Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Segítenék a lengyelek az ukránokat az IMF-fel való együttműködésben

Lengyelország kész segíteni Ukrajnának együttműködni a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) - jelentette ki hétfőn Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter, hangsúlyozva, hogy Ukrajnának "új nyitásra" van szüksége.

MTI

Már nem nyomoznak az IMF-nek küldött jegybanki adatok miatt

Megszüntette a nyomozást a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatszolgáltatása miatt indult büntetőügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. A Magyar Nemzet csütörtökön azt írta, a nyomozás eredménye szerint a jegybanki tisztviselők megszegték hivatali kötelességüket, amikor adatokat küldtek az IMF-nek.

MTI

Óvatosan optimista az IMF, de aggódik Dél-Európa miatt

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint gyorsul idén a növekedés a világgazdaságban, de megmaradtak a kockázatok, a munkanélküliség továbbra is magas, és egyenlőtlen a növekedés eloszlása. Ezt kedden kiadott, Világgazdasági Kilátások (WEO) című szokásos negyedéves jelentésében állapította meg a nemzetközi pénzügyi szervezet.

MTI

"Ha az infláció a dzsinn, akkor a defláció az ogre"

Christine Lagarde szerint aggodalomra ad okot, hogy az árnövekedés sok országban elmarad attól, amit az ottani jegybank előre jelzett.

MTI

Az oroszok tömik pénzzel Ukrajnát

Az IMF-től is kért 15 milliárd dollárt Ukrajna, de Moszkvával állapodott meg a hitelről.

MTI

A szerb jegybank gyengítette a dinárt

A szerb jegybank pénteken ismét eurót vásárolt, hogy gyengítse a dinár árfolyamát. Eközben bejelentették, hogy IMF-küldöttség érkezik Belgrádba február közepén egy elővigyázatossági hitelmegállapodás előkészítésére.

MTI

Nincs alku, elszállhat a görögök újabb hitele

Görögország nem tudott megállapodni nemzetközi hitelezőivel a következő kölcsönrészlet, egy létfontosságú egymilliárd eurós, azaz 300 milliárd forint összeg megadásáról. Erről Janisz Szturnarasz görög pénzügyminiszter számolt be hétfőn késő este újságíróknak.

MTI

Magyarországra jöttek az IMF kisfőnökei

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken a hivatalában fogadta a Nemzetközi Valutaalap nemrég kinevezett új misszióvezetőjét, Costas Christou-t és Johann Pradert, az IMF igazgatóságában Magyarországot is képviselő igazgatót - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

hvg.hu

Basescu fityiszt mutatott az IMF-nek

A román elnök nem írja alá a valutaalaphoz intézett román kormányzati szándéklevelet, mert nem ért egyet az üzemanyagra kivetett, pótlólagos jövedéki adóval.

hvg.hu

Egyiptom is kiebrudalta az IMF-et

Kockázatos utat választott az egyiptomi kormány: a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tanácsai helyett az öbölállamok milliárdjaiból maga próbálja élénkíteni a gazdaságot, remélve, hogy képes kitartani, amíg a turisták és a befektetők visszatérnek az országba - írta elemzésében a Reuters brit hírügynökség.

MTI

Az IMF "tized" bevezetésével oldaná meg az euróövezeti válságot

Bár még csak ötlet szintjén, de új javaslattal rukkolt elő az IMF az euróövezeti válság megoldására: ne csak az államok, de a polgárok maguk is járuljanak hozzá az euróövezeti adósság rendezéséhez – írja a Focus Online német hírportál.

MTI
Hirdetés

Önmérsékelt exportra inti Németországot az IMF

Rossz szemmel nézik külföldön a magas német külkereskedelmi többletet. Az amerikai pénzügyminisztérium után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is aggodalmának adott hangot a magas német kivitel miatt, és önmérsékletre intette Németországot annak további növelésében - írja a Spiegel Online hírportál.

MTI

Az IMF nyomására privatizál Románia

15 százalékos részvénycsomagját adja át magánbefeketetőknek a Romgaz földgáztermelő vállalat. A részvénykibocsátás premierje jól sikerült: az első nap a pakk hatodára ajánlatot tettek.

hvg.hu

És akkor bevonul a karvalytőke, és Vércse lesz a Sólyomból

És akkor bevonul a karvalytőke, és Vércse lesz a Sólyomból

Becsődölt a Sólyom Airways, veszélyben a rezsicsökkentés, dőlnek a devizahitel-szerződések, és Orbán Viktor hivatalosan találkozott egy angol macskával. Mi lesz még? Tippelje meg a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

hvg.hu
Hirdetés

Varga Mihály: egyre jobb Magyarország gazdasági megítélése

Az előtörlesztésnek és a konszolidációnak köszönhetően a korábbinál jóval kedvezőbb a magyar gazdaság megítélése és megnőtt a Magyarország iránti befektetői érdeklődés is - összegezte Washingtonban a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank őszi közgyűlésének tapasztalatait Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek.

MTI

Lagarde: nagy baj lesz, ha nem emelik az amerikai adósságplafont

Súlyos károkat okoz majd az amerikai és a globális gazdaságnak, ha nem sikerül megállapodni az amerikai adósságplafon megemeléséről – mondta a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója csütörtöki washingtoni sajtóértekezletén.

MTI

Tanácsokat ad az IMF az eurózónának

A nemzetközi pénzügyi rendszer átalakulások sorozatán keresztül halad a nagyobb stabilitás felé - állapítja meg a Nemzetközi Valutaalap (IMF) októberi Fiscal Monitor című elemzése. Az euróövezetben a kockázatok kezelésére az IMF többek között adósságcsökkentést javasol.

MTI

Az IMF kisebb világgazdasági növekedéssel számol

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) csökkentette a világgazdaság idei és jövő évi növekedésével kapcsolatos előrejelzését elsősorban amiatt, hogy lassul a gazdaság bővülése Indiában, Kínában, Brazíliában és más feltörekvő országokban.

MTI

IMF: közös költségvetésre van szüksége az eurózónának

Közös költségvetésre van szüksége az eurózónának a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szakértői szerint. A közös költségvetéssel növekedne a 17 tagból álló eurózóna ellenállóképessége a gazdasági sokkhatások ellen, és jobban lehetne segíteni a legrosszabb helyzetben levő tagokat, hogy elkerüljék a komoly gazdasági recessziót.

MTI

Ingyen kezd dolgozni Szerbiának a bukott IMF-vezér

Nem ígér gyors gazdasági javulást Szerbiának Dominique Strauss-Kahn, aki pénteken érkezett meg Belgrádba, ahol gazdasági tanácsadóként segíti ezentúl a szerb kormányt. Az IMF volt vezére az első három hónapban ingyen ad tanácsokat szomszédunknak.

MTI
Hirdetés
13456790

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X