Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

"Matolcsynak le kell mondania, ez azonban nem elég"

A baloldali összefogás szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek tisztáznia kell, tudott-e arról, hogy Matolcsy György 2011 novemberében "bennfentes információkat szivárogtatott ki" a Goldman Sachs bankárainak, illetve hogy utasította-e erre az akkori gazdasági minisztert.

MTI

Megszólalt az IMF is a Matolcsy-ebéd ügyében

Az IMF-nél létezik egy megállapodás, amely szerint a hatóságokkal folytatott tárgyalásokkal kapcsolatos információkat bizalmasan kezelik – közölte washingtoni sajtótájékoztatóján Gerry Rice, az IMF nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója arra a kérdésre válaszolva, amely a Matolcsy György elhíresült ebédjéről, illetve az ott elhangzottakról is beszámoló könyvre vonatkozott.

hvg.hu

Matolcsy nem fecsegte ki az IMF-titkot a volt államtitkár szerint

Nem igaz, hogy Matolcsy György bennfentes információt adott volna át a Goldman Sachs pénzintézet képviselőinek 2011 novemberében - mondta az Origónak Pleschinger Gyula, az NGM egykori államtitkára.

hvg.hu

IMF-szóvivő: eddig minden rendben volt az ukrajnai tárgyalásokon

A Nemzetközi Valutalap küldöttségének tagjai jó tárgyalásokat folytattak ukrán tisztviselőkkel, és az IMF munkatársai akár már pénteken visszautazhatnak Washingtonba – ezt mondta Gerry Rice, az IMF szóvivője csütörtökön.

MTI

Ukrajna áprilisra várja az első IMF-hitelrészletet

Ukrajna áprilisra várja az IMF első hitelrészletét, ami már csak azért is sürgős, mert az ország devizatartaléka nem elegendő az idén esedékes valamennyi adósság teljes rendezésére.

MTI

Kik akarták megdönteni Orbán Viktort?

Amerikai és európai bankárok és politikusok fogtak össze 2011-ben a magyar kormányfő megbuktatásáért – legalábbis így látja Matolcsy György korábbi kabinetfőnöke. Wiedermann Helga Sakk és Póker című memoárjában azt állítja, hogy a kész forgatókönyv volt a magyar pénzügyi rendszer összeomlására, amit azonban sikeresen védett ki a kormányzat.

hvg.hu

Megy a román levél az IMF-hez

Jóváhagyta Traian Basescu román államfő szerdán a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF) intézett szándéklevelet, amely a román kormány vállalásait tartalmazza a nemzetközi hitelezőkkel szemben. Ezt a Victor Ponta vezette kormány új tagjainak hivatali eskütételén jelentette be az államfő.

MTI

Itt az ukrán államcsőd?

Itt az ukrán államcsőd?

Az ukrán pénzügyminiszter lát arra lehetőséget, hogy az ukrán állam hitelezőivel tárgyaljon a devizában fennálló államadósság átstrukturálásáról – tudósít a Reuters hírügynökség. Olekszandr Slapak pénzügyminiszter szerint javaslatot tesznek ilyen tárgyalásra hitelezőikkel. Ez pedig egyfajta csődeseményt jelent. A pénzügyminiszter ugyanakkor arról nem beszélt, az államadósság mekkora részét érintené az átstrukturálás.

hvg.hu

Jönnek az EU-s és amerikai pénzek Ukrajnába, az IMF már Kijevben van

Az ukrán parlament megszavazta az uniós gyorssegély igénybevételét, 610 millió eurós hitelhez jut így az ország. Az Egyesült Államok egy milliárd dolláros hitelgaranciát ígér Ukrajnának. Időközben megérkeztek Kijevbe és kedden meg is kezdték a tárgyalásokat a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szakértői az ukrán kormányzat illetékeseivel.

MTI

Készülődik az ukrán IMF-csomag

Egyesült Államok, Franciaország, Japán, Kanada, Nagy-Britannia, Németország és Olaszország.

Holnap kezdődhetnek az IMF-tárgyalások Ukrajnában

Hétfőn Kijevbe érkezik a Nemzetközi Valutaalap szakértőinek küldöttsége, amely keddtől kezd tárgyalásokat ukrán kormányzati illetékesekkel – közölte hétfőn az ukrán központi bank egyik tisztségviselője. A név nélkül nyilatkozó forrás a részletekről nem beszélt.

MTI

Az IMF-stáb Kijevbe készül

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) hamarosan küldöttséget meneszt Ukrajnába, hogy felmérje a gazdaság állapotát - jelentette be Christine Lagarde vezérigazgató kedden.

MTI

Washington nem ismeri el Turcsinovot, az IMF már készenlétben

Az amerikai külügy szerint amerikai hivatalos személyek megkezdték egy potenciális, a Nemzetközi Valutaalap általi támogatást kiegészítő segélycsomag előkészítését, hogy elősegítsék az új kijevi kormányzat stabilizálódását. A Fehér Ház elismeri, hogy az ukrán parlament Turcsinov személyében törvényesen választotta meg saját új elnökét, de nem nevezik őt ideiglenes államelnöknek.

MTI

Segítenék a lengyelek az ukránokat az IMF-fel való együttműködésben

Lengyelország kész segíteni Ukrajnának együttműködni a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) - jelentette ki hétfőn Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter, hangsúlyozva, hogy Ukrajnának "új nyitásra" van szüksége.

MTI

Már nem nyomoznak az IMF-nek küldött jegybanki adatok miatt

Megszüntette a nyomozást a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatszolgáltatása miatt indult büntetőügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. A Magyar Nemzet csütörtökön azt írta, a nyomozás eredménye szerint a jegybanki tisztviselők megszegték hivatali kötelességüket, amikor adatokat küldtek az IMF-nek.

MTI

Óvatosan optimista az IMF, de aggódik Dél-Európa miatt

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint gyorsul idén a növekedés a világgazdaságban, de megmaradtak a kockázatok, a munkanélküliség továbbra is magas, és egyenlőtlen a növekedés eloszlása. Ezt kedden kiadott, Világgazdasági Kilátások (WEO) című szokásos negyedéves jelentésében állapította meg a nemzetközi pénzügyi szervezet.

MTI

"Ha az infláció a dzsinn, akkor a defláció az ogre"

Christine Lagarde szerint aggodalomra ad okot, hogy az árnövekedés sok országban elmarad attól, amit az ottani jegybank előre jelzett.

MTI

Az oroszok tömik pénzzel Ukrajnát

Az IMF-től is kért 15 milliárd dollárt Ukrajna, de Moszkvával állapodott meg a hitelről.

MTI

A szerb jegybank gyengítette a dinárt

A szerb jegybank pénteken ismét eurót vásárolt, hogy gyengítse a dinár árfolyamát. Eközben bejelentették, hogy IMF-küldöttség érkezik Belgrádba február közepén egy elővigyázatossági hitelmegállapodás előkészítésére.

MTI

Nincs alku, elszállhat a görögök újabb hitele

Görögország nem tudott megállapodni nemzetközi hitelezőivel a következő kölcsönrészlet, egy létfontosságú egymilliárd eurós, azaz 300 milliárd forint összeg megadásáról. Erről Janisz Szturnarasz görög pénzügyminiszter számolt be hétfőn késő este újságíróknak.

MTI
12345690

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X