Feljelentés lett Matolcsy kiszivárogtatási ügyéből

Feljelentés lett Matolcsy kiszivárogtatási ügyéből

Az Együtt-PM ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, miután a gyanú szerint – amelyet egykori kabinetfőnökének könyve megerősít – Matolcsy György 2011 őszén gazdasági miniszterként bennfentes információkat árult el a Goldman Sachs bankárainak arról, hogy Magyarország felvette a kapcsolatot a Nemzetközi Valutaalappal.

MTI

Varga az IMF-fel konzultált Budapesten

Varga az IMF-fel konzultált Budapesten

Ez az első hivatalos tárgyalássorozat azóta, hogy Magyarország a lejárat előtt, 2013-ban visszafizette az IMF-nek a 2008-ban felvett 20 milliárd eurós hitelt, és az IMF budapesti irodája is bezárt. Az IMF a konzultáció eredményéről zárónyilatkozatot ad ki, melyet az IMF igazgatótanácsa fogad el és hoz nyilvánosságra.

MTI

Megint bíróságra kell mennie az IMF-vezérnek

Megint bíróságra kell mennie az IMF-vezérnek

Ismét beidézte Christine Lagarde-ot, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) jelenlegi főigazgatóját, volt francia gazdasági és pénzügyminisztert a francia köztársasági bíróság a Bernard Tapie üzletembernek 2008-ban nyújtott nagy összegű kártalanítás ügyében.

MTI

"Matolcsynak le kell mondania, ez azonban nem elég"

A baloldali összefogás szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek tisztáznia kell, tudott-e arról, hogy Matolcsy György 2011 novemberében "bennfentes információkat szivárogtatott ki" a Goldman Sachs bankárainak, illetve hogy utasította-e erre az akkori gazdasági minisztert.

MTI

Megszólalt az IMF is a Matolcsy-ebéd ügyében

Az IMF-nél létezik egy megállapodás, amely szerint a hatóságokkal folytatott tárgyalásokkal kapcsolatos információkat bizalmasan kezelik – közölte washingtoni sajtótájékoztatóján Gerry Rice, az IMF nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója arra a kérdésre válaszolva, amely a Matolcsy György elhíresült ebédjéről, illetve az ott elhangzottakról is beszámoló könyvre vonatkozott.

hvg.hu

Matolcsy nem fecsegte ki az IMF-titkot a volt államtitkár szerint

Nem igaz, hogy Matolcsy György bennfentes információt adott volna át a Goldman Sachs pénzintézet képviselőinek 2011 novemberében - mondta az Origónak Pleschinger Gyula, az NGM egykori államtitkára.

hvg.hu

IMF-szóvivő: eddig minden rendben volt az ukrajnai tárgyalásokon

A Nemzetközi Valutalap küldöttségének tagjai jó tárgyalásokat folytattak ukrán tisztviselőkkel, és az IMF munkatársai akár már pénteken visszautazhatnak Washingtonba – ezt mondta Gerry Rice, az IMF szóvivője csütörtökön.

MTI

Ukrajna áprilisra várja az első IMF-hitelrészletet

Ukrajna áprilisra várja az IMF első hitelrészletét, ami már csak azért is sürgős, mert az ország devizatartaléka nem elegendő az idén esedékes valamennyi adósság teljes rendezésére.

MTI

Kik akarták megdönteni Orbán Viktort?

Amerikai és európai bankárok és politikusok fogtak össze 2011-ben a magyar kormányfő megbuktatásáért – legalábbis így látja Matolcsy György korábbi kabinetfőnöke. Wiedermann Helga Sakk és Póker című memoárjában azt állítja, hogy a kész forgatókönyv volt a magyar pénzügyi rendszer összeomlására, amit azonban sikeresen védett ki a kormányzat.

hvg.hu

Megy a román levél az IMF-hez

Jóváhagyta Traian Basescu román államfő szerdán a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF) intézett szándéklevelet, amely a román kormány vállalásait tartalmazza a nemzetközi hitelezőkkel szemben. Ezt a Victor Ponta vezette kormány új tagjainak hivatali eskütételén jelentette be az államfő.

MTI

Itt az ukrán államcsőd?

Itt az ukrán államcsőd?

Az ukrán pénzügyminiszter lát arra lehetőséget, hogy az ukrán állam hitelezőivel tárgyaljon a devizában fennálló államadósság átstrukturálásáról – tudósít a Reuters hírügynökség. Olekszandr Slapak pénzügyminiszter szerint javaslatot tesznek ilyen tárgyalásra hitelezőikkel. Ez pedig egyfajta csődeseményt jelent. A pénzügyminiszter ugyanakkor arról nem beszélt, az államadósság mekkora részét érintené az átstrukturálás.

hvg.hu
Hirdetés

Jönnek az EU-s és amerikai pénzek Ukrajnába, az IMF már Kijevben van

Az ukrán parlament megszavazta az uniós gyorssegély igénybevételét, 610 millió eurós hitelhez jut így az ország. Az Egyesült Államok egy milliárd dolláros hitelgaranciát ígér Ukrajnának. Időközben megérkeztek Kijevbe és kedden meg is kezdték a tárgyalásokat a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szakértői az ukrán kormányzat illetékeseivel.

MTI

Készülődik az ukrán IMF-csomag

Egyesült Államok, Franciaország, Japán, Kanada, Nagy-Britannia, Németország és Olaszország.

Holnap kezdődhetnek az IMF-tárgyalások Ukrajnában

Hétfőn Kijevbe érkezik a Nemzetközi Valutaalap szakértőinek küldöttsége, amely keddtől kezd tárgyalásokat ukrán kormányzati illetékesekkel – közölte hétfőn az ukrán központi bank egyik tisztségviselője. A név nélkül nyilatkozó forrás a részletekről nem beszélt.

MTI
Hirdetés

Az IMF-stáb Kijevbe készül

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) hamarosan küldöttséget meneszt Ukrajnába, hogy felmérje a gazdaság állapotát - jelentette be Christine Lagarde vezérigazgató kedden.

MTI

Washington nem ismeri el Turcsinovot, az IMF már készenlétben

Az amerikai külügy szerint amerikai hivatalos személyek megkezdték egy potenciális, a Nemzetközi Valutaalap általi támogatást kiegészítő segélycsomag előkészítését, hogy elősegítsék az új kijevi kormányzat stabilizálódását. A Fehér Ház elismeri, hogy az ukrán parlament Turcsinov személyében törvényesen választotta meg saját új elnökét, de nem nevezik őt ideiglenes államelnöknek.

MTI

Segítenék a lengyelek az ukránokat az IMF-fel való együttműködésben

Lengyelország kész segíteni Ukrajnának együttműködni a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) - jelentette ki hétfőn Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter, hangsúlyozva, hogy Ukrajnának "új nyitásra" van szüksége.

MTI

Már nem nyomoznak az IMF-nek küldött jegybanki adatok miatt

Megszüntette a nyomozást a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatszolgáltatása miatt indult büntetőügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. A Magyar Nemzet csütörtökön azt írta, a nyomozás eredménye szerint a jegybanki tisztviselők megszegték hivatali kötelességüket, amikor adatokat küldtek az IMF-nek.

MTI

Óvatosan optimista az IMF, de aggódik Dél-Európa miatt

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint gyorsul idén a növekedés a világgazdaságban, de megmaradtak a kockázatok, a munkanélküliség továbbra is magas, és egyenlőtlen a növekedés eloszlása. Ezt kedden kiadott, Világgazdasági Kilátások (WEO) című szokásos negyedéves jelentésében állapította meg a nemzetközi pénzügyi szervezet.

MTI

"Ha az infláció a dzsinn, akkor a defláció az ogre"

Christine Lagarde szerint aggodalomra ad okot, hogy az árnövekedés sok országban elmarad attól, amit az ottani jegybank előre jelzett.

MTI
Hirdetés
13456791

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X