat állt be a volt IMF-főigazgató szexpartijai ügyében. A vádhatóság kérte Dominique Strauss-Kahn felmentését, és a felperes prostituáltak ügyvédjei is visszavonták a vádat.

MTI

Újabb kérései voltak az IMF-nek Romániához

A Nemzetközi Valutaalap a román állami vállalatok hatékonyságának növelését kéri a bukaresti kormánytól valamint az állami segélynyújtások beszüntetését. Erről Mihai Tudose román gazdasági miniszter nyilatkozott csütörtökön.

MTI

Nem kérnek orosz segítséget a görögök

Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök nem kér segítséget Oroszországtól és folytatni kívánja a tárgyalásokat európai partnereivel egy új hitelmegállapodásról.

MTI

Üzent az IMF a jegybanknak

A Magyar Nemzeti Banknak a tartós dezinflációs nyomás miatt fontolóra kellene vennie a további óvatos monetáris lazítást - állapította meg a Nemzetközi Valutaalap az (IMF) a Magyarországra vonatkozó rendes éves felülvizsgálati jelentésében, amelyet pénteken közölt.

MTI

Megszakította a tárgyalásokat az új görög kormány a hitelezőkkel

Az új görög kormány pénzügyminisztere közölte, nem működnek együtt tovább az IMF-fel, az EKB-val és az eurózónával.

MTI

Már Romániában van az IMF

Megkezdte romániai látogatását a Nemzetközi Valutaalap (IMF), amely a frankhitelesek megsegítéséről tervezett román intézkedésekről és az állami vállalatok helyzetéről folytat megbeszéléseket a bukaresti hatóságokkal.

MTI

Nem lehet szó a görög adósság újratárgyalásáról

Az IMF és az Eurózóna is kizárta a görög adósságcsomag újratárgyalásának lehetőségét az új kormány megalakulása után.

MTI

Nem tetszik az IMF-nek a román magáncsődtörvény

A román magáncsődtörvény megfelelő hatástanulmány készítése nélkül kedvezőtlen hatással lehet a román pénzpiacra – írta az IMF.

MTI

Változtatott előrejelzésén az IMF, annyira nem nő gyorsan a világgazdaság

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) lefelé módosította a világgazdaság idei és a jövő évi növekedésének várható ütemét. A kedden nyilvánosságra hozott World Economic Outlook (WEO) jelentés frissítése szerint 2015-ben 3,5 százalékos, 2016-ban 3,7 százalékos gazdasági növekedés lehet, mindkét esetben 0,3 százalékponttal alacsonyabb a 2014. októberi jelentésben jósoltnál.

MTI

Lakatot tesznek 188 állami cégre Szerbiában, ezreket rúgnak ki

A szerb kormány összesen 188 veszteséges állami céget bezár és emiatt csaknem 5 ezer embernek szűnik meg a munkahelye idén – közölte Zeljko Sertic szerb gazdasági miniszter.

MTI

Egyszerre több segélyrészletet kér az IMF-től az ukrán jegybankelnök

Az ukrán központi bank elnöke azt szeretné, hogy a Nemzetközi Valutaalap egyszerre három részletet utaljon át a tavaly jóváhagyott segélykeretből. Az IMF küldöttsége a napokban Kijevben tárgyal.

MTI

IMF: Lendületet ad a világgazdaság növekedésének az olajár csökkenése

Az olajárak csökkenése 0,3-0,7 százalékponttal emeli meg 2015-ben a globális GDP-növekedést – állapítják meg a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tanulmányában az olajárak csökkenésének következményeivel kapcsolatban.

MTI
1234592

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X