Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Az oroszok tömik pénzzel Ukrajnát

Az IMF-től is kért 15 milliárd dollárt Ukrajna, de Moszkvával állapodott meg a hitelről.

MTI

A szerb jegybank gyengítette a dinárt

A szerb jegybank pénteken ismét eurót vásárolt, hogy gyengítse a dinár árfolyamát. Eközben bejelentették, hogy IMF-küldöttség érkezik Belgrádba február közepén egy elővigyázatossági hitelmegállapodás előkészítésére.

MTI

Nincs alku, elszállhat a görögök újabb hitele

Görögország nem tudott megállapodni nemzetközi hitelezőivel a következő kölcsönrészlet, egy létfontosságú egymilliárd eurós, azaz 300 milliárd forint összeg megadásáról. Erről Janisz Szturnarasz görög pénzügyminiszter számolt be hétfőn késő este újságíróknak.

MTI

Magyarországra jöttek az IMF kisfőnökei

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken a hivatalában fogadta a Nemzetközi Valutaalap nemrég kinevezett új misszióvezetőjét, Costas Christou-t és Johann Pradert, az IMF igazgatóságában Magyarországot is képviselő igazgatót - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

hvg.hu

Basescu fityiszt mutatott az IMF-nek

A román elnök nem írja alá a valutaalaphoz intézett román kormányzati szándéklevelet, mert nem ért egyet az üzemanyagra kivetett, pótlólagos jövedéki adóval.

hvg.hu

Egyiptom is kiebrudalta az IMF-et

Kockázatos utat választott az egyiptomi kormány: a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tanácsai helyett az öbölállamok milliárdjaiból maga próbálja élénkíteni a gazdaságot, remélve, hogy képes kitartani, amíg a turisták és a befektetők visszatérnek az országba - írta elemzésében a Reuters brit hírügynökség.

MTI

Az IMF "tized" bevezetésével oldaná meg az euróövezeti válságot

Bár még csak ötlet szintjén, de új javaslattal rukkolt elő az IMF az euróövezeti válság megoldására: ne csak az államok, de a polgárok maguk is járuljanak hozzá az euróövezeti adósság rendezéséhez – írja a Focus Online német hírportál.

MTI

Önmérsékelt exportra inti Németországot az IMF

Rossz szemmel nézik külföldön a magas német külkereskedelmi többletet. Az amerikai pénzügyminisztérium után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is aggodalmának adott hangot a magas német kivitel miatt, és önmérsékletre intette Németországot annak további növelésében - írja a Spiegel Online hírportál.

MTI

Az IMF nyomására privatizál Románia

15 százalékos részvénycsomagját adja át magánbefeketetőknek a Romgaz földgáztermelő vállalat. A részvénykibocsátás premierje jól sikerült: az első nap a pakk hatodára ajánlatot tettek.

hvg.hu

És akkor bevonul a karvalytőke, és Vércse lesz a Sólyomból

És akkor bevonul a karvalytőke, és Vércse lesz a Sólyomból

Becsődölt a Sólyom Airways, veszélyben a rezsicsökkentés, dőlnek a devizahitel-szerződések, és Orbán Viktor hivatalosan találkozott egy angol macskával. Mi lesz még? Tippelje meg a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

hvg.hu

Varga Mihály: egyre jobb Magyarország gazdasági megítélése

Az előtörlesztésnek és a konszolidációnak köszönhetően a korábbinál jóval kedvezőbb a magyar gazdaság megítélése és megnőtt a Magyarország iránti befektetői érdeklődés is - összegezte Washingtonban a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank őszi közgyűlésének tapasztalatait Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek.

MTI

Lagarde: nagy baj lesz, ha nem emelik az amerikai adósságplafont

Súlyos károkat okoz majd az amerikai és a globális gazdaságnak, ha nem sikerül megállapodni az amerikai adósságplafon megemeléséről – mondta a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója csütörtöki washingtoni sajtóértekezletén.

MTI

Tanácsokat ad az IMF az eurózónának

A nemzetközi pénzügyi rendszer átalakulások sorozatán keresztül halad a nagyobb stabilitás felé - állapítja meg a Nemzetközi Valutaalap (IMF) októberi Fiscal Monitor című elemzése. Az euróövezetben a kockázatok kezelésére az IMF többek között adósságcsökkentést javasol.

MTI

Az IMF kisebb világgazdasági növekedéssel számol

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) csökkentette a világgazdaság idei és jövő évi növekedésével kapcsolatos előrejelzését elsősorban amiatt, hogy lassul a gazdaság bővülése Indiában, Kínában, Brazíliában és más feltörekvő országokban.

MTI

IMF: közös költségvetésre van szüksége az eurózónának

Közös költségvetésre van szüksége az eurózónának a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szakértői szerint. A közös költségvetéssel növekedne a 17 tagból álló eurózóna ellenállóképessége a gazdasági sokkhatások ellen, és jobban lehetne segíteni a legrosszabb helyzetben levő tagokat, hogy elkerüljék a komoly gazdasági recessziót.

MTI

Ingyen kezd dolgozni Szerbiának a bukott IMF-vezér

Nem ígér gyors gazdasági javulást Szerbiának Dominique Strauss-Kahn, aki pénteken érkezett meg Belgrádba, ahol gazdasági tanácsadóként segíti ezentúl a szerb kormányt. Az IMF volt vezére az első három hónapban ingyen ad tanácsokat szomszédunknak.

MTI

Putyin megreformálná az IMF-et

Az orosz államfő a Nemzetközi Valutaalap (IMF) reformjára szólított fel csütörtökön a G20-csoport szentpétervári csúcstalálkozóján.

MTI

IMF: 15 ország növelte aranytartalékát

A világ 15 központi bankja növelte aranytartalékát júliusban, a legnagyobb mértékben Törökország.

MTI

Üzent a világ jegybankjainak az IMF-vezér

A gazdaságösztönző monetáris lazító intézkedések idő előtti kivezetésének kockázataira figyelmeztette pénteken a világ jegybankjait a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója, Christine Lagarde - írja a France24.com hírportál szombaton.

MTI

Magyarország megint megihlette a külföldi sajtót

Németországban Csatáry László haláláról valamennyi német országos médium beszámolt, többnyire hírügynökségi jelentés alapján, a Die Welt című konzervatív lap pedig hosszabb összeállítást közölt online kiadásában, míg a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív lap a magyar gazdaság helyzetéről és az IMF-hitel előtörlesztéséről közölt elemzést a keddi számában.

MTI
12345689

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X