hvg.hu Kult

A Heineken leiskolázta a Pepsit ezzel a politikai nézetkülönbségeket feszegető reklámmal

Egy kis empátia, közös munka és egy kevés jól behűtött sör sokat segíthet, hogy megértsék egymást azok, akik homlokegyenest eltérően látják a világot - üzeni a Heineken friss és eléggé hatásosra sikerült filmjével. A Pepsi közelmúltbeli, hasonló kérdéseket taglaló reklámjában a politikai tudatosság csak divatos díszlet, megmarad a külsőségek szintjén.

Varga Szabolcs Vállalkozás

Szöcske kóla: itt a Coca-Cola és a Pepsi magyar kihívója

Nem másra vállalkozott egy kis magyar cég, mint hogy nekimegy a nagy multik monopóliumának, ráadásul elképesztő merészséggel hazai pályán – a kólagyártásban – támadja őket, és a megkísérli a felzárkózást a Coca-Cola–Pepsi tandem mellé. Hölgyeim és uraim, itt a Tikkadt Szöcske, a magyar kóla.

hvg.hu Vállalkozás

Legendás magyar márka akar hódítani külföldön

Nemcsak a szánkat pirosra festő hírhedt mesterséges színezéket tüntette el, hanem teljesen új üzleti receptet is kidolgozott a Márka üdítők számára az a családi vállalkozás, amely néhány év alatt majdnem meghatszorozta a termelést és az árbevételét. A Márka Üdítőgyártó Kft. már elhagyná a márkanév elől a retró jelzőt és még inkább az egészséges italok felé mozdulna. Ma a cégnél oxigénnel dúsított vizet, jeges teát és gyümölcsleveket is készítenek, és olyan országokba is betörnének, ahol a vevőknél a Márka név semmilyen emléket sem ébreszt. De már most is szállítanak Angliába, a honvágyukat részben Márkával enyhítő ottani magyaroknak.

hvg.hu Vállalkozás

Bowie reklámfilmeket is csinált

David Bowie-nek a zenéjéről, filmjeiről, képzőművészetéről mindenki tud mindent, amit tudni lehet, kevesebbet lehetett hallani azonban a reklámban befutott pályájáról. A Kreatív Online összeszedett néhány Bowie-szpotot, nézegessen!

hvg.hu Vállalkozás

Pepsis ajándéklabdák miatt szabtak ki 40 milliós bírságot

A Fővárosi Ásványvíz és Üdítőipari (FÁÜ) Zrt. jogsértő módon reklámozta Pepsi Funball promócióját, mert a vállalkozás nem tudta biztosítani a garantált ajándékként ígért labdát az akció teljes időtartama alatt - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A jogsértésért 40 millió forint bírságot szabott ki a hivatal.

hvg.hu Vállalkozás

Bezárt a budapesti Pepsi-gyár

Már tavaly tavasz óta bérpalackozókkal gyártatják a magyar Pepsit, a cég soroksári gyára bezárt, ezt a kólát gyártó Fővárosi Ásványvíz és Üdítőipari Zrt. (FÁÜ) beszámolójában vette észre a Napi.hu.

1 2 3

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával