Bejelentkezés  

Csak csepegteti a pénzt az IMF a reformokkal késlekedő Görögországnak

Bár Görögországnak sikerült elérnie, hogy a nemzetközi hitelezők folytassák a mentőhitel részleteinek folyósítását, a reformok és kötelezettségvállalások teljesítésének késlekedése miatt a trojka csak csepegtetve ad támogatást a csőd szélén álló országnak.

MTI

Még idén hozzányúlnak a nyugdíjrendszerhez Szerbiában

Szerbia még idén megkezdi a nyugdíjrendszer és a közszféra reformját – mondta hétfőn Aleksandar Vucic miniszterelnök-helyettes, miután a Nemzetközi Valutaalap újra figyelmeztette az országot, hogy többet kell tennie a költségvetési hiány leszorításáért.

MTI

Kritizálta az IMF-vezér az amerikai költségvetés kiadáscsökkentéseit

Gazdasági növekedést gátló hatása miatt bírálta az Egyesült Államok költségvetési kiadáscsökkentéseit Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója egy dél-franciaországi gazdasági konferencián, hangsúlyozva ugyanakkor az áttekinthetőség és a tervezhetőség szükségességét a jegybanki monetáris lazító programok kivezetésében.

MTI

Görögország megegyezik az IMF-fel

Küszöbön áll a megegyezés, amelynek értelmében Görögországnak több ezres létszámleépítést kell elvégeznie a közszférában.

MTI

Olasz reformokat sürget az IMF

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szakértői szerint az év végén újra bővülhet az olasz bruttó hazai termék, de gyenge növekedésre van kilátás, és a kormánynak fel kell gyorsítania a reformprogram végrehajtását.

MTI

Tetszik a ciprusi kötvénycsere az EU-nak és az IMF-nek

Az Európai Bizottság és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) üdvözli a ciprusi hatóságok bejelentését, amely szerint 1 milliárd euró értékű, három éven belül lejáró államkötvényt a befektetőkkel egyetértésben 5-10 év lejáratú papírra cserélnek.

MTI

Az IMF és Románia egy hullámhosszon van

Románia sikeresen lezárta második hitelmegállapodását az IMF-fel. Az IMF szerint a román gazdaság stabilizálódott, de a növekedés gyenge és fennáll a helyzet rosszabbodásának veszélye.

MTI

Lagarde-ügy: őrizetbe vették Tapie ügyvédjét is

Őrizetbe vették kedden annak - a gyanú szerint - a francia államot megkárosító kártérítési ügy főszereplőjének, Bernard Tapie üzletembernek az ügyvédjét is, amelyben Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutalap (IMF) vezérigazgatója is érintett, s amelyben csalás és hűtlen kezelés gyanújával indított eljárást az ügyészség.

MTI

Őrizetbe vették a Lagarde-ügy főszereplőjét

Őrizetbe vették hétfőn annak - a gyanú szerint - a francia államot megkárosító kártérítési ügynek a főszereplőjét, Bernard Tapie üzletembert, amelyben Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutalap (IMF) vezérigazgatója is érintett, s amelyben csalás és hűtlen kezelés gyanújával indított eljárást az ügyészség.

MTI

Orbán "önfejű Magyarországát" dicséri egy külföldi lap

Orbán Viktor győzőtt, nem Victor Ponta – állapítja meg egy román lap, amely az EU-nak és IMF-nek való "behódolásért" hibáztatja a román kormányt. A pozsonyi Pravda szerint Szlovákiában kellene megbüntetni a második világháborúban Kassán háborús bűnöket elkövető Csatáry Lászlót.

MTI

Menni fog a pénz az íreknek, az IMF rábólintott

Jóváhagyta hétfő este az ír mentőhitel újabb, 950 millió eurós részletének folyósítását a Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatótanácsa.

MTI

És akkor Matolcsyval véget érnek a csaták

És akkor Matolcsyval véget érnek a csaták

Nagyobb lett a győri Audi, megszűnhet a roaming díj egész Európában, és a pénzügyminiszter szerint még jó, hogy nem vettünk fel újabb hitelt az IMF-től, mivel jövőre visszafizetjük nekik az egészet. Az MNB-ben viszont folytatódik a tisztogatás. Tippelje meg a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

hvg.hu

Schäuble: Az IMF csak átmenetileg segít Európán

Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter szerint a Nemzetközi Valutaalapot (IMF) nem azért hozták létre, hogy folyamatosan az európai gondok megoldását segítse, ezért a washingtoni székhelyű szervezet később visszatérhet elsődleges feladataihoz.

MTI

Az IMF-vezér most állítólag elégedett

Christine Lagarde elégedett az IMF Európai Bizottsággal, illetve az Európai Központi Bankkal ápolt kapcsolatával.

MTI

Az IMF odasuhintott az amerikai gazdaságnak

Az IMF lerontotta az amerikai gazdaság 2014-es várható növekedési ütemét. A valutaalap szerint az Egyesült Államokban vissza kellene vonni a rosszul megtervezett költségvetési kiadáscsökkentést.

MTI

Újabb IMF-hitelt szeretne Románia

Románia tárgyalásokat szeretne kezdeni a Nemzetközi Valutaalappal egy új elővigyázatossági hitelkeretről, hogy semlegesítse a piaci bizonytalanságokat – közölte a román kormány csütörtökön.

MTI

Az IMF Portugáliáról: komor és nagyon törékeny

A Nemzetközi Valutaalap szerint "komor" a portugál gazdaság jövője, míg az államadósság helyzete "nagyon törékeny". A szervezet csütörtöki közleményében megjegyezte azt is, csökken a társadalmi konszenzus a nemzetközi pénzügyi mentőcsomag kérdésében.

MTI

Varga: legkésőbb jövőre törlesztjük az IMF-hitelt

Magyarország legkésőbb 2014-ben törleszti a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) 2008-ban felvett hitelt - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten a Fidesz Magyarország jobban teljesít című rendezvénysorozatának keretében tartott előadásában.

MTI

Portugália megkapja az újabb mentőcsomag-részletet

Jóváhagyta szerdai ülésén a Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatótanácsa az újabb, 657 millió eurós portugál mentőhitel-részlet folyósítását - közölte a szervezet szerdán.

MTI

Vádat emeltek az IMF-vezér volt kabinetfőnöke ellen

Bűnszövetkezetben elkövetett csalás gyanújával vád alá helyezték szerdán Christine Lagarde-nak, a Nemzetközi Valutalap (IMF) vezérigazgatójának egykori kabinetfőnökét a francia államot megkárosító kártérítési ügyben.

MTI
13456787

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X