Windisch Judit Itthon

Szmogriadó: mintha mindenki egy gyenge cigit szívna

Az idősek, a krónikus betegek és a nagyon kicsi, legfeljebb pár hónapos gyerekek vannak a legnagyobb veszélyben a szmog miatt, a vírusok ellen is kevesebb ilyenkor az esélyünk, de az infarktusok és az agyvérzések száma is nőhet ilyenkor.

MTI / hvg.hu Itthon

Hiába Áder és Tarlós tiltakozása, mégis az államé lesz az Erzsébet tér

Újra elfogadta a parlament hétfőn az egyes állami és önkormányzati tulajdonú ingatlanok ingyenes átadásáról szóló törvényt, amelyet korábban Áder visszadobott. A képviselők most 128 igen, 34 nem szavazattal, 22 tartózkodás mellett fogadták el az új javaslatot, amely az Erzsébet tér fővárosi tulajdonban lévő részeinek állami kézbe adására vonatkozik.

Zelki Benjámin Itthon

Tarlós bejelentette, mikor kezdődik a 3-as metró felújítása

A főpolgármester szokásos pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette, a 3-as metró felújítása és a Római-parti mobilgát megépítése a bonyodalmaktól függetlenül egyaránt megvalósul 2019-ig. Nem ért egyet az Erzsébet tér elvételének kísérletével, sőt, nagyon csodálkozik.

hvg.hu Itthon

Tarlós kiosztotta a Római-part miatt aggódókat - videó

Közmeghallgatást tartott a fővárosi közgyűlés, csak éppen a közgyűlés nem volt ott. A főpolgármester viszont igen, aki egy hosszú monológ után a szokásos bársonyos stílusában keveredett vitába a gát ellen tiltakozókkal.

Zelki Benjámin Itthon

Tarlósék átnyomták a közgyűlésen Garancsi toronyházát

A fővárosi képviselőkkel csak szerda reggel osztottak meg egy olyan, negyven oldalas kiegészítést, amelyet a Kopaszi gáthoz tervezett Garancsi-féle toronyházat engedélyező előterjesztéshez csatoltak. A javaslatot úgy fogadták el, hogy a terv átdolgozását javasló bizottság vezetője szavazás előtt távozott a közgyűlésről.

Zelki Benjámin Itthon

Tarlós: Nincsenek metróproblémák

A főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén azt mondta, csak a metróbaleset vizsgálata után szabad véleményt mondani.

Zelki Benjámin Itthon

Metróbaleset: A rendőrséget a diszpécserek munkája érdekli?

A Metróért Egyesület szerint régóta nem működik megbízhatóan a szerelvények csúszásgátlója a 2-es vonalon, erről levélben tájékoztatták is a főpolgármestert. Az egyesület szerint meg kellett volna növelni a szerelvények legkisebb követési távolságát. A BKV vezérigazgatója időközben cáfolta korábbi nyilatkozatukat, miszerint az időjárás okozta a balesetet, most már emberi mulasztásról beszélnek.

hvg.hu/MTI Itthon

Tarlós különösnek nevezte a hétfői metróbalesetet

Hétfő reggel utolérte egymást és összekoccant két utasokat szállító metrószerelvény a Pillangó utcánál a Déli pályaudvar irányába. A balesetben tízen megsérültek, egy idős nőt például kettős bordatöréssel szállítottak kórházba. Budapest főpolgármestere szerint találgatások helyett meg kell várni a vizsgálatok végét, mert még nem tudni, mi okozta a balesetet.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Erzsébet tér: Áder igazat adott Tarlósnak

Áder János köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte a parlamentnek azt a törvényt, amely állami tulajdonba vette volna a budapesti Erzsébet teret – derült ki pénteken. A főváros csütörtökön nyilvánosan is elégedetlenségét fejezte ki a jogszabály miatt, mert arról az indoklásuk szerint nem volt érdemi egyeztetés a kormánnyal.

1 2 3 4 5 6 7
83
A címlapról ajánljuk