Nem tetszik az IMF-nek a román magáncsődtörvény

A román magáncsődtörvény megfelelő hatástanulmány készítése nélkül kedvezőtlen hatással lehet a román pénzpiacra – írta az IMF.

MTI

Változtatott előrejelzésén az IMF, annyira nem nő gyorsan a világgazdaság

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) lefelé módosította a világgazdaság idei és a jövő évi növekedésének várható ütemét. A kedden nyilvánosságra hozott World Economic Outlook (WEO) jelentés frissítése szerint 2015-ben 3,5 százalékos, 2016-ban 3,7 százalékos gazdasági növekedés lehet, mindkét esetben 0,3 százalékponttal alacsonyabb a 2014. októberi jelentésben jósoltnál.

MTI

Lakatot tesznek 188 állami cégre Szerbiában, ezreket rúgnak ki

A szerb kormány összesen 188 veszteséges állami céget bezár és emiatt csaknem 5 ezer embernek szűnik meg a munkahelye idén – közölte Zeljko Sertic szerb gazdasági miniszter.

MTI

Egyszerre több segélyrészletet kér az IMF-től az ukrán jegybankelnök

Az ukrán központi bank elnöke azt szeretné, hogy a Nemzetközi Valutaalap egyszerre három részletet utaljon át a tavaly jóváhagyott segélykeretből. Az IMF küldöttsége a napokban Kijevben tárgyal.

MTI

IMF: Lendületet ad a világgazdaság növekedésének az olajár csökkenése

Az olajárak csökkenése 0,3-0,7 százalékponttal emeli meg 2015-ben a globális GDP-növekedést – állapítják meg a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tanulmányában az olajárak csökkenésének következményeivel kapcsolatban.

MTI

Államcsőd veszélye miatt leminősítették Ukrajnát

Ukrajna a következő hónapokban törlesztési államcsődbe kerülhet, ha a pénzügyi kondíciók nem javulnak - indokolta döntését a Standard & Poor's. Apadt a devizatartalék, és az IMF-segélyprogram folyósításai sem terv szerint haladnak.

MTI

Újabb 2,7 milliárd dollár IMF-pénzt kaphat Kijev

Az áprilisban kötött 17 milliárd dolláros hitelprogram következő 2,7 milliárd dolláros részletének átutalásáról december 9. és 18. között folytat tárgyalásokat az IMF küldöttsége az ukrán kormány képviselőivel. Ukrajna a hitelkeretből eddig már két részletben 4,6 milliárd dollárt vett fel.

MTI

IMF-kisfőnökök érdeklődhettek Budapesten az állami bankvásárlásokról

Budapesten járt a héten a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kétfős delegációja egy hivatalos tárgyalássorozat keretében.

hvg.hu

IMF: lesz növekedés a világgazdaságban, de lassú és törékeny

Az IMF jelentése szerint a fejlett gazdaságoknak folytatniuk kellene az alkalmazkodó jellegű monetáris politikát az alacsony infláció elleni küzdelemben. A túl korai monetáris szigorítás elkerülésének érdekében megfontolt makrogazdasági eszközökkel kell elérni a pénzügyi stabilitást.

MTI

Putyin indíthatja el az ukrán államcsődöt?

Államcsőddel fenyeget Ukrajnában a hrivnya rekordmértékű leértékelődése. A nemzeti valuta mélypontja miatt komoly finanszírozási válsággal szembesülnek az ukrán kereskedelmi bankok, ha pedig a tulajdonosok nem képesek feltőkésíteni a pénzintézeteket, akkor a feladat az amúgy is sok sebből vérző központi költségvetésre hárul. A kiürülő államkasszánál elsőként Oroszország kopogtathat a pénzéért.

hvg.hu

Kitiltási botrány: Harrach Péter pár erős mondattal mindent helyretesz

Kitiltási botrány: Harrach Péter pár erős mondattal mindent helyretesz

A KDNP-s frakcióvezető szerint: 1. összehangolt támadás folyik Magyarország ellen. 2. A támadás politikai oka, hogy egyesek nem tudják elviselni a választási vereséget. 3. Az IMF megszorító javaslataival szembe kell szállni. 4. Az Alkotmánybíróság ne akarja kisajátítani a törvényhozást, mert az az övék.

MTI

Készenléti hitelt kaphat Szerbia az IMF-től

Hároméves készenléti hitelről tárgyal Szerbia a Nemzetközi Valutaalappal, kedden kezdtek egyeztetni. Ezzel a megállapodással Szerbia vonzóbbá válhatna a befektetőknek, és a kétéves minimumon álló dinár is stabilizálódhatna – mondta korábban Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök.

MTI

Még mindig biztonsági hálóra lehet szükségük a görögöknek

Görögországnak nem szabad biztonsági háló nélkül kilépnie a nemzetközi pénzügyi mentőcsomag védelme alól - vélte hétfőn egy magas rangú európai uniós tisztségviselő, aki rendkívül valószínűtlennek tart egy ilyen forgatókönyvet, tekintettel az utóbbi hetekben tapasztalt heves piaci mozgásokra.

MTI

Christine Lagarde: Túlreagálták a piacok a világgazdasági aggodalmakat

Christine Lagarde: Túlreagálták a piacok a világgazdasági aggodalmakat

Az IMF általában nem kommentálja a piaci fejleményeket, különösen nem rövid távon - mondta az IMF vezérigazgatója. A szélsőséges árfolyam-ingadozások láttán úgy gondolja, a piac kissé túlreagálta az aggodalmakat.

Itt az újabb görög összeomlás?

Itt az újabb görög összeomlás?

Meredek esésbe kezdett a görög tőzsde és egyre magasabb szintre kúsznak fel az államkötvényhozamok, miután a kormány és a parlament úgy döntött, nem kíván a jövőben az EU és az IMF segítségére támaszkodni. A kormány az ellenzék vitorlájából fogná ki a szelet, ám a lépés visszaüthet.

hvg.hu

Az IMF-et elhajtották, a KGST egyik bankjához közelednek Orbánék

A "nemzetközi szocialista munkamegosztást" hivatott hitelekkel megolajozni a moszkvai székhelyű bank, cél a népgazdasági tervek koordinációja is. Tagságunk megújítását szeretné az Orbán-kormány.

Kijjebb húzná az hurokból a fejét Lengyelország

Lengyelország csökkentené az IMF-nél meglévő rugalmas hitelkeretét A különböző külső kockázatok nem növelték meg a hiteltörlesztési költségeket, Lengyelország ezért a Nemzetközi Valutaalapnál (IMF) megnyitott rugalmas hitelkeret (felxible credit line, FCL) csökkentésére készül - közölte Mateusz Szczurek pénzügyminiszter a lengyel PAP hírügynökséggel.

MTI

IMF: a gazdasági növekedés ösztönzése mindennél fontosabb

Hathatós gazdaságösztönző intézkedésekre szólította fel tagállamait a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a globális gazdasági fellendülés megindítása érdekében, egyúttal figyelmeztette a kormányokat, hogy ne gyengítsék túlzott költségvetési megszorításokkal a kilábalás esélyeit.

MTI

Működik a magyar modell az IMF szerint is - reagált a kormány

A Nemzetközi Valutalap (IMF) is kénytelen elismerni, hogy a magyar modell működik és megszorítások nélkül is lehetséges a tartós gazdasági növekedés, csökken a munkanélküliség és nő a pénzügyi stabilitás - reagált Kurucz Éva kormányszóvivő kedden az IMF friss jelentésére.

MTI

Javított a magyar előrejelzésén az IMF

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) javította az idei és a jövő évi magyar GDP-növekedési prognózisát. A szervezet a kedden nyilvánosságra hozott World Economic Outlook (WEO) jelentésben azzal számol, hogy a magyar gazdaság 2014-ben 2,8 százalékkal, 2015-ben 2,3 százalékkal bővülhet.

MTI
12345693

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X