Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Az IMF kisebb világgazdasági növekedéssel számol

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) csökkentette a világgazdaság idei és jövő évi növekedésével kapcsolatos előrejelzését elsősorban amiatt, hogy lassul a gazdaság bővülése Indiában, Kínában, Brazíliában és más feltörekvő országokban.

MTI

IMF: közös költségvetésre van szüksége az eurózónának

Közös költségvetésre van szüksége az eurózónának a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szakértői szerint. A közös költségvetéssel növekedne a 17 tagból álló eurózóna ellenállóképessége a gazdasági sokkhatások ellen, és jobban lehetne segíteni a legrosszabb helyzetben levő tagokat, hogy elkerüljék a komoly gazdasági recessziót.

MTI

Ingyen kezd dolgozni Szerbiának a bukott IMF-vezér

Nem ígér gyors gazdasági javulást Szerbiának Dominique Strauss-Kahn, aki pénteken érkezett meg Belgrádba, ahol gazdasági tanácsadóként segíti ezentúl a szerb kormányt. Az IMF volt vezére az első három hónapban ingyen ad tanácsokat szomszédunknak.

MTI

Putyin megreformálná az IMF-et

Az orosz államfő a Nemzetközi Valutaalap (IMF) reformjára szólított fel csütörtökön a G20-csoport szentpétervári csúcstalálkozóján.

MTI

IMF: 15 ország növelte aranytartalékát

A világ 15 központi bankja növelte aranytartalékát júliusban, a legnagyobb mértékben Törökország.

MTI

Üzent a világ jegybankjainak az IMF-vezér

A gazdaságösztönző monetáris lazító intézkedések idő előtti kivezetésének kockázataira figyelmeztette pénteken a világ jegybankjait a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója, Christine Lagarde - írja a France24.com hírportál szombaton.

MTI

Magyarország megint megihlette a külföldi sajtót

Németországban Csatáry László haláláról valamennyi német országos médium beszámolt, többnyire hírügynökségi jelentés alapján, a Die Welt című konzervatív lap pedig hosszabb összeállítást közölt online kiadásában, míg a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív lap a magyar gazdaság helyzetéről és az IMF-hitel előtörlesztéséről közölt elemzést a keddi számában.

MTI

Megkapta az IMF a magyar hiteltörlesztést

Rövid közleményben erősítette meg hétfőn az IMF, hogy Magyarország ma előtörlesztette a 2008-ban és 2009-ben felvett hitel fennmaradó részét.

MNB: az IMF-hiteltörlesztés hatott a költségvetés betéteire

Az előző hónap végi IMF-hiteltörlesztések áthúzódó hatása miatt júliusban csökkent a központi kormányzat jegybanknál elhelyezett betétállománya, de csökkent a nemzeti bank külföldi követelésállománya és a bankrendszer likviditása is – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) statisztikai mérlegének hétfőn közzétett előzetes adataiból.

MTI

A valódi függetlenség (Erőteljes, hosszan tartó taps és éljenzés)

A valódi függetlenség (Erőteljes, hosszan tartó taps és éljenzés)

Nyolc hónappal a jövő évi választás előtt a magyar kormány bejelentette: visszafizette az IMF-hitelt. A történelemben volt már ilyen. Az akkori bejelentésből idézünk.

Ennyi: nincs több IMF-hitelünk

A kormány törlesztette a Nemzetközi Valutaalapnál lévő még fennmaradt hitelét, közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A végtörlesztéshez 1,1 milliárd dollárt, 500 millió eurót és 260 millió fontot utalt át az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK), amelyre a fedezet, az IMF-hitel fel nem használt részéből, a februári eleji dollárkötvény kibocsátásból és a Prémium Euró Magyar Államkötvényből befolyt összegből rendelkezésre állt, így pótlólagos kötvénykibocsátásra nem volt szükség.

hvg.hu

Hat százalékkal nőtt a román ipari termelés

Hat százalékkal nőtt a román ipari termelés az első félévben a tavalyi hasonló időszakhoz képest – közölte pénteken a román statisztikai intézet.

MTI

Nincs több tartozása az MNB-nek az IMF felé

A Magyar Nemzeti Bank augusztus 6-án teljes egészében visszafizette a Nemzetközi Valutaalap felé fennálló hitelét, így nincs további hiteltartozása az IMF felé – közölte a jegybank szerdán.

Kiszámolta a Fidesz: épp egyhavi fizetésbe került az IMF-hitel

A Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) 2008-ban felvett hitel nagyon sokba került a magyar családoknak: a nyugdíjasoknak egyhavi nyugdíjukba, a pedagógusoknak és a köztisztviselőknek pedig egyhavi bérükbe - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

MTI

Volt IMF-vezér: "akkoriban elkövettem bizonyos hibákat"

"Bizonyos hibák" elkövetéséről beszélt Dominique Strauss-Kahn volt IMF-vezér a szexbvotrányaival kapcsolatban egy interjúban, amelyben azt is elmondta, ez elvágta őt a politikától, ahova nem is kíván visszatérni.

hvg.hu

Románia elővigyázatossági hitelszerződést köt az IMF-fel

A négymilliárd euró értékű hitelkeretet fele-fele arányban biztosítja az IMF, valamint az Európai Bizottság.

MTI

Az IMF-es előtörlesztéssel beindult a választási kampány?

A magyar kormány döntése, mely szerint a 2008-ban felvett IMF-hitel még fennmaradó részét előtörlesztenénk, inkább tűnik politikai húzásnak, mint gazdaságinak. A Financial Times feltörekvő piacokkal foglalkozó blogja szerint a 2,2 milliárdos részlet előbbi visszafizetése egy erős löketet adhat a Fidesznek, amelynek azonban eddig sem kellett aggódnia.

hvg.hu

Selmeczi: "ez az összeg ketyeg a bukott baloldal árcéduláján"

A Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) 2008-ban felvett hitel előtörlesztése jó üzenet a magyar gazdaságról a világnak és a piacoknak, mert növeli az ország iránti bizalmat - mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője kedden Budapesten.

MTI

Újabb hitelrészlet folyósítását engedélyezte az IMF Görögországnak

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatótanácsa 1,7 milliárd euró (2,3 milliárd dollár) hitelrészlet folyósítását engedélyezte Görögországnak, miután befejezte a görög segélyprogram negyedik felülvizsgálatát.

MTI

Magyarország két héten belül törlesztene az IMF-nek

Magyarország augusztus 12-ig akarja visszafizetni az IMF-nek a 2008-ban felvett hitelt - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

hvg.hu
13456789

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X