Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Megkapta az IMF a magyar hiteltörlesztést

Rövid közleményben erősítette meg hétfőn az IMF, hogy Magyarország ma előtörlesztette a 2008-ban és 2009-ben felvett hitel fennmaradó részét.

MNB: az IMF-hiteltörlesztés hatott a költségvetés betéteire

Az előző hónap végi IMF-hiteltörlesztések áthúzódó hatása miatt júliusban csökkent a központi kormányzat jegybanknál elhelyezett betétállománya, de csökkent a nemzeti bank külföldi követelésállománya és a bankrendszer likviditása is – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) statisztikai mérlegének hétfőn közzétett előzetes adataiból.

MTI

A valódi függetlenség (Erőteljes, hosszan tartó taps és éljenzés)

A valódi függetlenség (Erőteljes, hosszan tartó taps és éljenzés)

Nyolc hónappal a jövő évi választás előtt a magyar kormány bejelentette: visszafizette az IMF-hitelt. A történelemben volt már ilyen. Az akkori bejelentésből idézünk.

Ennyi: nincs több IMF-hitelünk

A kormány törlesztette a Nemzetközi Valutaalapnál lévő még fennmaradt hitelét, közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A végtörlesztéshez 1,1 milliárd dollárt, 500 millió eurót és 260 millió fontot utalt át az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK), amelyre a fedezet, az IMF-hitel fel nem használt részéből, a februári eleji dollárkötvény kibocsátásból és a Prémium Euró Magyar Államkötvényből befolyt összegből rendelkezésre állt, így pótlólagos kötvénykibocsátásra nem volt szükség.

hvg.hu

Hat százalékkal nőtt a román ipari termelés

Hat százalékkal nőtt a román ipari termelés az első félévben a tavalyi hasonló időszakhoz képest – közölte pénteken a román statisztikai intézet.

MTI

Nincs több tartozása az MNB-nek az IMF felé

A Magyar Nemzeti Bank augusztus 6-án teljes egészében visszafizette a Nemzetközi Valutaalap felé fennálló hitelét, így nincs további hiteltartozása az IMF felé – közölte a jegybank szerdán.

Kiszámolta a Fidesz: épp egyhavi fizetésbe került az IMF-hitel

A Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) 2008-ban felvett hitel nagyon sokba került a magyar családoknak: a nyugdíjasoknak egyhavi nyugdíjukba, a pedagógusoknak és a köztisztviselőknek pedig egyhavi bérükbe - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

MTI

Volt IMF-vezér: "akkoriban elkövettem bizonyos hibákat"

"Bizonyos hibák" elkövetéséről beszélt Dominique Strauss-Kahn volt IMF-vezér a szexbvotrányaival kapcsolatban egy interjúban, amelyben azt is elmondta, ez elvágta őt a politikától, ahova nem is kíván visszatérni.

hvg.hu

Románia elővigyázatossági hitelszerződést köt az IMF-fel

A négymilliárd euró értékű hitelkeretet fele-fele arányban biztosítja az IMF, valamint az Európai Bizottság.

MTI

Az IMF-es előtörlesztéssel beindult a választási kampány?

A magyar kormány döntése, mely szerint a 2008-ban felvett IMF-hitel még fennmaradó részét előtörlesztenénk, inkább tűnik politikai húzásnak, mint gazdaságinak. A Financial Times feltörekvő piacokkal foglalkozó blogja szerint a 2,2 milliárdos részlet előbbi visszafizetése egy erős löketet adhat a Fidesznek, amelynek azonban eddig sem kellett aggódnia.

hvg.hu

Selmeczi: "ez az összeg ketyeg a bukott baloldal árcéduláján"

A Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) 2008-ban felvett hitel előtörlesztése jó üzenet a magyar gazdaságról a világnak és a piacoknak, mert növeli az ország iránti bizalmat - mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője kedden Budapesten.

MTI

Újabb hitelrészlet folyósítását engedélyezte az IMF Görögországnak

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatótanácsa 1,7 milliárd euró (2,3 milliárd dollár) hitelrészlet folyósítását engedélyezte Görögországnak, miután befejezte a görög segélyprogram negyedik felülvizsgálatát.

MTI

Magyarország két héten belül törlesztene az IMF-nek

Magyarország augusztus 12-ig akarja visszafizetni az IMF-nek a 2008-ban felvett hitelt - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

hvg.hu

Orbán még nyáron visszafizetné az IMF-kölcsönt

A Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) korábban felvett kölcsön végtörlesztésére utasította Orbán Viktor miniszterelnök Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert. A kormányfő ezt szombaton jelentette be a 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban, a székelyföldi Tusnádfürdőn.

És akkor Matolcsy ajtót mutat Irynának

És akkor Matolcsy ajtót mutat Irynának

Megint mentjük a devizahiteleseket, legyűrjük a takarékszövetkezeteket, OTP-pánik a tőzsdén, végleg kiebrudaljuk az IMF-et. És ez csak néhány a mozgalmas hét eseményeiből. Kövesse a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

hvg.hu

Orbán Gábor: heteken belül eldől, belevág-e a kormány az IMF-előtörlesztésbe

Heteken belül megszületik a döntés arról, hogy az IMF-hitel előtörlesztését meglépje-e a kormány - mondta Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára pénteken a Gazdasági Rádió A nap vendége című műsorában.

MTI

Románia újabb 3-5 milliárd eurós hitelt kapna az IMF-től

Romániának a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval tervezett újabb hitelmegállapodása várhatóan 3-5 milliárd euró értékű lesz - jelentette ki Victor Ponta román miniszterelnök.

MTI

"Szükség van a trojkára" - Rehn nem ért egyet Redinggel

Olli Rehn szerint Európának szüksége van a Nemzetközi Valutaalap (IMF), az Európai Központi Bank (EKB) és az Európai Bizottság összesített tapasztalataira az eurózóna válságának megoldásában.

MTI

Tüntető tömeg várta az IMF-küldöttséget Bukarestben

Tüntetéssel fogadta szerdán a román állami vasútvállalat több száz dolgozója a Nemzetközi Valutaalap (IMF) bukaresti küldöttségét, amely elkezdte tárgyalásait a román hatóságokkal egy újabb hitelmegállapodásról.

MTI

Reding kivonná az IMF-et a válságkezelésből

Az Európai Bizottság igazságügyi felelőse szerint fel kellene oszlatni a nemzetközi pénzügyi trojkát, azaz az Európai Bizottság, az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalap uniós válságkezelési ügyekben intézményesített együttműködését.

MTI
13456789

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X