Hamvay Péter Itthon

Patyomkin-pavilon: "A magyar siker meglepte és lefegyverezte az ellenséget"

Köszönő viszonyban sem volt a valósággal az a kép, amit az 1958-as brüsszeli világkiállítás magyar pavilonja mutatott az országról. Boldizsár Iván mégis jobban kufárkodott kései utódjánál, a 2015-ös milánói világkiállítási megjelenést menedzselő Szőcs Gézánál.

hvg.hu Itthon

Havasit nem hatotta meg Szőcs Géza levele

Nem változtat álláspontján Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, akinek Szőcs Géza, a miniszterelnök tanácsadója levélben igyekezett elmagyarázni a sajtószabadság lényegét.

hvg.hu Kult

Szőcs Géza visszaszólt Orbán sajtófőnökének a Népszabadság ügyében

Orbán Viktor tanácsadója igyekezett elmagyarázni Orbán Viktor sajtófőnökének, mit is kellene jelentsen a sajtó szabadsága. Hangsúlyozva, hogy a megszüntetett lap számára elfogadhatatlan dolgokat is leírt, Szőcs kijelentette, a szólásszabadság nem arról szól, hogy csak valamely párt vagy újság nézeteivel rokonszenvezünk.

hvg.hu Kult

Szőcs Géza: Őrültek itthon is vannak

A magyar írókat képviselő Magyar PEN Club elnöke a Szijjártó Péternél is látott vehemenciával ment neki a szervezetét bíráló németeknek, akik szerint semmit sem tesznek a magyar sajtó- és véleményszabadságért, nem tiltakoznak az idegengyűlölet ellen.

hvg.hu Kult

Visszautasította Szőcs Gézáék meghívását a német PEN Club

A német PEN Club elutasította a Szőcs Géza volt kultuszminiszter által vezetett magyar PEN Club meghívását egy ünnepségre, mert szerintük a magyar testvérszervezet kritika helyett a kormány szolgálatában áll, és a kisebbségek védelmét sem vállalja fel.

hvg.hu Itthon

Írópalánták közpénzből: megvannak az „állami írónevelde” első ösztöndíjasai

Kihirdették a Magyar Időknél rovatvezetői feladatokat ellátó Orbán János Dénes nevével fémjelzett, Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft (KMTG) első irodalmi pályázatának nyerteseit. A lista nem csupán az állami pénzen irodalmi tehetséggondozásban részesülő fiatal író- és költőpalánták neveit tartalmazza, hanem a mentorokét is, akik közt megtaláljuk a Kukorelly Endrét leütő szerzőt, de a 888.hu portál egyik volt munkatársának is jutott hely a csapatban.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk