Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

És akkor Matolcsy ajtót mutat Irynának

És akkor Matolcsy ajtót mutat Irynának

Megint mentjük a devizahiteleseket, legyűrjük a takarékszövetkezeteket, OTP-pánik a tőzsdén, végleg kiebrudaljuk az IMF-et. És ez csak néhány a mozgalmas hét eseményeiből. Kövesse a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

hvg.hu

Orbán Gábor: heteken belül eldől, belevág-e a kormány az IMF-előtörlesztésbe

Heteken belül megszületik a döntés arról, hogy az IMF-hitel előtörlesztését meglépje-e a kormány - mondta Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára pénteken a Gazdasági Rádió A nap vendége című műsorában.

MTI

Románia újabb 3-5 milliárd eurós hitelt kapna az IMF-től

Romániának a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval tervezett újabb hitelmegállapodása várhatóan 3-5 milliárd euró értékű lesz - jelentette ki Victor Ponta román miniszterelnök.

MTI

"Szükség van a trojkára" - Rehn nem ért egyet Redinggel

Olli Rehn szerint Európának szüksége van a Nemzetközi Valutaalap (IMF), az Európai Központi Bank (EKB) és az Európai Bizottság összesített tapasztalataira az eurózóna válságának megoldásában.

MTI

Tüntető tömeg várta az IMF-küldöttséget Bukarestben

Tüntetéssel fogadta szerdán a román állami vasútvállalat több száz dolgozója a Nemzetközi Valutaalap (IMF) bukaresti küldöttségét, amely elkezdte tárgyalásait a román hatóságokkal egy újabb hitelmegállapodásról.

MTI

Reding kivonná az IMF-et a válságkezelésből

Az Európai Bizottság igazságügyi felelőse szerint fel kellene oszlatni a nemzetközi pénzügyi trojkát, azaz az Európai Bizottság, az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalap uniós válságkezelési ügyekben intézményesített együttműködését.

MTI

Megdicsérte Kelet-Európát az IMF-vezér

Kelet-Európa, illetve Románia sokat fejlődött az elmúlt húsz évben, és ennek a térségnek most sokkal jobban megy a sora, mint közvetlenül a rendszerváltás után – jelentette ki Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója kedden Bukarestben.

MTI

Kitessékelt IMF: Matolcsy levelét szükségtelen inzultusnak tartják

A német Spiegel online kiadása és a Neue Zürcher Zeitung (NZZ) című svájci újság is beszámolót közölt kedden arról, hogy Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke kezdeményezte a Nemzetközi Valutaalap (IMF) budapesti irodájának bezárását. Az NZZ szerint Matolcsy levele, amelyben a budapesti IMF-iroda bezárását kérte, szükségtelen inzultus volt.

MTI

A túlzottdeficit-eljárás megszüntetéséhez gratulált az IMF-vezér Romániának

Christine Lagarde Romániába látogatott, ahol elsőként Victor Ponta miniszterelnökkel találkozott.

MTI

Nem erőlteti az IMF a budapesti irodát

Tudomásul veszi a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Matolcsy György levelét, amelyben a szervezet budapesti irodájának bezárást kezdeményezte. Az IMF közölte, a szervezet amúgy is csak meghívásra van jelen a tagországokban.

hvg.hu

Matolcsy bezáratná az IMF budapesti irodáját

Matolcsy bezáratná az IMF budapesti irodáját

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Nemzetközi Valutaalap (IMF) budapesti irodájának bezárását kezdeményezte. A Christine Lagarde-nak, az IMF vezérigazgatójának címzett, ez ügyben írt levélről honlapján tájékoztatott hétfőn a jegybank.

Medián: a többség IMF-től védené meg az országot

Medián: a többség IMF-től védené meg az országot

Varga: 2014-től a gazdaságfejlesztési programok kapnak prioritást

Magyarország a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) felvett hitel visszafizetése után az európai uniós gazdaságfejlesztési források bekapcsolásával jelentős lehetőséghez jut a 2014 és 2020 közötti időszakban - mondta a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten, a Vállalkozásfejlesztési Tanács ülésén, ahol a következő hétéves időszak Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programjának (GINOP) tervezetét ismertette.

MTI

Elrendelték a Tapie-vagyon egy részének lefoglalását

Elrendelte Bernard Tapie vagyona egy részének lefoglalását szerdán a francia bíróság. A marseille-i üzletembert korábban bűnszövetkezetben elkövetett csalás gyanújával helyezték vád alá, abban a francia államot feltehetően megkárosító kártérítési ügyben, amelyben Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója is érintett.

MTI

Borúsabbnak látja a világgazdaság kilátásait az IMF

Áprilisi prognózisához képest borúsabb képet fest a világgazdaság idei és jövő évi teljesítményének alakulásáról a Nemzetközi Valutaalap, elsősorban néhány kulcsfontosságú feltörekvő gazdaság belső keresletének gyengesége és növekedésének lelassulása, továbbá az eurózóna elhúzódó recessziója miatt.

MTI

Csak csepegteti a pénzt az IMF a reformokkal késlekedő Görögországnak

Bár Görögországnak sikerült elérnie, hogy a nemzetközi hitelezők folytassák a mentőhitel részleteinek folyósítását, a reformok és kötelezettségvállalások teljesítésének késlekedése miatt a trojka csak csepegtetve ad támogatást a csőd szélén álló országnak.

MTI

Még idén hozzányúlnak a nyugdíjrendszerhez Szerbiában

Szerbia még idén megkezdi a nyugdíjrendszer és a közszféra reformját – mondta hétfőn Aleksandar Vucic miniszterelnök-helyettes, miután a Nemzetközi Valutaalap újra figyelmeztette az országot, hogy többet kell tennie a költségvetési hiány leszorításáért.

MTI

Kritizálta az IMF-vezér az amerikai költségvetés kiadáscsökkentéseit

Gazdasági növekedést gátló hatása miatt bírálta az Egyesült Államok költségvetési kiadáscsökkentéseit Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója egy dél-franciaországi gazdasági konferencián, hangsúlyozva ugyanakkor az áttekinthetőség és a tervezhetőség szükségességét a jegybanki monetáris lazító programok kivezetésében.

MTI

Görögország megegyezik az IMF-fel

Küszöbön áll a megegyezés, amelynek értelmében Görögországnak több ezres létszámleépítést kell elvégeznie a közszférában.

MTI

Olasz reformokat sürget az IMF

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szakértői szerint az év végén újra bővülhet az olasz bruttó hazai termék, de gyenge növekedésre van kilátás, és a kormánynak fel kell gyorsítania a reformprogram végrehajtását.

MTI
13456788

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X